EUROBANK : Καθαρά κέρδη 95 εκατ. ευρώ

Επαφές διοίκησης Eurobank με ξένα ΜΜΕ στο Λονδίνο

Καθαρά κέρδη 95 εκατ.ευρώ σημείωσε ο όμιλος της Eurobank το πρώτο εξάμηνο 2010, μειωμένα κατά 44% έναντι του 2009. Τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου ανήλθαν σε 34 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος σημείωσε βελτιωμένα κέρδη από την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη που ανήλθαν σε 12 εκατ. το πρώτο εξάμηνο έναντι ζημιών πέρυσι.

Καθαρά κέρδη 95 εκατ.ευρώ σημείωσε ο όμιλος της Eurobank το πρώτο εξάμηνο 2010, μειωμένα κατά 44% έναντι του 2009. Τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου ανήλθαν σε 34 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος σημείωσε βελτιωμένα κέρδη από την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη που ανήλθαν σε 12 εκατ. το πρώτο εξάμηνο έναντι ζημιών πέρυσι.

Το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων του Ομίλου,μετά την έκτακτη εισφορά τα καθαρά κέρδη διαμορφώνονται στα 50 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Eurobank επισημαίνει ότι βελτίωση εμφανίζουν τα μεγέθη από τις δραστηριότητες στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου ο όμιλος κατέγραψε κέρδη 12 εκατ. ευρώ στο εξεταζόμενο διάστημα, έναντι ζημιών πέρυσι.

Στα υπόλοιπα μεγέθη, τα συνολικά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 2%, οι λειτουργικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 3% και τα καθαρά έσοδα προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 6,5% το Α΄ εξάμηνο του 2010 έναντι του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου.
Οι συνολικές προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 24% και  ανήλθαν σε 682 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές καταθέσεις ανήλθαν σε 43,5 δις. έναντι 47 δις. ευρώ πέρυσι, ενώ οι χορηγήσεις αυξήθηκαν σε 58,5 δισ. ευρώ έναντι 56,4 δισ. ευρώ πέρυσι.
Ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε σε 11,8% που είναι από τους υψηλότερους μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.     

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νικόλαος Νανόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Σαν αποτέλεσμα της πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, το Β΄ τρίμηνο του 2010 δρομολογήθηκε μια χωρίς προηγούμενο προσπάθεια ανάταξης και αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, με ευρύτατες επιπτώσεις στο
οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον της χώρας. Η συνεπής εφαρμογή των αυστηρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει αναγκαία προϋπόθεση, όχι μόνον
για τη διατηρησιμότητα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, αλλά και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,
την αύξηση της απασχόλησης, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και την έξοδο της χώρας από την ύφεση και την κρίση. Οι συνθήκες επιδεινούμενης ύφεσης σε συνδυασμό με τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία επηρέασαν τις λειτουργίες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο όμως παραμένει κεφαλαιακά ισχυρό, όπως αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress tests. Ακόμα και με βάση το πλέον ακραίο και δυσμενές σενάριο, η Eurobank EFG κατέγραψε μια από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ Ελληνικών και
Κυπριακών Τραπεζών, καθώς και μεταξύ μεγαλύτερων διεθνών ανταγωνιστών της στις αγορές της «Νέας
Ευρώπης» που δραστηριοποιείται.»


ΣΧΟΛΙΑ (1)

ninuninu

 Βρε παιδια υπαρχει μια μεριδα των ΜΜΕ που θελουν να παρουσιασουν οτι η κριση μειωσαν τα κερδη των τραπεζων.Εχω να πω λοιπον οτι ειναι ντροπη να παρουσιαζετε οτι η κριση ροκανιζει τα κερδη των τραπεζων οταν ειχαν βγαλει τοσα κερδη τις προηγουμενες χρονιες.Δηλαδη εβγαζαν 100 εκατομμυρια και τωρα εβγαλαν 50 αρα 50% πτωση?Δηλαδη τα 50 εκατομμυρια ειναι λιγα η θα τρελαθουμε εντελος.Εδω οι μισες επιχειρησεις στην χωρα κλεινουν και μας παρουσιαζετε οτι τα 20-30-40-50 εκατομμυρια που βγαζουν οι τραπεζες ειναι λιγα. ΕΛΕΟΣ,με την νοημοσυνη μας παιζετε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2_gr

Είσαι νέος έως 29 ετών, πτυχιούχος, που γνωρίζεις τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και έχεις μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία; Κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η AVIS και η Microsoft σε προκαλούν να πάρεις τη θέση τους!

mitarakis

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια

tomsen_1

Ερωτηθείς για την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για ανάπτυξη 2,8% το 2020, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου απάντησε πως μπορεί να επιτευχθεί - Αναγνώρισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση σημειώνει πρόοδο, ιδίως στις αποκρατικοποιήσεις