Συνταξιούχοι με δέκα και εννέα συντάξεις: Οι τρανταχτές εξαιρέσεις που έδειξε το ηλεκτρονικό σύστημα

suntaks_mak1

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των 2,6 εκατ συνταξιούχων λαμβάνει μια σύνταξη υπάρχουν συμπολίτες μας που λαμβάνουν ταυτόχρονα 4 κύριες, 4 επικουρικές, και 2 μερίσματα

Συνταξιούχους που εισπράττουν έως και 10 συντάξεις το μήνα αποκαλύπτει το σύστημα Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης» (Η.ΔΙ.Κ.Α.)

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» της ΗΔΙΚΑ το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων από κύριες συντάξεις ανήλθε στα 723,06 ευρώ και το μέσο εισόδημα από επικουρικές στα 171,86 ευρώ.

Ωστόσο, ανάμεσα στους 2.580.925 συνταξιούχους υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις:

Τρεις συνταξιούχοι εμφανίζονται να λαμβάνουν ταυτόχρονα 10 συντάξεις. Δύο εξ αυτών λαμβάνουν 4 κύριες, 4 επικουρικές, και 2 μερίσματα ενώ ένας συνταξιούχος εμφανίζεται να λαμβάνει 3 κύριες, 3 επικουρικές και 4 μερίσματα.

Εντεκα συνταξιούχοι λαμβάνουν 9 συντάξεις, και 62 οκτώ συντάξεις. Επίσης υπάρχουν συνταξιούχοι ηλικίας κάτω των 25 ετών που λαμβάνουν συντάξεις λόγω θανάτου ή αναπηρίας.

syntaxeis-1


Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτυπώνουν τη δημοσιονομική δαπάνη των χορηγούμενων συντάξεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018.

Η μηνιαία δαπάνη που κατέβαλαν τα Ταμεία, ανήλθε στα 2.311.293.276,21 ευρώ και περιλαμβάνει τις κρατήσεις φόρου, τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, ενώ δεν περιλαμβάνει την παροχή ΕΚΑΣ.

Το πλήθος των συνταξιούχων στην Ελλάδα ήταν 2.580.925 τον Φεβρουάριο του 2018.

Το μέσο εισόδημα από κύριες συντάξεις ανήλθε στα 723,06 ευρώ, το μέσο εισόδημα από επικουρικές στα 171,86 ευρώ και το μέσο εισόδημα από μερίσματα στα 97,99 ευρώ, διαμορφώνοντας, έτσι, το μέσο εισόδημα σε όσους δικαιούνται και κύρια και επικουρική σύνταξη, στα 895,53 ευρώ.


Δείτε την έκθεση για τον Ιανουάριο του 2018


Δείτε την έκθεση για τον Φεβρουάριο του 2018

ΣΧΟΛΙΑ (45)

Πάνος

Μας δουλεύετε ρε παιδιά, έτσι περνάτε την εικόνα ο,τι οι συνταξιούχοι ειναι οι πλουσιότεροι των Ελλήνων. Η είδηση αφορά ελάχιστους, οι πολλοί έπαθαν στραπάτσο απο τους μνημονιακούς πρωθυπουργούς και ενταφιασμό απο τον πολιτικό ψεύτη Τσίπρα που ενώ τους έταξε δυο επιπλέον συντάξεις, τους έκοψε τρεις. Άρα μείον πέντε συντάξεις η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ του ψεύτο Αλέξη Τσίπρα .........

Λαμογιο

Οταν τα ελεγε ο Λεβεντης τον λεγατε γραφικο Ελληναραδες μου

Γιάννης

Επανέρχομαι με σχόλιό μου. .... 16 χρονών μπήκα στην σχολή μονίμων υπαξιωματικών του Πόρου. Στα 19 μου τέλειωσα την σχολή του Πόρου ως μόνιμος υπαξιωματικός με ειδικότητα Ηλεκτρολόγου, και το γυμνάσιο συνάμα. ...... Δύο χρόνια μετά υπηρέτησα σε πλοία επιφανείας. Κατόπιν για 15 χρόνια στα τότε υποβρύχια. ... Όπου τα χρόνια στα υποβρύχια πιάνονται διπλά. (Σε όλους τους πολεμικούς στόλους του κόσμου το ίδιο ισχύει). ..... Με συνταξιοδοτικό μισθό υποπλοιάρχου αποστρατεύτηκα στα 35 μου χρόνια. (που άρχισε να μου καταβάλλεται στην ηλικία των 55 ετών και αυτός πετσοκομμένος γιατί είπαν ότι εργάζομαι ). Μετά έξι μήνες όταν αποστρατεύτηκα , έβγαλα ναυτικό φυλλάδιο και εργάστηκα στα εμπορικά και στα τα επιβατηγά πλοία, ως ηλεκτρολόγος και αρχηλεκτρολόγος μιας ναυτιλιακής εταιρείας . Πλήρωνα για 16 χρόνια άγριες υποχρεωτικές κρατήσεις το ίδιο και ο εφοπλιστής στο ΝΑΤ... Άνοιξα παράλληλα και ένα κατάστημα ηλεκτρολογικών ειδών στο όνομα της γυναίκας μου . τότε που ήμουν αρχηλεκτρολόγος της εταιρείας Εγώ παρείχα ηλεκτρολογικές υπηρεσίες ως ηλεκτρολόγος με δελτίο παροχής υπηρεσιών και παράλληλα ήμουν και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ όπου πλήρωνα. Στα 16 χρόνια ασφάλισης στο ΝΑΤ θεμελίωσα και από εκεί το ελάχιστο συνταξιοδοτικό δικαίωμα. ..... Τα τελευταία τρία χρόνια συνεχίζω τον χειμώνα να δουλεύω στον Πειραιά (πάω ακόμα και σε εμπορικά πλοία για επισκευές ως επικεφαλής συνεργείου είτε εν πλω είτε σε κάποιο ξένο λιμάνι). Και το καλοκαίρι ακόμα τώρα τα τελευταία τρία χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα μου στην δυτική Στερεά Ελλάδα εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε τουριστικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα για τα όποια ηλεκτρολογικά προβλήματα παρουσιαστούν. .... Να μην μακρηγορώ άλλο. Μια ζωή δουλεύω σαν το σκυλί ακόμα και Σαββατοκύριακα , αργίες και νύχτες όταν χρειαστεί. ... Μια ζωή πλήρωνα και πληρώνω στο κράτος ένα σωρό λεφτά για φόρους και κρατήσεις. ..Τέλος του έτους θεμελιώνω και την σύνταξη από το ΙΚΑ.. Και να σου λένε τώρα οι φωστήρες γιατί να πάρεις τόσες συντάξεις. ..... Για να τα έπαιρναν μια ζωή το ήξεραν. Για να δώσουν τα οφειλόμενα ? // δεν γίνεται να παίρνεις πολλές συντάξεις λένε//. Και να διαβάζεις ακόμα εδώ και κάποιους ελεεινούς τύπους , που να βρίζουν ξέρουν μόνο κάποιους που είχαν στο DNA τους την όρεξη για δουλειά, και όχι την δική τους ακαμματοσύνη,. Η κάποιοι που δεν πλήρωσαν μια στην ζωή τους σε ασφαλιστικά ταμεία... Είναι κυριολεκτικά να τρελαίνεσαι. Ναι κυριολεκτικά με όλη την σημασία της λέξης... .

Λούλης

Εσύ με τις εισφορες σου, πλήρωνες τους τότε συνταξιούχους. Τώρα για να πληρωθείς εσύ την σύνταξη σου, θα πρέπει να δουλέψω εγώ ο νέος (εκτός κι αν πιστεύεις ότι οι συντάξεις έρχονται από τα βουνά). Εγώ ο νέος λοιπόν, επειδή βλέπω ότι δεν με συμφέρει να δουλεύω για 360 ευρώ (για να παίρνεις εσύ τα διπλάσια για σύνταξη), προτίμησα να πάω να απολαύσω τον φρέντο μου στην καφετέρια. Ούτε με ενδιαφέρει το πως θα την περάσεις εσύ με τα οικονομικά σου. Τα δικά μου οικονομικά είναι αυτά που με ενδιαφέρουν. Με λίγα λογια, το πρόβλημα σου δεν θα γίνει και δικό μου!

Γιάννης

Λούλη, το ΝΑΤ ή αλλιώς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο ένα από τα πρώτα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδος ήταν ένα από τα ποιο νοικοκυρεμένα ταμεία. ...... Και το Ελληνικό κράτος σε αυτό δεν πλήρωνε ούτε φράγκο. Το ταμείο το συντηρούσαν με κρατήσεις οι ναυτικοί και οι εφοπλιστές. Και όλα τα αποθεματικά του ήταν σε ζωντανό ρευστό και σε σκληρό συνάλλαγμα. ....... Όταν έπεσε η "επάρατη" χούντα , αυτοί οι χουντικοί συνταγματάρχες το παρέδωσαν στους μετέπειτα δημοκράτες πολιτικούς με υψηλά πλεονάσματα και νοικοκυρεμένο. .... Αυτοί λοιπόν τι έκαναν?. Έπεσαν και του καταλήστεψαν όλο τον πλούτο. Και όχι μόνο. Ήλθε και ο Μέγας !!! Ανδρέας, ο πατέρας του Γιωργάκη ντε, και έχωσε μέσα στο ως άνω ταμείο αρκετές χιλιάδες παλιννοστούντες πρόσφυγες από αυτούς τους αντάρτες κομμουνιστές που είχαν διαφύγει στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου. .... Και τους έδωσε συντάξεις χωρίς να έχουν πληρώσει μια. ... Και τους έκανε συνεταίρους στο πορτοφόλι μας. ... Και όλο υποσχέσεις ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις των ναυτικών.... Και όλα τα άλλα πειράματα που έκαναν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις , κατάφεραν να διώξουν μεγάλο μέρος από την ναυτιλία της Ελλάδος. Που και σε ποιόν χρωστάω κύριε Λούλη σήμερα και μου περικόπτουν την σύνταξη? . ....... Στο Πολεμικό ναυτικό μας έλεγαν τότε υπεύθυνα ότι δεν μπορούμε να σας πληρώσουμε αυτά που όντως δικαιούστε, αλλά θα έχετε ένα αξιοπρεπές εφάπαξ και μια καλύτερη σύνταξη όταν θα αποστρατευτείτε . Και πλήρωνα για επικουρικό στο Μετοχικό ταμείο Ναυτικού όλα αυτά τα χρόνια της στρατιωτικής μου θητείας. Που από 460 ευρώ το μέρισμα που δικαιούμουν έπεσε στα 91 ευρώ. Και πάει και για άλλο ψαλίδισμα έως και κατάργηση. Και εδώ σε ποιόν χρωστάω? Λεφτά που πλήρωνα εγώ ο ίδιος και όλοι οι συνάδελφοι ήταν. ...... Για το ΙΚΑ τώρα. Εδώ πιάστηκα κορόιδο όντως. Έπρεπε να μην δήλωνα δηλαδή να δούλευα με μαύρα, και να μην ασφαλιζόμουν σε αυτό. Γιατί στην ουσία από το ΙΚΑ θα πάρω λιγότερα από αυτά που θα πάρει ένας αντίστοιχος, που μια ζωή δήλωνε άνεργος, δούλευε τον περισσότερο καιρό με μαύρα λεφτά και ούτε εφορία πλήρωνε και ούτε εισφορές. ..... Αυτά είναι δυστυχώς τα χάλια μας. ..... Και βέβαια δεν οφείλεις να με πληρώνεις εσύ , αλλά μάθε ότι το κράτος για να θεωρείται ως ένα κράτος σοβαρό , θα πρέπει να έχει συνέχεια.

Λούλης

Αγαπητέ φίλε Γιάννη, η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε χρεοκοπημένα όλα τα ασφαλιστικά ταμεία! Τι να σε πληρώσει όταν το ταμείο δεν έχει;

Ο Τσίπρας μας φτωχοποιεί

Για τους κοπρίτες τους Καρανικαίους βρίσκει χρήματα ο Τσίπρας. Ο αριθμός των υπαλλήλων αυξάνει αντί να μειώνεται με τις αποχωρήσεις, όπως αυξάνεται και το κόστος λειτουργίας του κράτους. Επιπλέον, σύμφωνα με Αχτσιόγλου τμήμα του κοινωνικού μερίσματος προέρχεται απο εισροές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Μαιμού συντάξεις

Και σαράντα οκτώ ώρες να έχει η ημέρα δεν βγαίνουν τέσσερεις δουλειές........ Πως έγιναν κρατήσεις για να δικαιούνται???????????

93% ... έτσι βεντούζα, βεντούζα

H Aλέκα παίρνει σύνταξη δημοσιογράφου (μία είναι η Αλέκα) θα πάρει και σύνταξη πολιτικού. Το ίδιο και η Γαρυφαλλιά της Εκάλης. Ο σημίτης παίρνει 3 συντάξεις. Ο επίτιμος έπαιρνε 5 (πέντε) συντάξεις!

ε ναι

μας κουναγε και το δαχτυλο ο επιτιμος,να σφιξουμε κι αλλο το ζωναρι εμεις οι ανεργοι.Δεν βαριεσαι αδερφε, μαζι τους θα τα παρουνε.Οι ανοητοι απληστοι.

Atlas

Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι ασφαλιστικό μας είναι αναδιανεμητικό και ΟΧΙ ανταποδοτικό. Δεν είναι κουμπαράς που κάποτε σου επιστρέφονται οι κρατήσεις κλπ. Με άλλα λόγια: και ένα δις εισφορές να έδωσες , θα πάρεις σύνταξη από όσα είναι διαθέσιμα ΣΗΜΕΡΑ. Με τόση ανεργία και τόσους συνταξιούχους μιλάμε για τρελό μπέρδεμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Αυτό που έχει σημασία είναι οτι οι συντάξεις είναι ΔΥΟ ειδών: Οι Ασφαλιστικές και οι Προνοιακές. = Οι Προνοιακές είναι η φιλανθρωπία της κοινωνίας προς αυτούς που δεν εφρόντισαν να εξασφαλίσουνν τα γηρατειά τους! Ως πράξις καθαρώς φιλανθρωπίας το κράτος και η κοινωνία έχει το δικαίωμα να χειρίζεται κατά το δοκούν την σύνταξι την οποία δίδει ή και να μην την δίδει διόλου! = Οι Ασφαλιστικές συντάξεις είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το συμβόλαιον που υπογράφω σε ιδιωτικήν ασφαλιστικήν εταιρείαν! Διαβάζω τους όρους συμφωνώ και υπογράφω και ομοίως η αντισυμβαλλομένη ασφαλιστική εταιρεία οφείλει να τηρή την υπογραφήν της , άλλως υφίσταται ποινές, ούτως π.χ. ο ιδιοκτήτης της ΛΑΪΚΗΣ ευρίσκεται σήμερον εις τας φυλακάς! Φυσικά αν πλήρωνα γιά δύο συντάξεις δικαιούμαι δύο, αν πλήρωνα γιά δέκα δικαιούμαι δέκα! ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑ!!!! Εδώ τί συμβαίνει;; Οι κρατικές ασφαλιστικές εταιρείες (όπως το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ κλπ) ΔΕΝ τιμούν την υπογραφήν τους ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ διότι ωσάν οι χειροτέρου τύπου μαφιόζοι γνωρίζουν ότι δεν θα οδηγηθούν εις τας φυλακάς διότι αυτοί έχουν το Κράτος και την Βίαν και ειδικοί νόμοι παρέχουν ασυλίαν στους Διοικητάς τών οργανισμών αυτών!

Άριστα τα λέτε

Να μας πουν πόσες εκατοντάδες χιλιάδες παίρνουν σύνταξη χωρίς να έχουν πληρώσει μία, ακόμα και αν είναι προνιακή μόνο. Η αναδιανομή σε τέτοιο χυδαίο βαθμό όπως της παρούσας κυβέρνησης είναι δίκαιη; Εγώ με 42 χρόνια δουλειάς όταν σύντομα θα αποστρατευθώ, με υψηλότατες κρατήσεις σε δύο ταμεία, θα πάρω μια σύνταξη, που θα βγει σε 2-3 χρόνια , αν δεν βελτιωθεί η ταχύτητα έκδοσης συντάξεων, και μετά βίας θα ζώ.

Γιώργος

Της μητέρας μου που ζει εξωτερικό γιατί 2 μήνες τώρα δεν της έχουν πληρώσει την σύνταξη; Όπως και πολλούς άλλους συνταξιούχους από ότι μάθαμε. Παίρνουμε τηλέφωνο να ρωτήσουμε για ποιον λόγο μήπως εκτός από τις 2 βεβαιώσεις από το Προξενείο ότι είναι εν ζωή χρειάζοντε κάτι ακόμη, και δεν σηκώνουνε επίτηδες τα τηλέφωνα στο τμήμα πληρωμών εξωτερικού.(Αγησιλάου)Τηλέφωνα που μας δώσανε από άλλο τμήμα στην Αγησιλάου,210 5279842, 210 5279835, 210 5279836. Τηλέφωνα που παίρνεις και μιλάνε και μετά όταν χτυπάνε κανονικά απλά δεν τα σηκώνουνε.Ακόμη και η Προξενική υπάλληλος μας είπε άδικα προσπαθήτε,όσες φορές προσπαθήσαμε και εμείς για να βοηθήσουμε ηλικιωμένους δεν σηκώνουνε τα τηλέφωνα στην Αγησιλάου στο τμήμα πληρωμών εξωτερικού.

Σφραγιδoμπήχτης

Συγγνώμη για την περιπέτεια αλλά λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Παίρνεις τηλέφωνο σε ελληνική δημοσια υπηρεσία και περιμένεις να το απαντήσουν. Μάλλον και εσύ ζεις στο εξωτερικό.

Γιώργος

Ναι και εγώ ζω στο εξωτερικό.αλλά δεν είναι το αυτονόητο να σου απαντήσουν από μια δημόσια υπηρεσία αν καλέσεις; Δεν θα τους βάλω όλους σε ένα τσουβάλι.Όμως αυτό που γίνεται στο συγκεκριμένο τμήμα είναι απλά ανεπίτρεπτο. Να παίρνεις για ώρες και να μην σηκώνει το τηλέφωνο κανείς. Ίσως να μην φταίνε οι υπάλληλοι να μην προλαβαίνουνε δεν ξέρω πάντως είναι ανεπίτρεπτο. Απλά μια ενημέρωση θέλει ο κόσμος.Αν χρειάζοντε κάτι να το προσκομίσουμε.Αν το κόλλημα είναι στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) απλά να πούνε κάντε λίγη υπομονή.

Σαπιλα ελληνες

Αυτοι που παιρνουν 10συνταξεις σεμιαχωρα που παραπεει δεν εχουν τοστοιχειωδες φιλοτιμο να επιστρεψουν στοκρατος καποιες απο αυτες ωστε να μπορεσουν να το βοηθησουν???Αλλα ετσι ηταν ο Ελληνας παντα:ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ....Γιατι μας νοιαζει το εγω και οχι το εμεις....Σαπιλα ελληνες με τις 10 συνταξεις....Καθιζηματα

Γιάννης Γ

@ Σαπιλα ελληνες ............. Γιατί να τα επιστρέψουν βρε Ελληνάρα? . Δεν τα πλήρωσαν σε κρατήσεις?. Κάποιος που δούλευε απο 18 χρονών μέχρι και τα 60 του συνεχώς και πλήρωσε διαδοχικά σε τρία ασφαλιστικά ταμεία γιατί να μην τα εισπράξει τα δικαιούμενα απο τρία ασφαλιστικά ταμεία?. ..... Αντι να κατηγορήσεις αυτούς που δεν πλήρωσαν μια στην ζωή τους και σήμερα παίρνουν και μία χαριστική σύνταξη , γιατί δεν αναφέρεσαι σε αυτούς?

Aντιμνημονιακός από τον εθνικό αερομεταφορέα

Καλό θα ήταν να μας πούνε και τι εφάπαξ ή αποζημίωση πήραν οι παιχταράδες. Είμαι της Ολυμπιακής με απολυτήριο δημοτικού (η σύζυγος ήταν ΟΤΕ - συνταξιούχα από τα 45) και θέλω να ξέρω από περιέργεια αν και θα είναι πολύ δύσκολο να με κάνει να ζηλέψω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4469174

Ο αναδυόμενος εμπορικός προστατευτισμός, η άνοδος του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

2
fragkou_nasdaq

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Containers Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης του Nasdaq – Ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας

843edf9f94ab565ccc9139002d9197af_XL

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των δύο ερμηνευτικών εγκυκλίων επί της νέας νομοθεσίας, με την οποία ουσιαστικά οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων εξισώνονται με τις καπνοβιομηχανίες ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, ο οποίος ξεκινά παράλληλα καμπάνια ενημέρωσης για όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο άτμισμα, με κεντρικό μήνυμα «Ο ατμός δεν είναι καπνός».

2