Χρήστος Μελάς: Δύο κωδικοί στη φορολογική δήλωση για τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών

Χρήστος Μελάς: Δύο κωδικοί στη φορολογική δήλωση για τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Συγγραφέας-Φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς στο facebook για τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών με κάρτες θα υπάρχουν δύο κωδικοί και δεν θα είναι προ-συμπληρωμένοι.

Για να έχουν μείωση του φόρου, όσοι έχουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ή είναι επαγγελματίες αγρότες, πρέπει το 2017 να έχουν κάνει αγορές με κάρτες ή με ηλεκτρονικά μέσα γενικά.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Συγγραφέας-Φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς στο facebook,
φέτος, σε αντίθεση με όλα τα άλλα χρόνια, θα υπάρχουν δύο κωδικοί πάνω στη δήλωση. Οι δύο κωδικοί (049-050) θα συμπληρώνονται χωριστά (ατομικά) για κάθε έναν σύζυγο.

Αν περισσεύει ποσό από τον έναν σύζυγο, κατά την εκκαθάριση, θα μεταφέρεται στον άλλο σύζυγο για να καλύψει τυχόν έλλειμμα.

Οι κωδικοί δεν θα είναι προ-συμπληρωμένοι και θα ισχύει ότι και για τους τόκους των τραπεζικών καταθέσεων.

Κάνοντας κλικ, θα εμφανίζεται πίνακας με τις αγορές που έχουμε κάνει, ανά κάρτα, ανά λογαριασμό.

Τη συμπλήρωση του συνολικού ποσού δαπανών με κάρτες και με ηλεκτρονικά μέσα θα την κάνει αυτός που υποβάλλει τη δήλωση, αφού λάβει υπόψη του, τον εμφανιζόμενο πίνακα.
Αν δεν καλύπτεται το προβλεπόμενο ποσό θα υπάρχει φορολογική επιβάρυνση.

Δείτε όλη τη δημοσίευση:


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δεν εβγαλα καρτα

Και ουτε θα βγαλω καρτα. Ουτε νεα ταυτοτητα. Καταλαβατε εκει στα Μαξιμια; Δε θα τον κανετε ρομποτ τον ελληνα. Και καλυτερα να πεθανω απο την πεινα, παρα να γινω προσκυνητης της Ε.Ε. και της παγκοσμιοποιησης. Σκλαβακι σας δε θα γινω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2