Βροχή τροπολογιών για τον «κουμπαρά» των αυθαιρέτων

authaireta_main01

Από τις εξαγγελίες για μπουλντόζες μετά την τραγωδία στο Μάτι σε ρυθμίσεις νομιμοποιήσεων - Απειλούν με καταδαφίσεις όσους δεν ενταχθούν στο νόμο

Όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες ο κ. Γιώργος Σταθάκης, στόχος είναι η πλήρης θωράκιση της αυθαίρετης δόμησης, με το ΥΠΕΝ να έχει πλέον εξαντλήσει όλα τα όρια της τακτοποίησης, ενεργοποιώντας από τις αρχές του χρόνου και το νέο πλαίσιο για την τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων και εντός δασικών οικισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο ετοιμάζεται να καταθέσει βροχή τροπολογιών προκειμένου να περιορίσει την ψαλίδα των διστακτικών πολιτών αλλά και να διευκολύνει όσους οικειοθελώς αποφασίσουν να "αυτοκατεδαφίσουν".

Αν και η κυβέρνηση δείχνει να επικροτεί το εισπρακτικό σκέλος των νομοθετικών παρεμβάσεων για τα αυθαίρετα, προβλέπει ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο (9/11/2019), που τοποθετείται η λήξη ισχύος της ρύθμισης, όποια αυθαίρετα κτίσματα ή κατασκευές εντοπίζονται από τους ελεγκτές, θα κατεδαφίζονται άμεσα (είτε την ώρα που κατασκευάζονται, είτε έχουν συντελεσθεί) εφόσον δεν υποβλήθηκε αίτηση υπαγωγής έως την 8η Νοεμβρίου του 2019.

Το υπουργείο πρόκειται να ρυθμίσει τα θέματα των αυθαιρέτων με άλλες δύο τροπολογίες. Πρόκειται για το πρωτόκολλο συμμόρφωσης και το πρωτόκολλο κατεδάφισης. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες που αποφασίζουν να κατεδαφίσουν μόνοι τους ένα αυθαίρετο κτίσμα, θα συντάσσεται και θα εκδίδεται πρωτόκολλο συμμόρφωσης, με το οποίο θα βεβαιώνεται η εκτέλεση της κατεδάφισης από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Το πρωτόκολλο κατεδάφισης θα κοινοποιείται στις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης για να εφαρμοστεί η διαδικασία διαγραφής προστίμων.

Το ΥΠΕΝ, επιλύει και το θέμα της διαφοροποίησης μιας αυθαίρετης κατασκευής (ως προς τις διαστάσεις ή το υλικό, τη θέση ή υπάρχουν επεκτάσεις) σε σχέση με το αρχικό πρωτόκολλο κατεδάφισης. Σε αυτή την περίπτωση ορίζεται ότι η διαδικασία κατεδάφισης θα προχωρά χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση νέου πρωτοκόλλου κατεδάφισης.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ilias

Οι οικολογοι του ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταστροφή στο Μάτι τι έλεγαν !!!!απατεώνες !!!!

Los Bomboneros

Έχει πληρώσει ο άλλος ένα ποσό Χ (πέραν της αξίας ενός ακινήτου) χτίζοντας ΝΟΜΙΜΩΣ ένα σπίτι, πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη, εργολάβους, ΔΕΗ, έχει τακτοποιήσει ημιυπαίθριους χώρους, πλήρωσε συμβολαιογραφεία και δικηγόρους, πήρε δάνειο και προσπαθεί να το εξοφλεί ή το εξόφλησε μετά κόπων και βασάνων και έρχεται ο αυθαίρετος όπου όλα αυτά τα χρόνια, ανάθεμα αν έχει δώσει το 1/3 του Χ που πλήρωσε ο άλλος και το κράτος τον παρακαλάει κιόλας να δώσει ένα γελοίο ποσό για να νομιμοποιήσει το οίκημά του, όταν ο ευσυνείδητος βλάκας πλήρωσε τα δεκαπλάσια. Κοινωνική δικαιοσύνη (της Ελλάδας και μόνον) λέγεται αυτό. Μην πω κιόλας, ότι ο μπαταχτσής θα πάρει και κοινωνικό μέρισμα κι από πάνω κι ο άλλος δε θα πάρει σεντ.

Ορατοτης μηδεν.

Το θεμα ειναι τι θα ψηφισουμε στις εκλογες που ερχονται. Γιατι προκοπη δεν ειδαμε ουτε με κυβερνηση Ν.Δ .Μα ολοι πια τοσο πολυ χεστες ψευτες και κλεφτες ειναι;;;Τιποτα προς το καλυτερο να μην αλλαζει πια σε αυτο το μπουρδελο;Τιποτα;

ΤΘ

Πάνω από 200 αυθαίρετα στα παράλια του ν. Λάρισας και κανείς δεν τολμάει να τα γκρεμίσει. Για όσους δεν γνωρίζουν τα συγκεκριμένα παράλια έχουν έκταση πάνω από 10 χιλιόμετρα(Αγιόκαμπος, Βελίκα, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, Στόμιο). Μία περιοχή που με σωστό πλάνο, σχεδιασμό και επενδύσεις θα μπορούσε να είχε γίνει ένας σούπερ προορισμός με πεντάστερα ξενοδοχεία κοκ. Εν τω μεταξύ άμα πιάσει φωτιά εκεί θα υπάρξουν πολλά θύματα, γιατί υπάρχουν εκαντάδες περιφράξεις αλλά και δρομάκια που οδηγούνε στο ... πουθενά...Για λοιπόν θέλω τεχνοκράτες για κυβέρνηση. Να μην καταλαβαίνουν ούτε από αντιδράσεις ούτε από τίποτα. Πλαστογράφησες χαρτιά, θα μπεις φυλακή 10 χρόνια. Είναι είσαι Υ.Ε. είτε Π.Ε. Έχτισες αυθαίρετο? Θα γκρεμιστεί πάραυτα και το κόστος κατεδάφισης θα το πληρώσεις εσύ. Θέλουμε όμως τέτοιους? Εμ δεν θέλουμε για αυτό και ψηφίζουμε Τσίπρες, Κούληδες κοκ. Τι να σας κάνει και ο Θεός μετά? Μυαλό σας έδωσε, δεν θα κάτσει να σκάσει άμα δεν καταλαβαίνετε. Πως αλλιώς να το πω.

George

Ελλάδα. Η μόνη χώρα όπου τα αυθαίρετα δεν κατεδαφίζονται αλλά "τακτοποιούνται". Δεν υπάρχει ελπίδα.

Οι-κωλογος

Oικολόγοι που να νομιμοποιούν αυθαιρετα σε δασικές εκτάσεις μόνο στην Ελλάδα. Δεν έχουν ξαναυπάρξει τέτοιοι απατεώνες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

81e67eacfc065c8784e11794f5a14887_XL

Το μπαράζ αναβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, η έκδοση ομολόγου και οι εκλογικές προσδοκίες και οι εγκρίσεις για τα σχέδια μείωσης των ΝPE'S λειαίνουν το έδαφος για νέα υψηλά στο χρηματιστήριο.

obes

Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη 3,5%-4%- Απλούστερο σύστημα φορολογίας εισοδήματος με ευρύτερη βάση και χαμηλότερους συντελεστές προτείνει ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Βέττας – Τρεις μεγάλους κινδύνους για την οικονομία εντοπίζει η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ