Με κάρτα και στο TAXISnet η εξόφληση των φόρων

Με κάρτα και στο TAXISnet η εξόφληση των φόρων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την σχετική εφαρμογή στο TAXISnet, η οποία θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα θα μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλούν τις οφειλές τους προς την Εφορία απευθείας στο TAXISnet. Την αρχή θα κάνει η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και στη συνέχεια η δεύτερη του φόρου εισοδήματος.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την σχετική εφαρμογή στο TAXISnet, η οποία θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη σχεδιάζει πέντε ακόμη ηλεκτρονικές εφαρμογές προς διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Βάσει του φετινού επιχειρηματικού σχεδίου της ΑΑΔΕ η εν λόγω εφαρμογή για τις πληρωμές με κάρτες μέσω TAXISnet έπρεπε να είχε τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες και προς αποφυγή σφαλμάτων και κατ΄επέκταση την ταλαιπωρία του κοινού, αποφασίστηκε η καθυστέρηση της υλοποίησής της. 

Εκτός απροόπτου από τον επόμενο μήνα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα -εφόσον το επιθυμούν- να καταβάλουν ηλεκτρονικά στο TAXISnet την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη του φόρου εισοδήματος.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να χρεώνουν απευθείας την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα για την πληρωμή των φόρων, χωρίς να χρειάζεται η μετάβασή τους στις τράπεζες.

Ωστόσο, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «σπάνε» την οφειλή τους σε μηνιαίες δόσεις, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν με τη χρήση των πιστωτικών τους καρτών.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, προφανώς χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ελάφι

Αν δεν έχω να πληρώσω, θα έχω να καρτα με υπόλοιπο ώστε να πληρώσω τους φόρους; μεγάλη επιτυχία!

EE

Nαι, αλλά αυτοί που έχουν να πληρώσουν και δεν θέλουν να ταλαιπωρούνται γιατί να μην πληρώνουν από το tablet τους στον καναπέ τους μέσω μια εφαρμογής του taxisnet (όπως όταν αγοράζεις κάτι μέσω internet) .. Αφού σε ...απαυτόνουν - και αφού αυτό δεν το γλυτώνεις - τουλάχιστον να το κάνουν με ευγένεια και εξυπηρέτηση προς τον πελάτη.... Να το κάνουν πολιτισμένα ...

Οταν θα παμε

στη δραχμη, το πλαστικο χρημα θα το καταργησουμε γιατι το κρατος δεν θα χρειαζεται να μαζευει φορους. Θα τυπωνει οσο χρημα θελει.

...

Το πλαστικό χρήμα είναι η τελευταία ελπίδα των μνημονιακων να κρατήσουν τα πόστα τους και όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά πρωτίστως στο δημόσιο. Οι ηλίθιοι ευτυχώς για εμάς δεν βλέπουνε ότι έτσι θα πάμε μια ώρα αρχύτερα, ευτυχώς!!

καλα

μεχρι να παμε,,πληρωνε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης