«Βαρούλκο» για το «λουκέτο»: Καμία παράβαση, το παραστατικό εκδόθηκε κανονικά - Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη

IMG_3536_2

Σε ανακοίνωσή του το εστιατόριο επισημαίνει  ότι υπήρξε έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με την έκδοση τιμολογίου και το οποίο στη συνέχεια εκδόθηκε κανονικά - Θα λειτουργήσει  κανονικά  στις 3 Ιουνίου

Την δική του απάντηση έδωσε το γνωστό εστιατόριο «Βαρούλκο» στον Πειραιά , στο οποίο επιβλήθηκε 48ωρο «λουκέτο» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για φορολογικές παραβάσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γνωστό εστιατόριο, δεν έχει υποπέσει σε καμία φορολογική παράβαση, επισημαίνοντας ότι υπήρξε έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με την έκδοση τιμολογίου 1.500 ευρώ σε γραφείο τουρισμού και το οποίο στη συνέχεια εκδόθηκε κανονικά.

Μάλιστα, σημειώνει  ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας  κάθε  νόμιμο δικαίωμα έναντι παντός υπευθύνου.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση του «Βαρούλκου»

1. To εστιατόριο ΔΕΝ έχει διαπράξει καμία παράβαση. (Θεωρεί ότι η διαρροή γίνεται στο πλαίσιο της προβολής «επιτυχιών» των φορολογικών αρχών, αλλά δυστυχώς πλήττει την επιχείρησή μας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο). Η «παράβαση» αφορά την έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με την έκδοση τιμολογίου 1.500 ευρώ σε γραφείο τουρισμού για γκρουπ τουριστών που παρελήφθησαν από τουριστικό λεωφορείο. Το αντίστοιχο οριστικό παραστατικό εκδόθηκε κανονικά.

2. Η διαρροή περί δήθεν ελέγχου ταμειακής μηχανής είναι παντελώς αναληθής, όπως προκύπτει από τα δελτία ελέγχου που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία

3. Με το συγκεκριμένο γραφείο η εταιρεία μας έχει πολυετή συνεργασία και όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη βάση επίσημων οικονομικών προσφορών και εξοφλούνται πάντοτε μέσω εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, όπως αποδεικνύεται από τα 50 και πλέον παραστατικά μέχρι σήμερα. Φυσικά δεν θα έπαιρναν οι τουρίστες το τιμολόγιο, αλλά το γραφείο

4. Το «Βαρούλκο» εδώ και 30 χρόνια στηρίζει τoν τουρισμό και την εθνική οικονομία, τιμά την ελληνική γαστρονομία, απασχολεί περισσότερους από 90 μόνιμους εργαζομένους, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα κάθε φόρο, τέλος και ασφαλιστικές εισφορές. Το εστιατόριο έχει δεχθεί δεκάδες ελέγχους, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο στο Μικρολίμανο, έχοντας αποδείξει κατ΄ επανάληψη την απόλυτη νομιμότητα της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα.

5.Η εταιρική οικογένεια του «Βαρούλκου» προφανώς και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια σε αυτήν την κατάφωρα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της.

6. Το εστιατόριο θα λειτουργήσει κανονικά την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΕΛΛΗΝ...

Έλα μωρέ νταξει... Θα το κόβανε μετά το τιμολόγιο οι ανθρώποι... Μετά όταν λέμε : αφού θα τρώγανε τα προϊόντα οι πελάτες... Έτσι κάνουν όλοι... Πρώτα πληρώνονται τα αγαθά, μετά καταναλώνονται, μετά χωνεύεται το φαΐ, ρεύονται οι πελάτες, πάνε και για κανα χέσιμο και στο τέλος, μετά από κανα δύο μήνες κόβονται και τα τιμολόγια... Να είμαστε και σωστοί... Πρώτα ο ένας απέναντι στον άλλο και μετά απέναντι στο "κράτος"... Όποιος κλέψει πρώτος είναι και μάγκας σ' αυτή τη χώρα...

SPARTA.

Αλλη φορα ο ευτραφης Λαζαρου να προσεχει οταν βγαζει SELFIE με τον καραγκιοζη Τσιπρα.

Babis

Η νομοθεσια προβλεπει άλλα ,που ειναι η παράβαση?. Στο άρθρο 11 του ν.4308/2014 προβλέπονται τα ακόλουθα: Άρθρο 11. Χρόνος έκδοσης τιμολογίου - Κείμενο νόμου 1. Η υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου γεννάται κατά το χρόνο που πραγματοποιείται η αποστολή ή παράδοση των αγαθών ή των υπηρεσιών. 2. Ο χρόνος έκδοσης τιμολογίου καθορίζεται ως εξής: α) Σε περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, τιμολόγιο εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα της παράδοσης ή αποστολής αγαθών ή της ολοκλήρωσης της υπηρεσίας, κατά περίπτωση. ....?

kaloudis

Η διάταξη αυτή ισχύει για διακίνηση προιόντων που παραδίδονται στον πελάτη με Δελτίο Αποστολής. Σε αυτήν την περίπτωση, το Τιμολόγιο κόβεται μέχρι τις 15 του επόμενου μήνα και αυτό προφανώς δεν αφορά τα εστιατόρια. Οταν δεν υπάρχει Δελτιο Αποστολής, το Τιμολόγιο κόβεται άμεσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fgfXL

Ως δείγμα ενθαρρυντικό για το μέλλον και την αναγέννηση της ναυπηγοεπισκευής στην Ελλάδα, εν όψει και της πώλησης των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά, θεωρεί ο Μιχάλης Λάμπρος, από τα εμπειρότερα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, τη δραστηριοποίηση του Νεωρίου υπό της ΟΝΕΧ.

waaw_XL

Τη μετεξέλιξη του ομίλου SIA εντός της επόμενης τριετίας από εξειδικευμένο παίκτη επεξεργασίας καρτών στην ανάδειξη του σε πανευρωπαϊκό leader στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών και της τεχνολογίας θέτει ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλα Κορντόνε με την ενεργοποίηση του μεσοπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξης που εγκρίθηκε απ' το ΔΣ.