Άνοδος άνω των 250 μονάδων για τον Dow

Άνοδος άνω των 250 μονάδων για τον Dow

H άνοδος του οφείλεται κυρίως στην Goldman Sachs που ενισχύθηκε 2,8%

Άνοδος άνω των 250 μονάδων για τον Dow
Θετικά πρόσημα στη Wall Street με τους κύριους δείκτες να καταφέρνουν να διαγράψουν τις απώλειες που σημειώθηκαν στις αρχές της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +1,03% στις 24.893 μονάδες, ο S&P 500 +1,34% στις 2.698 μονάδες και ο Nasdaq +1,86% στις 7.143 μονάδες.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 150 μονάδων ενδοσυνεδριακά ενώ η άνοδος του οφείλεται κυρίως στην Goldman Sachs που ενισχύθηκε 2,8%. Άνοδος και για τον S&P 500 με τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τον τομέα της τεχνολογίας να σημειώνουν άνοδο 1,5%. Bank of America, J.P. Morgan Chase, Citigroup και Morgan Stanley, όλες σημείωσαν άνοδο, ενώ ο δείκτης γύρισε σε θετικό έδαφος για το 2018. Ανοδικά έκλεισε και ο Nasdaq με Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet να ενισχύονται.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε αύξηση 0,5% τον περασμένο μήνα, καθώς τα νοικοκυριά πλήρωσαν περισσότερα για βενζίνη, ενοίκια και παροχές υγείας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης τιμών καταναλωτή να σημειώσει αύξηση 0,3%.

«Φαίνεται ότι η αγορά συνειδητοποιεί ότι η οικονομία εξακολουθεί να λειτουργεί καλά» δήλωσε ο Ryan Detrick, ανώτερο στέλεχος της LPL Financial. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η αγορά «βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της απομάκρυνσης από τον "πυθμένα" κι ότι θα υπάρξει κι άλλη μεταβλητότητα».
Κλείσιμο

Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου σημείωσε άνοδο στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων, κατέγραψε υψηλό τετραετίας φτάνοντας στο 2,91%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης