Κέρδη στη Wall Street - Έκλεψε τις εντυπώσεις η Tesla

Κέρδη στη Wall Street - Έκλεψε τις εντυπώσεις η Tesla

Η μετοχή της Tesla έκλεισε με «άλμα» 11% στα 379 δολάρια

e14a080457a64456cac765af34d7cc9a_XL
Συνεχίζεται το κλίμα ευφορίας στη Wall Street, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων του S&P 500 δίνουν ώθηση προς νέα ιστορικά υψηλά στο δείκτη-βαρόμετρο της αμερικανικής χρηματαγοράς.

Το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Με τους επενδυτές να διατηρούν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου και τις εμπορικές ανησυχίες να υποχωρούν, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,5% ή 126 μονάδων στις 25.628, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 2.858 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,31% στις 7.883 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο S&P απέχει λιγότερο από 1% για να πιάσει νέο ιστορικό υψηλό.

Κλείσιμο
Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+2,2%) και Boeing (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Apple (-0,9%) και Walgreens Boots (-0,6%).

Ενδεικτικά, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Office Depot. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 5 σεντς και οι πωλήσεις στα 2,62 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 3 σεντς και πωλήσεις 2,57 δισ.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή της Tesla μετά από «tweet» του προέδρου και CEO, Elon Musk που ανέφερε ότι «εξετάζει να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολ. Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη». Η μετοχή της Tesla έκλεισε με «άλμα» 11% στα 379 δολάρια.

Επιπλέον, αναλυτές της Goldman Sachs προβλέπουν πως οι επαναγορές μετοχών από τις αμερικανικές εταιρείες θα ανέλθουν φέτος στο $1 τρισ., σημειώνοντας άνοδο 46% σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, οι επενδυτές μπορεί να δουν πολύ άμεσα τον αντίκτυπο αυτής της «τόνωσης», καθώς ο Αύγουστος είναι συνήθως ο μήνας που καταγράφεται η μεγαλύτερη δραστηριότητα στις επαναγορές.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας. Χθες, κρατικά μέσα της Κίνας ανέφεραν πως η αντίδραση του Πεκίνου ήταν «συγκρατημένη» και «λογική» δεδομένης της νέας απειλής για υψηλότερους δασμούς. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα προειδοποίησε για την επιβολή δασμών από 5% έως 25% σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων σε περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 διs. δολαρίων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,1% στα 69,17 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.218 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1600 από 1,1555 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,97%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης