Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο και το 2018

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο και το 2018

Εγκύκλιος Χουλιαράκη: «Ενδεικτική» η ημερομηνία που έλεγε ο Νόμος για την «ευθυγράμμιση του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία»

«Παράθυρο» για συνέχιση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των 35-150 ευρώ το μήνα στο δημόσιο, ανοίγει με εγκύκλιο Χουλιαράκη.

Απαντώντας σε απανωτά ερωτήματα των αρμοδίων για την εκκαθάριση της μισθοδοσίας υπηρεσιών του δημοσίου σχετικά με το αν πρέπει να σταματήσει να χορηγείται το επίδομα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τους δίνει εντολή να συνεχίσουν να το καταβάλλουν «μέχρι νεωτέρας» και το για 2018.

Αιτία ήταν το άρθρο 18 του νόμου 4354 που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Ο νόμος αυτός έλεγε ότι «το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (…) εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος (….) με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017».

Δύο χρόνια όμως μετά την ψήφιση του νόμου, η Ελλάδα δεν έχει προβεί στην «ευθυγράμμιση του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία»

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος Χουλιαράκη και «σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 18 του ν.4354/2015 (Α' 176), σας πληροφορούμε ότι η αναφερόμενη στις ως άνω διατάξεις ημερομηνία, περί επιφύλαξης της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017, είναι ενδεικτική. Συνεπώς, οι Υπηρεσίες εκκαθάρισης των αποδοχών εξακολουθούν να καταβάλλουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους υπαλλήλους στο ίδιο ύψος με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις».

Έτσι οι δικαιούχοι του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα 35 ή 70 ή 150 ευρώ το μήνα που προβλέπονται. Μεταξύ αυτών είναι οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, μόνιμοι και δόκιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ α και β βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών κλπ.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό που απασχολείται σε απολυμαντές, εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού, υδραυλικούς, τεχνίτες και εργάτες που απασχολούνται στην κατασκευή και συντήρηση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης, στα αντλιοστάσια αποχέτευσης, στο προσωπικό που απασχολείται στην εποπτεία καθαριότητας, στο νοσηλευτικό προσωπικό, σε οδηγούς, χειριστές και εργάτες αποφρακτικών μηχανημάτων, εργάτες και τεχνίτες ψεκασμού, εργάτες κοπής ψηλών δένδρων, σιδεράδες – αλουμινάδες, καθώς και εργάτες καθαριότητας των δημοτικών νεκροταφείων.

Επίσης οι μηχανοτεχνίτες, οι ηλεκτροτεχνίτες, οι βαφείς, οι φανοποιοί και άλλοι.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Ράνια

Ελάτε εσείς οι εργατικοί του ιδιωτικού τομέα να δουλέψετε μια μέρα σε ένα νοσοκομείο και ύστερα τα ξαναλέμε!!!!!

@

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ Δ.Υ ΧΤΥΠΑΕΙ ΔΕΚΑΡΙΑ ΚΑΡΤΕΣ ΑΛΛΩΝ Δ.Υ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΓΚΩΘΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ .ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

ΝΙΚ

Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίες θα το πάρουν τελικά και οι κοπρίτες των γραφείων, που με μέσον δεν εκτελούν τα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκαν, κόλαση δηλαδή πατριώτες.

Manos

Μην τους βάζετε όλους τους Δ.Υ σε ένα καζάνι.διασωστης ΕΚΑΒ στο κέντρο της Αθήνας....

Allianz

Καί βέβαια δικαιούνται επίδομα επικίνδυνης εργασίας γιατί οπως τά ξύνουν ολη μέρα,συχνά τραυματίζονται.!!!!!

ΝΝ

Ελευθερία ή θάνατος...Δημόσιο ή πείνα....Μπράβο Χουλιαράκη δώστα όλα στον λαό σου...

Larry

Στα κοινωφελή προγράμματα στους βοηθούς εργάτες καθαριότητας γιατί δε δίνουν αυτό το επίδομα???εμείς που είμαστε λαχαναγορά και ξύνουμε τις ράμπες που φορτώνουν γιατί δε δικαιούμαστε αυτό το επίδομα???

Πάνος

Στον Καρανίκα να δώσετε επίδομα menegaki !

alekos

κορόιδα του ιδ. τομέα, ευχαριστούμε!

Για τον ιδιωτικό τομέα;

500 ευρω μισθός και πολλά σας είναι! Τραβάτε στο δημόσιο αν θέλετε και επιδόματα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

wall_street

Η Wall Street τηρεί επίσης στάση αναμονής για την περίοδο οικονομικών αποτελεσμάτων - Πάνω από 170 εταιρείες πρόκειται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

4440408

 Σε πρακτικό επίπεδο τα εθνικά συμβούλια δεν ήταν αποτελεσματικά, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπενθυμίζοντας το παράδειγμα του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας -  «Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον καπιταλισμό της αρπαχτής» σημείωσε και τόνισε ότι πρέπει  να δοθεί διέξοδος στην επιχειρηματικότητα που κερδοφορεί επενδύοντας στην τεχνολογία

2
xreos_main01

«Το χρέος της Αθήνας παραμένει το υψηλότερο στην Ευρώπη - Η μείωση του επιβεβαιώνει τη θετική τάση της ελληνικής οικονομίας» σημμειώνει το διεθνές πρακτορείο