Οκτώ χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά «βάζουν στον πάγο» την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Οκτώ χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά «βάζουν στον πάγο» την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Ολλανδία και άλλες επτά χώρες από τον Βορρά της Ε.Ε απορρίπτουν καταρχήν τις προτάσεις Μακρόν - Μέρκελ - Γιούνκερ για την μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης 

Υπήρξαν πάμπολλες περιπτώσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια που Γερμανοί πολιτικοί προσπάθησαν να «ενημερώσουν» τους Ευρωπαίους πολίτες ότι οι περισσότερες αντιδράσεις για οποιαδήποτε σημαντική και ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη δεν προέρχονται από το Βερολίνο, αλλά από άλλες, μικρές και μεσαίες χώρες της ΕΕ, οι οποίες κράτησαν την πιο σκληρή στάση τόσο απέναντι στην Ελλάδα, όσο και σε κάθε άλλη προσπάθεια εμβάθυνσης της ΟΝΕ. 

Πλέον, μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην Γαλλία, τις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και την σύμφωνη γνώμη της Καγκελαρίου Μέρκελ για την ανάγκη εφαρμογής ριζικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωζώνης, οι μάσκες έπεσαν και οι χώρες που επέλεγαν τα τελευταία χρόνια να κρύβονται πίσω από την γερμανική εμμονή περί «εφαρμογής των κανόνων», αναγκάζονται να δημοσιεύσουν τις επιφυλάξεις τους για οποιοδήποτε γαλλό- γερμανικό σχέδιο για το μέλλον της ΟΝΕ. 

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι υπουργοί Οικονομικών της Δανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας, ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτε περισσότερο πέρα από την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο». 

Οι οκτώ αυτές χώρες, εκ των οποίων δυο δεν είναι καν μέλη της Ευρωζώνης, απορρίπτουν καταρχήν - αλλά και καταρχάς- οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση για την εμβάθυνση της ΟΝΕ, απαιτώντας να έχουν λόγο και ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις ακόμα και χώρες που, όπως η Δανία, έχουν επιλέξει να μην γίνουν ποτέ μέλη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. 

Οι οκτώ υπουργοί Οικονομικών ζητούν την αυστηρή τήρηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την περαιτέρω εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τα κράτη – μέλη για να διασφαλιστεί η επιστροφή τους σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. 

Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις και ξεχάστε περαιτέρω ενοποίηση
ΣΧΟΛΙΑ (2)

Η ωραία Ευρωζώνη ωραία καίγεται!

Με Σουηδούς και Δανούς να έχουν λόγο στα της ευρωζώνης, ενώ δεν είναι μέλη της, με τους κατσιαπλιάδες της Βαλτικής να έχουν ξεσαλώσει εναντίον των λαών και των οικονομιών του ευρωπαϊκού Νότου και με την Ελλάδα να διαλύεται, η ευρωζώνη οδεύει αργά αλλά σταθερά προς τη διάλυση της...

Επιτελους

Η ΕΕ ειναι πλεον ενα φαντασμα, εχει τελειωσει. Και καιρος να προετοιμαζομαστε για την μετα ΕΕ εποχη, πριν μας προλαβουν παλι τα γεγονοτα. Ενισχυση της εθνικης οικονομιας, και αναβαθμιση των πλουτοπαραγωγικων πηγων της χωρας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4cabae98b97dc34a5fde1c05e7020114_XL

«Παγωμάρα» από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - Αναμένεται ισχνή οικονομική ανάπτυξη και φταίει... η Ευρώπη - Απαισιόδοξοι οι CEOs - Διχασμένος ο πλανήτης: Χαρούμενοι οι Κινέζοι, οι Ευρωπαίοι τα βλέπουν «μαύρα» - Ντεμπούτο για τη νέα εκλεκτή του ΔΝΤ