Πτώση στη Wall Street με «οδηγό» τις τεχνολογικές μετοχές

Πτώση στη Wall Street με «οδηγό» τις τεχνολογικές μετοχές

Οι επενδυτές εστίασαν σήμερα στην είδηση ότι ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απέλυσε τον υπ. Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον - «Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών από την πλευρά του Λευκού Οίκου και ενόψει των συζητήσεων με τη Βόρεια Κορέα

Απώλειες στη Wall Street με «οδηγό» τις τεχνολογικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών ότι η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενδέχεται να αυξηθεί.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,68% στις 25.007 μονάδες, με την Microsoft να καταγράφει πτώση 2,4%, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,64% στις 2.765 μονάδες, με τον κλάδο της τεχνολογίας να υποχωρεί 1,2% και ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,02% στις 7.511 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από μεταβλητότητα με τον Dow να κλείνει τελικά με πτώση 171 μονάδων ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει άνοδο 197 μονάδων.

Στις επιμέρους μετοχές, η Qualcomm υποχώρησε 5% μετά την απόρριψη από τον Τραμπ της προτεινόμενης εξαγοράς της εταιρείας από την Broadcom.

Οι επενδυτές εστίασαν σήμερα στην είδηση ότι ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απέλυσε τον υπ. Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. «Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών από την πλευρά του Λευκού Οίκου και ενόψει των συζητήσεων με τη Βόρεια Κορέα. Η αντικατάστασή του από τον διευθυντή της CIA, Πομπέο, νομίζω σημαίνει πολλά. Υπογραμμίζει την αναταραχή που επικρατεί στον Λευκό Οίκο» σχολίασε ο Τζακ Άμπλιν της Cresset Wealth.

«Υπάρχει ανησυχία ότι η αποπομπή του Τίλερσον και του μπλοκαρίσματος της εξαγοράς της Qualcomm από τη Broadcom θα πυροδοτήσουν μια μάχη έναντι της Κίνας το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο Dan Ives της GBH Insights.

Οι μετοχές κινήθηκαν αρχικά ανοδικά μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ και ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% έναντι αύξησης 0,5% τον Ιανουάριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης αυξήθηκε 2,2% έναντι αύξησης 2,1% τον Ιανουάριο. Αν εξαιρεθούν οι τιμές των τροφίμων και ενέργειας, ο δείκτης αυξήθηκε 0,3% τον Φεβρουάριο και σε ετήσια βάση 1,8%.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

9129fed6ee93

Ανακοίνωση εξέδωσε η EY στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως δεν κατέστη δυνατό λόγω διαφόρων συνθηκών και γεγονότων να διενεργήσει το απαιτούμενο έλεγχο στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του FF Group

lein

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας Φίλιπ Λέιν, τονίζει πως θα μπορούσε να παραταθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, αλλά μόνο έαν η ευρωζώνη υφίσταντο κάποιο ισχυρό οικονομικό σοκ

pyatt_2

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν τη χώρα μας ως «πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» - Τι δήλωσε σε δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού επιμελητηρίου στη Νέα Υόρκη