Ανάσα στους πελάτες με αναδιάρθρωση δανείων της Εθνικής
Ανάσα στους πελάτες με αναδιάρθρωση δανείων της Εθνικής
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανόρθωση της χώρας επιδιώκει η Εθνική Τράπεζα, η οποία ξεκινά ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης δανείων για όλες τις κατηγορίες πελατών. Όπως ανακοίνωσαν στην γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος ...
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανόρθωση της χώρας επιδιώκει η Εθνική Τράπεζα, η οποία ξεκινά ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης δανείων για όλες τις κατηγορίες πελατών.
Όπως ανακοίνωσαν στην γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης, αλλά και ο πρόεδρος της Εθνικής κ. Β. Ράπανος, η Εθνική έχει ως στόχο την αναδιάρθρωση δανείων σαφώς άνω του 1 δισ. ευρώ, «προκειμένου να δοθεί ανάσα στους υγιείς πελάτες ενώ καταβάλλονται προσπάθειες και για την βελτίωση των λειτουργιών επανείσπραξης οφειλών».
Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα έχει ως βασική προτεραιότητα την ενεργητική διαχείριση των καθυστερήσεων στα τραπεζικά δάνεια, όπως ανακοίνωσε άλλωστε χθες για κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.
Όμως, για την ενεργητική διαχείριση θα εισαχθούν προϊόντα αναδιάρθρωσης δανείων για όλες τις κατηγορίες δανείων πελατών λιανικής και επιχειρηματικής τραπεζικής.
Οι τέσσερις άλλες βασικές προτεραιότητες της Εθνικής θα είναι 1) η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας 2) η βελτίωση της λειτουργίας της τράπεζας με εξοικονόμηση πόρων και συγκράτηση κόστους 3) η διατήρηση της δυναμικής για την ανάπτυξη των εργασιών στις γειτονικές οικονομίες και 4) βελτίωση της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίων και στοιχείων ισολογισμού.
Χρησιμοποιήθηκε η Ελλάδα ως πεδίο πειράματος…
Μιλώντας προηγουμένως ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται ως πεδίο πειράματος εναντίον του ευρώ.
Όμως, αργότερα, πρόσθεσε ότι αντιλήφθηκαν ότι η κρίση αφορούσε και άλλες χώρες του Νότου σχετικά με τα δημόσια ελλείμματα και υψηλά δημόσια χρέη. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετώπισαν τις συνεχείς υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και του δημοσίου, ενώ κατά την προηγούμενη χρηματοπιστωτική κρίση πέρασαν ανώδυνα καθώς δεν είχαν έκθεση σε τοξικά στοιχεία ενεργητικού. Η χώρα, όπως είπε έχει μπει σε μια διαδικασία επώδυνης προσαρμογής, και το δίλημμα ήταν πτώχευση ή προσαρμογή.
« Αλήθεια έχουν σκεφθεί όλοι όσοι υποστηρίζουν την αναδιάρθρωση ή την έξοδο της χώρας από το ευρώ τι συνέπειες θα είχαμε ;»
Ο πρόεδρος της Εθνικής υποστήριξε ότι το πρόβλημα της χώρας, η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα δεν λύνεται με μια απλή υποτίμηση. Ως λύσεις πρότεινε τέλος, την απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, την απλοποίηση διαδικασιών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα