Άνοδος του ευρώ μετά το «ναυάγιο» σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία

rise-euro

Σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 0,6% και έφτασε στα 1,1728 δολάρια

Το ευρώ ξέφυγε σήμερα από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρισκόταν εδώ και μήνες, αφότου ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε τον διορισμό του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα ως επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών και άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική πρόωρων εκλογών στην Ιταλία.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 0,6% και έφτασε στα 1,1728 δολάρια, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να ξεφεύγει από το χαμηλότερο εδώ και 6,5 μήνες επίπεδο των 1,1646 δολαρίων στο οποίο βρισκόταν την Παρασκευή.

Το ευρώ κέρδισε επίσης 0,8% έναντι του ελβετικού φράγκου και του γεν, ανακάμπτοντας έπειτα από χαμηλά επίπεδα τριών και έντεκα μηνών αντίστοιχα.

Η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων, τα δύο κόμματα που επιχείρησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού στην Ιταλία, υποστήριζαν τον διορισμό του Πάολο Σαβόνα στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας. Ο πρόεδρος Ματαρέλα απέρριψε ωστόσο χθες το βράδυ τον διορισμό του και τώρα υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ελλην

Εγω αγορασα λιρες Τουρκιας το Πρωι και δεν εχασα περαστικα στους Ευρωλιγουρηδες

JeΒ

Στην Ιταλία τις εκλογές κέρδισαν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά οι δυνάμεις που αντίκεινται στην κυριαρχία του ευρώ. Από την μία πλευρά το ευρωσκεπτικιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και από την άλλη πλευρά οι πατριώτες της Λέγκας του Βορρά σχημάτισαν μία ισχυρή πλειοψηφία που προφανώς ήταν εντολή του "κυρίαρχου Λαού". Πλην, όμως, ο πρόεδρος της Ιταλίας αρνήθηκε να δεχτεί την συγκεκριμένη κυβέρνηση. Με πρόφαση έναν υπουργό αρνήθηκε να υπογράψει τους διορισμούς και αντ’ αυτού έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν τεχνοκράτη, τέως υπάλληλο του ΔΝΤ, ο οποίος προφανώς δεν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, οδηγώντας την χώρα ξανά σε εκλογές. Παρόμοια σενάρια είχαν αποκαλυφθεί και προ των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όταν στις δημοσκοπήσεις φάνταζε εξόχως πιθανό να εκλεγεί η Λεπέν. Τότε, θυμίζουμε, είχε καταρτιστεί "λεπτομερές σχέδιο για την προστασία της δημοκρατίας", το οποίο προέβλεπε ανεξέλεγκτη δράση των αριστερών παρακρατικών και κήρυξη καταστάσεως "εκτάκτου ανάγκης" και διατήρηση της παλαιάς κυβερνήσεως στην θέση της μέχρι… νεωτέρας. Στην Ιταλία απαιτήθηκε απλώς και μόνο η δράση ενός ανθρώπου, αλλά αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι η "δημοκρατία" τους πιστεύει στην ψήφο του "κυρίαρχου Λαού" μονάχα όταν αυτή συμφωνεί μαζί τους και τους παραδίδει τα ηνία. Όταν ο "κυρίαρχος Λαός" αποφασίζει να τους αντικαταστήσει, τότε αρχίζει το πραξικόπημα των διεθνών τοκογλύφων.

Α ρε δούλεμα που πέφτει

Χαχαχαααα.... Ναι, ναι τρομερή άνοδος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση

3