Ενοικιαστές στα σπίτια μας με μοντέλο Ιρλανδίας

Ενοικιαστές στα σπίτια μας με μοντέλο Ιρλανδίας

Οι τράπεζες έχουν ήδη αποφασίσει να εντείνουν τις προσπάθειές τους να οδηγήσουν όσους δεν μπορούν να πληρώσουν στη λογική που κυριάρχησε στην Ιρλανδία με τη σχετική κρίση στέγης που είχε υπάρξει

house
Σειρά ανατροπών φέρνουν οι επερχόμενες αλλαγές στον νόμο Κατσέλη. Αλλαγές που θα αλλάξουν άρδην το σημερινό στάτους και θα πιέσουν ακόμα περισσότερο τους «κόκκινους» δανειολήπτες.

Συγκεκριμένα, μετά από περίπου δύο άκαρπα χρόνια όπου το μοντέλο της «εθελοντικής παράδοσης» στις τράπεζες ακινήτων εκ μέρους ευρισκόμενων σε αδυναμία να πληρώσουν δανειοληπτών ατόνησε, πηγές αναφέρουν πως επανέρχεται δυναμικά. Δηλαδή οι τράπεζες έχουν ήδη αποφασίσει να εντείνουν τις προσπάθειές τους να οδηγήσουν όσους δεν μπορούν να πληρώσουν στη λογική που κυριάρχησε στην Ιρλανδία με τη σχετική κρίση στέγης που είχε υπάρξει. Μια λογική που προβλέπει μια οριστικού τύπου διευθέτηση του δανείου με την παραχώρηση της κατοικίας στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό έναντι κουρέματος ακόμα και ως 30% ή 40% του οφειλόμενου ποσού και μιας σειράς άλλων διευκολύνσεων. Κατόπιν ο δανειολήπτης, όμως, θα έχει δικαίωμα παραμονής έναντι ενοικίου.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως ήδη από το 2017 είχε ξεκινήσει το πλαίσιο της παράδοσης των κατοικιών λόγω μη δυνατότητας καταβολής δόσεων, όμως οι περιπτώσεις που το ακολούθησαν δεν ξεπερνούν ούτε τη χιλιάδα. Για τον λόγο αυτό σε συναντήσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ στελεχών των συστημικών τραπεζών αλλά και κατόπιν πιέσεων του ESM, η λογική που κυριάρχησε ήταν να τεθεί και πάλι επί τάπητος το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να προωθηθεί δυναμικά. Μάλιστα σκέψεις υπάρχουν ακόμα και για να υπάρξει μια κάποιου είδους διαφήμιση των παροχών που δίνει ώστε οι «κόκκινοι» δανειολήπτες να το κατανοήσουν και να βρουν ενδεχόμενα οφέλη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης