Πού αυξάνεται και πού μειώνεται ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων - Πίνακες

ακινητα

Για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων θα ισχύουν οι νέες αντικειμενικές αξίες από την 1-1-2019. Σε ποιες περιοχές αυξάνονται.

Αλλαγές στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2019 αφού από τη στιγμή εκείνη θα ισχύουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες σε κάποιες περιοχές αυξάνονται, σε κάποιες μειώνονται ενώ σε ορισμένες παραμένουν αμετάβλητες.

Στους παρακάτω πίνακες μπορείτε να δείτε παραδείγματα για το φόρο μεταβίβασης με βάση τις παλιές και τις νέες αντικειμενικές αξίες σε διάφορες περιοχές.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες ισχύουν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ φέτος, αλλά για τις μεταβιβάσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 ισχύουν οι παλιές τιμές ζώνης. Οι νέες θα ισχύουν για τις μεταβιβάσεις από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Επομένως, όσοι σχεδιάζουν να μεταβιβάσουν ακίνητα το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να σταθμίσουν τις αλλαγές που έρχονται και αναλόγως είτε να σπεύσουν να πραγματοποιήσουν τη μεταβίβαση μέχρι το τέλος του έτους εάν το κόστος πρόκειται να ανέβει, είτε να περιμένουν για να την κάνουν αργότερα εφόσον η σχετική επιβάρυνση θα  μειωθεί.pappaa

Δείτε περισσότερα παραδείγματα σε άλλες περιοχές ΕΔΩ


ΣΧΟΛΙΑ (2)

γιαννης

μπορούμε να δούμε όλες τις περιοχές στην ελλάδα?

Καλά κρασιά

Γιατί να πληρώνεις φόρο για μεταβίβαση ακινήτων στα παιδιά σου ή τα εγγόνια σου ; Δεν τα πουλάς για να βγάζεις κέρδος και να σε φορολογεί γι' αυτό. Άσε που πρέπει να ψάξεις να βρεις δικό σου μιλημένο μηχανικό να σου φτιάξει βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών έστω και για 2-3 τετραγωνικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση

2