Χωρίς Deal αλλάζουν κομμάτια με κέρδη 2,69%

Στο χαμηλό ημέρας  έκλεισε η Αθήνα (-3,53%)

Με «καύσιμη» ύλη  πάλι τις τράπεζες η οδός Αθηνών «πέταξε» κοντά στις 1700 μονάδες. Η υφέρπουσα φημολογία της τελευταίας εβδομάδας επιμένει ότι, θα πραγματοποιηθεί deal στις τράπεζες, εξέλιξη την οποία σπεύδουν να διαψεύσουν οι διοικήσεις των τραπεζών που  εμπλέκονται στις σχετικές ...

Με «καύσιμη» ύλη  πάλι τις τράπεζες η οδός Αθηνών «πέταξε» κοντά στις 1700 μονάδες. Η υφέρπουσα φημολογία της τελευταίας εβδομάδας επιμένει ότι, θα πραγματοποιηθεί deal στις τράπεζες, εξέλιξη την οποία σπεύδουν να διαψεύσουν οι διοικήσεις των τραπεζών που  εμπλέκονται στις σχετικές. Το μόνο σίγουρο στην ελληνική αγορά είναι η αλλαγή εκατομμυρίων τεμαχίων στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

Και η αλλαγή συνοδεύεται από υπεραπόδοση, αλλά και θέσεις ανοικτών πωλήσεων ( πώληση μετοχών τις οποίες δεν κατέχει κάποιος ).

Όταν υπάρχει τέτοιο «ανακάτεμα» μετοχών είναι σίγουρη η βίαιη άνοδος – όπως και η πτώση – και μια φήμη συγχώνευσης λειτουργεί υποστηρικτικά στις προθέσεις των επενδυτών που αλλάζουν χιλιάδες κομμάτια. Κι όπως είναι γνωστό μια απόφαση συγχώνευσης δεν ανακοινώνεται πότε εκ των προτέρων προκειμένου να επιτύχει, έτσι οι τελευταίες φήμες για deal μεταξύ συγκεκριμένων τραπεζών δεν ευσταθούν.           
           
Επιπλέον, πρόσθετη βοήθεια στην ελληνική αγορά και την Ευρώπη έδωσε η προσθήκη νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ.                 

Παρά το γεγονός ότι, ορισμένοι αμφισβητούν την αξιοπιστία των στοιχείων, οι «ταύροι» δεν έχασαν ευκαιρία και οδήγησαν ανοδικά τις αγορές για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.       

Η Αθήνα, λοιπόν θέλει «συμφωνία» και οι ΗΠΑ θέλουν μείωση της ανεργίας. Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1668,83 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,69%, ενώ ενδοσυνεδριακά η αγορά έφθασε προς τις 1669 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 3,44%. 

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η Eurobank με άνοδο 6,05%, ενώ ακολούθησαν η Τράπεζα Πειραιώς με 5,74% και η MIG με 5%.

Κέρδη εμφάνισε και η Alpha Bank με 3,67%, ενώ το Ταχυδρομικό έκλεισε με άνοδο 1,94% . Στα 11,01 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημειώνοντας άνοδο 3,09%. Κέρδη πάνω από 1% για τις ελληνοκυπριακές τράπεζες.

Σημαντική άνοδο εμφάνισε και η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη 3,76% και διακίνηση 1,3 εκατ. τεμαχίων. Κέρδη 5,63% για την Forthnet, 5,26% για την ΕΧΑΕ και 6,12% για την Μηχανική. Στα 129 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές με πακέτα 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούσαν τον ΟΤΕ και την μετοχή της Eurobank.                        


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fragkou_nasdaq

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Containers Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης του Nasdaq – Ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας

843edf9f94ab565ccc9139002d9197af_XL

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των δύο ερμηνευτικών εγκυκλίων επί της νέας νομοθεσίας, με την οποία ουσιαστικά οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων εξισώνονται με τις καπνοβιομηχανίες ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, ο οποίος ξεκινά παράλληλα καμπάνια ενημέρωσης για όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο άτμισμα, με κεντρικό μήνυμα «Ο ατμός δεν είναι καπνός».

imf_1

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον υποστήριξε ότι μαζεύονται σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία – Εξέφρασε φόβους ότι οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να μην είναι καλά εξοπλισμένες