Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την διαδοχική ασφάλιση

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την διαδοχική ασφάλιση

Στόχος, του υπουργείου Εργασίας είναι  να επιταχυνθεί η έκδοση συντάξεων

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την διαδοχική ασφάλιση
Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο η «πολυαναμενόμενη» εγκύκλιος για τη διαδοχική ασφάλιση, σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που υπέγραψε ο ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Ως γνωστόν με διαδοχική ασφάλιση συνταξιοδοτείται το 60% των ασφαλισμένων. Η απουσία διευκρινίσεων για τις αλλαγές στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης «εμπόδιζε» την έκδοση τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων. Ηταν δώρο «άδωρον» η σύσταση 100 κλιμακίων με υπαλλήλους που θα «έτρεχαν» τη διαδικασία με  κίνητρο το μπόνους των 250 ευρώ μηνιαίως αφού δεν είχαν αντικείμενο δουλειάς.

Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο:
 
- Παρέχονται οδηγίες για την ενιαία εξέταση αιτήσεων που περιέχουν διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και υποβάλλονται μετά την 13/05/2016.
 
- Απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού και έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ. Από την 01/01/2017 ο χρόνος ασφάλισης που είχε διανυθεί στον πρώην φορέα στον οποίο ο ασφαλισμένος είχε, με βάση την απασχόλησή του, υποχρέωση υπαγωγής, λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.
Κλείσιμο
 
- Αίρονται στρεβλώσεις του παρελθόντος και επιταχύνεται η απονομή των παροχών, καθώς οι νέες διατάξεις εφαρμόζονται ενιαία στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης