ΕΥΔΑΠ: Στα 200 εκατ. ευρώ τα χρέη των νοικοκυριών

ΕΥΔΑΠ: Στα 200 εκατ. ευρώ τα χρέη των νοικοκυριών

Για τους μεγάλους οφειλέτες που ανέρχονται σε 700 -με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ-, το τελευταίο οκτάμηνο η εταιρεία έχει προσλάβει ομάδα νομικών που έχει αναλάβει την είσπραξή τους

Σταθερές εμφανίζονται οι οφειλές νοικοκυριών και επαγγελματιών προς την ΕΥΔΑΠ, αφού τα χρέη παραμένουν καθηλωμένα στα 200 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά επιπλέον 25 εκατ. ευρώ που είναι τα ποσά που οφείλουν στην Επιχείρηση οι δήμοι Μεγάρων, Μαραθώνα και Σαλαμίνας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μπενίσης μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η ΕΥΔΑΠ έχει καταφέρει να ενισχύσει τις εισπράξεις από τα νοικοκυριά λόγω ρυθμίσεων.

Ωστόσο τα ληξιπρόθεσμα χρέη παραμένουν σταθερά λόγω της αύξησης των οφειλετών. Ο κ. Μπενίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των χρεών αφορά πολίτες που δεν πληρώνουν από αμέλεια και όχι από ανέχεια. Για τους μεγάλους οφειλέτες που ανέρχονται σε 700 (με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ), το τελευταίο οκτάμηνο η εταιρεία έχει προσλάβει ομάδα νομικών που έχει αναλάβει την είσπραξή τους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δήλωσε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνει το πλειοψηφικό πακέτο και το μάνατζμεντ στα χέρια του δημοσίου. Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ το 27,3% και το 9,99% ο επενδυτής John Paulson. Η εκχώρηση πλειοψηφικού πακέτου έχει απορριφθεί από το ΣτΕ, κάτι που σημαίνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να πωλήσει πάνω από το 11%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ένας

Δουέυω 19 χρόνια ακριβώς στην ευδαπ (τει και μεταπτυχιακο). ειναι ο πιο σοβαρος οργανισμος με διαφορά αυτήν την στιγμή. ελάχιστοι συνάδελφοι διαφωνούν.στοπ

Παναγιώτης

Σοβαρή εννοείς για το ύψος του μισθού που απολαμβάνεις ή μήπως για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο ? Η αύξηση πάντως των ληξιπρόθεσμων και η μειωμένη αποδοτικότητα της εταιρίας την οδηγούν σε χέρια ξένων, εδώ φταίνε και η διοίκηση και οι κομματικοί εργαζόμενοι.

Ακολουθούν χειρότερα, ο Αλέξης κυβερνά

Περίμενε κανείς ο,τι έπρεπε να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πούμε το νερό, νεράκι.

Ακου εκει

700 ατομα χρωστανε 10000+ ευρω στο νερο αχαχαχαχαχα ενυδρειο ειναι το σπιτι τους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης