«Φρένο» ξανά στην τουριστική επένδυση για το «Ξενία Σκιάθος»

«Φρένο» ξανά στην τουριστική επένδυση για το «Ξενία Σκιάθος»

Οι όροι της Κονιόρδου που ανατρέπουν τον σχεδιασμό της επένδυσης

«Φρένο» ξανά στην τουριστική επένδυση για το «Ξενία Σκιάθος»
Αγωγή κατά του ΤΑΙΠΕΔ με τη διεκδίκηση αποζημίωσης για αλλαγή στους όρους της σύμβασης, ετοιμάζεται να καταθέσει η τουριστική εταιρεία ΤΕΝΑΜΑΡ, που έχει αναλάβει την κατασκευή του «Ξενία Σκιάθου».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι τα εμπόδια που βάζει η διοίκηση στην υλοποίηση της επένδυσης, με αποτέλεσμα η τεχνική εταιρεία από την Πτολεμαϊδα να χάνει και την επόμενη τουριστική σεζόν. Περίπου 3,5 χρόνια μετά την εξαγορά του διατηρητέου κτιρίου Ξενία από το ΤΑΙΠΕΔ και την καταβολή από την πλευρά του επενδυτή 2,6 εκ. ευρώ, o σχεδιασμός για το τουριστικό χωριό στις Κουκουναριές της Σκιάθου, κινδυνεύει να ναυαγήσει, εξαιτίας νέας απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία εγκρίνεται με πολλούς... αστερίσκους η οριστική μελέτη του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού (ΕΣΧΑΔΑ). Πρόκειται για την τρίτη έγκριση του έργου από το υπουργείο Πολιτισμού που αφορά επί της ουσίας, την αρχιτεκτονική μελέτη. Είχαν προηγηθεί το ΕΣΧΑΔΑ που έχει πάρει το πράσινο φως από το 2015 και πρόσφατα η πολεοδομική μελέτη του έργου.

Οι όροι της Κονιόρδου που ανατρέπουν τον σχεδιασμό της επένδυσης

Με γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και με πρόσφατη υπουργική απόφαση της κ. Λυδίας Κονιόρδου, η εταιρεία καλείται να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο με βάση το φυσικό ανάγλυφο, θέτοντας αυστηρούς περιορισμούς στο έργο. Η απόφαση προβλέπει ότι «όλες οι διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου θα πρέπει να ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο και σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνει το ύψος των αναλημματικών τοίχων το 1,5 μέτρο. Αντιστοίχως το πλάτωμα που δημιουργείται να έχει ελάχιστο πλάτος 5 μέτρα. Τα παραπάνω, όταν είναι σε επαφή με τα κτήρια, δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 1/3 της όψης στην οποία αντιστοιχούν και μέχρι καθαρού πλάτους 1.20μ».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης