Χρήστος Μελάς: Δύο κωδικοί στη φορολογική δήλωση για τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών

Χρήστος Μελάς: Δύο κωδικοί στη φορολογική δήλωση για τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Συγγραφέας-Φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς στο facebook για τις αποδείξεις οικογενειακών δαπανών με κάρτες θα υπάρχουν δύο κωδικοί και δεν θα είναι προ-συμπληρωμένοι.

Για να έχουν μείωση του φόρου, όσοι έχουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ή είναι επαγγελματίες αγρότες, πρέπει το 2017 να έχουν κάνει αγορές με κάρτες ή με ηλεκτρονικά μέσα γενικά.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Συγγραφέας-Φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς στο facebook,
φέτος, σε αντίθεση με όλα τα άλλα χρόνια, θα υπάρχουν δύο κωδικοί πάνω στη δήλωση. Οι δύο κωδικοί (049-050) θα συμπληρώνονται χωριστά (ατομικά) για κάθε έναν σύζυγο.

Αν περισσεύει ποσό από τον έναν σύζυγο, κατά την εκκαθάριση, θα μεταφέρεται στον άλλο σύζυγο για να καλύψει τυχόν έλλειμμα.

Οι κωδικοί δεν θα είναι προ-συμπληρωμένοι και θα ισχύει ότι και για τους τόκους των τραπεζικών καταθέσεων.

Κάνοντας κλικ, θα εμφανίζεται πίνακας με τις αγορές που έχουμε κάνει, ανά κάρτα, ανά λογαριασμό.

Τη συμπλήρωση του συνολικού ποσού δαπανών με κάρτες και με ηλεκτρονικά μέσα θα την κάνει αυτός που υποβάλλει τη δήλωση, αφού λάβει υπόψη του, τον εμφανιζόμενο πίνακα.
Αν δεν καλύπτεται το προβλεπόμενο ποσό θα υπάρχει φορολογική επιβάρυνση.

Δείτε όλη τη δημοσίευση:


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δεν εβγαλα καρτα

Και ουτε θα βγαλω καρτα. Ουτε νεα ταυτοτητα. Καταλαβατε εκει στα Μαξιμια; Δε θα τον κανετε ρομποτ τον ελληνα. Και καλυτερα να πεθανω απο την πεινα, παρα να γινω προσκυνητης της Ε.Ε. και της παγκοσμιοποιησης. Σκλαβακι σας δε θα γινω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο