«Βουνό» οφειλών ύψους 2,63 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

«Βουνό» οφειλών ύψους 2,63 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Εκατοντάδες χιλιάδες χρωστούν και δεν πληρώνουν στην εφορία τον ΕΝΦΙΑ μιας ολόκληρης χρονιάς - Μόνο τη διετία 2016-2017 επωμίστηκαν επιπλέον χρέος 1,81 δισ. ευρώ

Την οικονομική δυσπραγία των ιδιοκτητών ακινήτων αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ,
σύμφωνα με τα οποία εκατοντάδες χιλιάδες χρωστούν και δεν πληρώνουν στην εφορία τον ΕΝΦΙΑ μιας ολόκληρης χρονιάς.

Από τη στιγμή που ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) δεν συνδέεται άμεσα με το διαθέσιμο εισόδημα, αλλά με την αξία της ακίνητης περιουσίας που δηλώνουν 7.397.711 ιδιοκτήτες, εκ των πραγμάτων επιβάλλεται φόρος περίπου 3,2 δισ. ευρώ ετησίως με στόχο να εισπραχθούν τελικά από το κράτος τα 2,65 δισ. ευρώ. Αυτομάτως, όπως είναι σχεδιασμένος ο φόρος, δημιουργεί στους ιδιοκτήτες χρέος ύψους 450 εκατ. ευρώ που δεν αποπληρώνεται κάθε χρόνο. Ωστόσο η ανάλυση των στοιχείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δείχνει ότι η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή.

Μέσα στα τέσσερα χρόνια ζωής του ΕΝΦΙΑ, οι ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα φόρο ύψους 3,27 δισ. ευρώ. Δηλαδή αδυνατούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα κατά μέσο όρο 800 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Εκ των υστέρων όμως και σταδιακά, με ρυθμίσεις χρεών και κατασχέσεις που επέβαλε, το Δημόσιο μπόρεσε και εισέπραξε εκπρόθεσμα και άλλα 650 εκατ. ευρώ από τις οφειλές ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (38)

Έλληνας πολίτης

Εμαθες να μου ζητας έμαθα να μην σου δίνω

DeFacto

Καποτε ο Πασάς είπε στον φοροεισπράκτορα να αυξήσει τους φόρους και να του αναφέρει τις αντιδράσεις των ραγιάδων. Πράγματι το έκανε και είπε στον Πασά πως οι ραγιάδες βρίζουν. Σε λίγο είπε ο Πασάς ζήτησε να αυξηθούν και άλλο οι φόροι και οι ραγιάδες πάλι έβριζαν, πλήρωναν όμως τους φόρους. Κάποια στιγμή έντρομος ο φοροεισπράκτορας λέει στον Πασά ότι οι ραγιάδες γελάνε. Τότε ο Πασάς είπε μελαγχολικά...... τέρμα η φοροδοτική ικανότητα των ραγιάδων.

Βρε για ποιο ενφια μιλάτε;

Εδώ για την ανακαίνιση του ανελκυστήρα δεν έχουμε να πληρώσουμε. Πενταόροφη πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα, μόνον τα 4 διαμερίσματα θέλουν ανελκυστήρα. Δεν προχωράμε σε ανακαίνιση και τον καταργούμε. Εάν δουλεύεις ανελκυστήρα χωρίς ανακαίνιση, ο δήμος βάζει χοντρό πρόστιμο, άσε που τρως μήνυση και τρέχεις. Η πλάκα είναι ότι στον 5ο όροφο κατοικούν κάτι γριές!! Δεν πειράζει, καλό θα τους κάνουν οι σκάλες.

George

Μέχρι να σας κάνουν μήνυση οι γριές και να σας ζητάνε αποζημίωση για απομείωση της αξίας της περιουσίας τους. Καλό θα σας κάνει γιατί θα τρέξετε να βρείτε καμιά δουλίτσα.

@George

Βρε καραγκιόζη,αυτόματα έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι ...τεμπέληδες οι άνθρωποι???!!!Δηλαδή στη σύγχρονη Ελλάδα μόνο οι τεμπέληδες δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους??γίδι

@@

Άμα δεν πάμε τις ληξιπροθεσμες οφειλές πάνω από τα 200 δισ. δε θα πάρουν το μήνυμα ότι , έχουμε πάρει ανάποδες, και το μάτι μας γυαλίζει !!!!!

@

Έρχεται κι αυτό σύντομα... Τα χρέη που τεχνητά επιβλήθηκαν στους περισσότερους από εμας, θα τους πνίξουν όλους. Μέχρι να τα διαγράψουν ή να τα "εκλογικεύσουν"!

Ε.Π

Να πληρώσω το μισθό του Καρανίκα; Το νοίκι του ζάμπλουτου ζεύγους των υπουργών; Το μισθό των προδοτών της Μακεδονίας; Την διαμονή των λαθρομεταναστών; Οχι χρυσά μου, θα εντοιχιστώ και θα ξεφτιλίσω τους πάντες, αλλά ενφια απο μενα δεεεεν

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ

ΑΛΛΑ ΠΕΣ Κ ΤΟ ΑΛΛΟ!! ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, ΤΟΥ ΕΟΚ Κ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ Κ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ) ΑΓΚΑΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΚΡΥΒΕ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟΥ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΔΙΣ!!

Απόσπαση ακινήτων έρχεται

Στο εξωτερικό σε 2 χώρες που μπλέχτηκαν το 2010 στην χρηματοδότηση της Ελλάδος Ευρέως κυκλοφορούσε από σοβαρές πηγές και εργοδότες πολυεθνικών ότι , στην Ελλάδα αποφασίστηκε να κατάσχουν τις κατοικίες και την ακίνητη περιουσία των πολιτών μέσω κράτους , για να πληρωθούν μια σειρά χρέη. Ταυτόχρονα γελούσαν με τους Έλληνες πολίτες που τους βάζουν από τότε φόρο πάνώ στόν φόρο ώς έκτακτη εισφορά. Εις ερώτηση Έλληνα αν αυτό είναι δημοκρατικό συνταγματικό Ευρωπαικό κεκτημένο , η απάντηση ήταν ότι '' σιγά μην εφαρμόζουμε τους Ευρωπαικούς κανονισμούς όταν θέλουν χρήματα να εισπράξουν. Και απλο το 2010 ξερανε ότι η έκτακτη εισφορά θα μετατραπεί σε μόνιμη όπως έγινε περίπου κρυφίως στην Ελλάδα μετά τα 3 χρόνια. Οι Έλληνες δημοκράτες πιλιτικοί και μάλιστα συνταγματολόγοι λιδωρούσαν τους Έλληνες πολίτες και τους κορόιδευσαν σαμ γνήσιοι κατεργαρέοι ότι οι αρχικολι φόροι ελιναι Έκτακτοι ΕΤΤΗΔΕ και πρόσθετη εισφορά .Και αυτό το έκαναν μάλιστα στο όνομα του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού αντιπροσωπευτικού συστήματος.!!!! Και μάλιστα προβεβλημένοι συνταγματολόγοι. Τα επόμενα χρόνια όχι αργά κάθε λογής ακλινητο ιδιωτικό στην Ελλάδα θα περιλελθει σε ιδιοκτησία του απροσδιόριστου Δημοσίου και μέσω αυτού σε ομίλους ι,διοκτησίσς και διαχείρησης των ακινήτων ,απροσδιόριστων σχημάτων. Η μέτοχοι και ιδιοκτήτες αυτών των σχημάτων θα είναι οι συμμετέχοντες συγγενιακά και φίλοι της υπάρχουσας κρατικής διαχείρησης ( ο λεγόμενος κρατικός αστισμός) της Ελλάδος γεννεαλογικά κσι μεταπολιτευτικά. Για τούτο όλοι πλσσάρονται να μπούν στην πολιτική διαχείρηση ( είπαμε κρατικός αστισμός)ώς σωτήρες της Ελλάδος, αλλά πάντα σε βάρος των πολιτών. Προσοχή για αυτούς του κρατικού αστισμού η Ελλαδα δεν συμπίπτει με τους Έλληνες πολίτες.Η Ελλάδα συμπίπτει με όποιον μπορέσουν να συνεργαστούν από το εξωτερικό ή το εσωτερικό για να κάμουν την δουλειά τους. Άλλο Ελλάδα άλλο Έλληνες πολίτες που ζούν στα όρια του Ελλαδικού χώρου. Και το σύμπτωμα τούτο ιναι διαρκές και φανερό τα τελευταία 10 χρόνια κυρίως. Για τούτο κσι αλλάξανε πολλές κυβερνήσεις με δισρκή ψέμματα με αποκορύφωμα το όχι που έγινε ναί σε όλσ ώς συνταγματικό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κεκτημένο με Ευρωπαική πιστοποίηση.

Μόνο στο ελλάντα

Δεν πειράζει, μη προχωράτε σε κατασχέσεις αφού πληρώνουν τα υπόλοιπα κορόιδα.

ΤΖ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Ο ΕΝΦΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ".

μΠΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ: θα καταργησω τον ενφια. ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ?

ΓΙΩΡΓΟΣ

τη δεύτερη φορά ο συριζα άλλαξε παραγράφους στο καταστατικό ιδεολογία του σύριζα και έκανε εκλογές και ξέρατε ότι θα εφαρμόσει μνημόνια ας ψηφίζατε ΛΑΕ Η ΚΚΕ

ναι σωστα

ειναι λιγο ψευτης αλλα δεν ειναι ΚΛΕΦΤΗΣ! οι προηγουμενοι ηταν κ ψευτες αλλα κ κλεφτες!!

@

Ποιος σου είπε πως δεν είναι κλέφτης;Κάτσε να δεις τι θα βγει για αυτόν μετά

Simple

Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ είναι δημευτικός και άρα αντισυνταγματικός. Αυτός πρέπει να καταργηθεί.

@

Ο συμπληρωματικός;;;;; Ενώ ειναι εντάξει να σου φορολογούν ξανά και ξανά και ξανά το κεφάλαιο, κι όχι μόνο το κέρδος;;;; Κατ' αντιστοιχία δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε μόνο φόρο για τον τόκο καταθέσεων, αλλά φόρο επί των ίδιων των καταθέσεων, άσχετα με το ότι πλήρωσες φόρο κατά την απόκτησή τους..

Me

Ο ΕΝΦΙΑ συνολικά, κύριος και συμπληρωματικός, φορολογεί ξανά και ξανά το κεφάλαιο (και συμφωνώ ότι δεν είναι δίκαιο). Δεν φορολογεί το κέρδος. Ούτε ο κύριος ούτε ο συμπληρωματικός. Το κέρδος το φορολογεί ο φόρος εισοδήματος ενοικίασης. Ο συμπληρωματικός είναι εντελώς δημευτικός.

@

Απ' ότι βλέπω πολλοί είναι αυτοί που έχουν τη λογική της "κατσίκας του γείτονα". Δεν ήμουν άξιος να φτιάξω τίποτα στη ζωή μου, και για αυτό τώρα χαίρομαι που καταστρέφεται λόγω μίας ξεδιάντροπης δήμευσης αυτός που με κόπο και θυσίες, και χωρίς να χρωστάει σε κανέναν είχε καταφέρει να αποκτήσει ένα σπίτι. Λες και τα χρήματα που επένδυσε δεν είχαν φορολογηθεί όπως εκείνου που προτίμησε να τα αποταμιεύσει ή να τα γλεντήσει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

komision_arthro

Τι αναφέρει η Έκθεση Συμμόρφωσης για την 4η αξιολόγηση που δημοσιοποίησε η Κομισιόν - Επιβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκαν και τα 88 προαπαιτούμενα - Παράλληλα με τις περικοπές μνημονεύεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός «επεκτατικού» δημοσιονομικά πακέτου μέτρων («αντίμετρα») υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων

41
mosko

«Η χώρα έχει λάβει από τότε που ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση, οικονομική βοήθεια ύψους 273,7 δισ. ευρώ - Οι αριθμοί δείχνουν την πραγματικότητα σε όλους εκείνους που μιλούν για πρόγραμμα λιτότητας χωρίς αντάλλαγμα» δήλωσε ο επίτροπος της Ε.Ε. για δημοσιονομικά θέματα

3795302

«Αίσιο τέλος» του ελληνικού προγράμματος αναμένει ο γερμανός υπουργός Όλαφ Σολτς - Τα μέτρα που θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση θα κινηθούν στο πλαίσιο των ήδη ειλημμένων αποφάσεων