Συνεχίζεται η άνοδος στα διεθνή χρηματιστήρια με ώθηση από την Amazon

Συνεχίζεται η άνοδος στα διεθνή χρηματιστήρια με ώθηση από την Amazon

Άνοδος σε Wall Street και Ευρώπη με τα ισχυρά εταιρικά κέρδη στο επίκεντρο

wall_street11
Τρίτη ανοδική ημέρα για τα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία αν και με ηπιότερα κέρδη, εξακολουθούν να αποτιμούν θετικά τα εταιρικά αποτέλεσματα. 

Ειδικότερα ώθηση έδωσε στη Wall Street η Amazon, η οποία ανακοίνωσε κέρδη-μαμούθ χθες το βράδυ λίγο μετά το κλείσιμο των αμερικανικών δεικτών, διατηρώντας έτσι το σημερινό momentum τόσο σε ΗΠΑ όσο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που ακολουθούν το γενικότερο αισιόδοξο κλίμα, καθώς έχουν παραμερίσει προσωρινά τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,29% στις 7.138,40 μονάδες, αν και άνοιξε με άνοδο 1%, λαμβάνοντας ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Amazon, Intel και Microsoft.

Και οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τη μετοχή της Amazon κάνει άλμα άνω του 5%, ενώ και η Microsoft βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται άνω του 2%.

Κλείσιμο
Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη του ενεργειακού κολοσσού Chevron Corp. ενώ στον αντίποδα η Exxon Mobil Corp. δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψει.

Μέχρι σήμερα περίπου το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα ο ο S&P σημειώνει οριακή άνοδο 0,10% στις 2.670,08 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες καταγράφει ο Dow Jones στις 24.251 μονάδες.

Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν ταυτόχρονα τα στοιχεία για το ΑΕΠ και το εργατικό κόστος το α’ τρίμηνο.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,3% το α΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ανάπτυξη 1,8%.

Θετική η εικόνα και σε Ευρώπη

Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,1% στις 5.457 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE επίσης κατά 0,1%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κερδίζει 0,6% στις 12.574 μονάδες, στη Μαδρίτη ο IBEX 35 χαμηλότερα 0,1% στις 9.993 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 με μικρά κέρδη 0,1% βρίσκεται στις 384 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, οι Airbus, Daimler, Luxottica, BBVA, Electrolux, Royal Bank of Scotland και Merlin Entertainments είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες που δημοσιεύουν κέρδη.

Ελαφρώς ενισχυμένα ήταν τα έσοδα της Renault το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Αυξήθηκαν 0,2%, φτάνοντας τα 13,16 δισ. ευρώ από 13,13 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Εξαιρουμένης της ρωσικής επιχείρησης της Avtovaz, τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν 11,65 δισ. ευρώ. Οι ταξινομήσεις ενισχύθηκαν 4,8%, στα 935.041 οχήματα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, απότομη επιβράδυνση σημειώθηκε στην ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, κυρίως λόγω του βαρύ χειμώνα.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,3%, σημειώνοντας την πιο αδύναμη κίνηση του τελευταίου χρόνου ενώ μειώθηκε στο μισό από το 0,7% που είχε το προηγούμενο τρίμηνο. Είναι επίσης ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 0,4% των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Στο προσκήνιο παραμένει η χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, καθώς και η ιστορική συνάντηση των ηγετών της κορεατικής χερσονήσου.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν άρχισαν σήμερα την ιστορική σύνοδο κορυφής τους ανταλλάσσοντας μια χειραψία με υψηλό συμβολισμό πάνω στη στρατιωτική οροθετική γραμμή που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο.

«Είμαι ευτυχής που σας συναντώ», είπε ο Μουν στον ομόλογό του, που πέρασε τα σιδηρόφρακτα σύνορα κι έγινε ο πρώτος βορειοκορεάτης ηγέτης που πάτησε το νοτιοκορεάτικο χώμα μετά το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-'53).

Τέλος, η Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί με την αμερικανική κυβέρνηση στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης