Στην κόψη του ξυραφιού οι τράπεζες για τα «κόκκινα δάνεια»

Στην κόψη του ξυραφιού οι τράπεζες για τα «κόκκινα δάνεια»

Τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα αγγίζουν τα 101,8 δισ ευρώ, 1,6 δισ ευρώ χαμηλότερα από τον στόχο, ενώ τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια έφθασαν τα 72,8 δισ ευρώ, 400 εκατ. ευρώ περίπου πάνω από το στόχο

Σε λεπτή γραμμή βαδίζουν τα τραπεζικά ιδρύματα σε ο,τι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την μείωση των «κόκκινων δανείων», όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΤτΕ για το α' εξάμηνο. 

Σύμφωνα με αυτά οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν να επιτύχουν με... αστερίσκους τους στόχους που είχαν θέσει για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων ενώ την ίδια ώρα έχασαν για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο το στόχο μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοχιεία του Ιουνίου του 2017, τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα αγγίζουν τα 101,8 δισ ευρώ, 1,6 δισ ευρώ χαμηλότερα από το ποσό – στόχο που είχε τεθεί. Την ίδια ώρα τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, τα οποία έφθασαν τα 72,8 δισ ευρώ, 400 εκατ. ευρώ περίπου πάνω από το στόχο.Σύμφωνα με την έκθεση ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων βρίσκεται στο 50,6% υψηλότερα απ' την πρόβλεψη του 50% για το εν λόγω τρίμηνο ενώ ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στο 36,1% συγκριτικά με την πρόβλεψη του 35%.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/trapezes/332495-tte-stin-kopsi-tou-ksirafiou-oi-trapezes-gia-ta-%C2%ABkokkina-daneia%C2%BB

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Περικλής

Τα κόκκινα δάνεια μπορούν να εισπραχθούν από τις τράπεζες με κατάσχεση-ρευστοποίηση των κινητών-ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών της πραγματικής οικονομίας της φιλελεύθερης αγοράς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας της επιχειρηματικότητας.

Να Πατάξετε τα τρωκτικά

Το έγκλημα συνετελέσθη, η αγορά αφέθηκε και κανένας δεν πληρώνει. Οι απλοί πολίτες και οι συνταξιούχοι πληρώνουν με περικοπές και φόρος για τα ποσά (60 δις )που έδωσε το κράτος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα χρήματα χάθηκαν απο το δίδυμο Τσίπρα Βαρουφάκη και οι συστημικές τράπεζες άλλαξαν χέρια για 0,9 δις μόνο. Άρα, οι Έλληνες συνταξιούχοι και οι απλοί υπάλληλοι πληρώνουν τα κόκκινα δάνεια και όχι αυτοί που τα πήραν. Τώρα μένει να πάρετε και τις καταθέσεις επειδή τα πολλά δάνεια τα πήραν οι επώνυμοι χωρίς την προβλεπόμενοι διαδικασία, φιλοδορώντας όμως και τους τραπεζικούς. Όσο η αγορά δεν ξεβράζει αυτά τα τρωκτικά, στραγγαλίζεται η υγιής επιχειρηματικότητα και απειλούνται ολόκληροι κλάδοι. Όσο για την πρώτη κατοικία, νόμος υπήρχε ας έκαναν χρήση, όσοι δεν έκαναν πρόσφυγες ας πληρώσουν ή ας χάσουν τα ακίνητα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης