Χρήστος Μελάς: Δύο κωδικοί στη φορολογική δήλωση για τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών

Χρήστος Μελάς: Δύο κωδικοί στη φορολογική δήλωση για τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Συγγραφέας-Φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς στο facebook για τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών με κάρτες θα υπάρχουν δύο κωδικοί και δεν θα είναι προ-συμπληρωμένοι.

Για να έχουν μείωση του φόρου, όσοι έχουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ή είναι επαγγελματίες αγρότες, πρέπει το 2017 να έχουν κάνει αγορές με κάρτες ή με ηλεκτρονικά μέσα γενικά.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Συγγραφέας-Φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς στο facebook,
φέτος, σε αντίθεση με όλα τα άλλα χρόνια, θα υπάρχουν δύο κωδικοί πάνω στη δήλωση. Οι δύο κωδικοί (049-050) θα συμπληρώνονται χωριστά (ατομικά) για κάθε έναν σύζυγο.

Αν περισσεύει ποσό από τον έναν σύζυγο, κατά την εκκαθάριση, θα μεταφέρεται στον άλλο σύζυγο για να καλύψει τυχόν έλλειμμα.

Οι κωδικοί δεν θα είναι προ-συμπληρωμένοι και θα ισχύει ότι και για τους τόκους των τραπεζικών καταθέσεων.

Κάνοντας κλικ, θα εμφανίζεται πίνακας με τις αγορές που έχουμε κάνει, ανά κάρτα, ανά λογαριασμό.

Τη συμπλήρωση του συνολικού ποσού δαπανών με κάρτες και με ηλεκτρονικά μέσα θα την κάνει αυτός που υποβάλλει τη δήλωση, αφού λάβει υπόψη του, τον εμφανιζόμενο πίνακα.
Αν δεν καλύπτεται το προβλεπόμενο ποσό θα υπάρχει φορολογική επιβάρυνση.

Δείτε όλη τη δημοσίευση:


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δεν εβγαλα καρτα

Και ουτε θα βγαλω καρτα. Ουτε νεα ταυτοτητα. Καταλαβατε εκει στα Μαξιμια; Δε θα τον κανετε ρομποτ τον ελληνα. Και καλυτερα να πεθανω απο την πεινα, παρα να γινω προσκυνητης της Ε.Ε. και της παγκοσμιοποιησης. Σκλαβακι σας δε θα γινω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.

21115001aca6fca17023f8a04ef816d8_XL

Από όλους του τομείς της ναυτιλίας  όσο αφορά τους τύπους των πλοίων, τα LNG που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελλήνων πλοιοκτητών. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί από οκτώ που ήταν το 2017 στις 13 στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin.

tsakala

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και παρουσιάζεται αποφασισμένη να επιμείνει στη βάση της συμφωνίας που είχε με τις τράπεζες - Οι επαφές κυβέρνησης - δανειστών για το νέο πλαίσιο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστούν μέχρι το ΕuroWorking Group της 25ης Μαρτίου

fed_usa

Το 2008, πριν την κρίση, η Τράπεζα «δεν έβλεπε ύφεση στον ορίζοντα» - Το 2019 ο Πάουελ κάνει λόγο για ισχυρή οικονομία, παρά τα δυσοίωνα σινιάλα - Τα ομόλογα λένε «έρχεται ύφεση», η Fed λέει «πάμε καλά»... ποιος λέει αλήθεια;