Οριακές απώλειες στη Wall Street μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Οριακές απώλειες στη Wall Street μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Η Fed προχώρησε σήμερα στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018 -  Η άνοδος των επιτοκίων συνοδεύθηκε από αναβάθμιση των οικονομικών προβλέψεων της Fed

Oριακές απώλειες στη Wall Street μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,18% στις 24.682 μονάδες με την Αpple να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, ο S&P 500 -0,18% στις 2.711μονάδες με τα αναγκαία καταναλωτικά αγαθά να υποχωρούν 1,3% και ο Nasdaq -0,26% στις 7.345 μονάδες. 

Oι δείκτες σημείωσαν άνοδο αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της Fed για να υποχωρήσουν στη συνέχεια ενώ ο Dow κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενισχύθηκε κατά 250 μονάδες.

Η Fed προχώρησε σήμερα στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018. Η αύξηση κατά 0,25%, στο 1,5% -1,75%, ήταν ευρέως αναμενόμενη από τους επενδυτές. Η άνοδος των επιτοκίων συνοδεύθηκε από αναβάθμιση των οικονομικών προβλέψεων της Fed και μια ένδειξη ότι ο δρόμος για την άνοδο των επιτοκίων μπορεί να είναι πιο επιθετικός. Συγκεκριμένα η επιτροπή ανέφερε ότι «το οικονομικό outlook έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες», μια πρόταση που δεν υπήρχε σε προηγούμενες ανακοινώσεις της. Η Fed επέμεινε στο βασικό της σενάριο για τρεις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018, ωστόσο οι αναλυτές της Wall Street προβλέπουν ότι θα υπάρξει και τέταρτη αύξηση επιτοκίων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν για λίγο μετά την ανακοίνωση. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 2,9%  για να υποχωρήσει στο 2,887%.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η μετοχή του Facebook σημείωσε άνοδο 0,8%, καθώς ορισμένοι κορυφαίοι επενδυτές δήλωσαν ότι το πρόσφατο sell off αντικατοπτρίζει ένα προσωρινό θέμα.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

uy2_XL

Μια συμφωνία αποικιοκρατικού χαρακτήρα, η οποία φαίνεται να υπαγορεύτηκε από την βιασύνη της κυβέρνησης να κλείσει πάση θυσία, η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Shell για την αποεπένδυση των Ολλανδών από την αγορά της λιανικής, αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες του ντιλ τρεις μήνες μετά τις υπογραφές.

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.