Επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel: Το Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα για τις αγορές

Επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel: Το Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα για τις αγορές

«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια», εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel Ζολτ Νταρβάς

«Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα» δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel Ζολτ Νταρβάς. «Το αποτέλεσμα του ήταν αυτό που αναμενόταν. Ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, συμφώνησε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτή που αρχικώς περιμέναμε», σημειώνει ο ίδιος. 

«Σχετικά με το χρέος, απλώς επιβεβαίωσε αυτό που το Eurogroup και πολλοί υπουργοί Οικονομικών είχαν υποστηρίξει νωρίτερα, ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα αποφασιστούν πολύ κοντά στο τέλος του προγράμματος, το πιθανότερο την άνοιξη ή το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς», ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον "Αθήνα 984" και στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγεωργίου. 

Ο κ. Νταρβάς παρουσίασε το σκεπτικό του ως εξής: «Κατά βάση το Eurogroup δεν έχει αλλάξει κανένα από τα πιθανά μελλοντικά σενάρια και συνεχίζω να είμαι πεπεισμένος ότι κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια. Τα επιτόκια θα είναι αρκετά υψηλά. Συνεπώς, ή μία σημαντική ελάφρυνση χρέους πρέπει να προκύψει την επόμενη χρονιά ή το Eurogroup πρέπει να ενεργοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας». 

Ο Ζολτ ΝταρβάςΒλέπει νέο πρόγραμμα 
Στο ερώτημα αν θεωρεί αυτή τη στιγμή τι θεωρεί πιθανότερο ένα τέταρτο πρόγραμμα ή μία πιστοληπτική γραμμή απάντησε με τα εξής: «Αυτό που περιμένω είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάπου στη μέση. Γιατί πολλά από τα μέλη του Eurogroup αναγνωρίζουν ότι πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που θα συμβεί είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα. Θα προσφέρουν μέτρα ελάφρυνσης το χρέους. Αλλά ο φόβος μου είναι ότι αυτά τα μέτρα δε θα είναι επαρκή. Κατά συνέπεια μπορεί να προσφέρουν στην Ελλάδα ένα προληπτικό πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει στην Ελλάδα χαμηλότερα επιτόκια. Θα περίμενα, λοιπόν, να βρεθεί κάπου στη μέση η συμφωνία. Κάποια ελάφρυνση χρέους, αλλά και ένα νέο πρόγραμμα». 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Dr money

Αν τα επιτοκια ειναι ψηλα και υπαρχει η implicit πεποιθηση απο τις αγορες οτι στα δυσκολα η ελλαδα θα λαβει ξανα πακετο βοηθειας να αποπληρωσει το χρεος για να μην χρεοκοπησει, θα εχουμε το παραδοξο να μην ειναι βιωσιμο το χρεος και το επιτοκιο αλλα να κανουν ουρα οι αγορες να μας δανεισουν!!!

Ειμαστε η υπ.αριθμ. 1 χωρα σε κοινωνικό κίνδυνο

Εμείς οι Ελληνες ξέρουμε να τιμολογούμε τον μαρξιστικό κίνδυνο ακόμα καλύτερα κι από εσάς. Το ενα τρίτο των Ελλήνων είναι αριστεροί. Κίνδυνος θανατος. Οι ηλικίες 18-35 βρίσκονται σε προεπαναστατική κατάσταση. Για δεκαετή ομόλογα, οσο και να κτυπιέται ο Τσίπρας, κανείς δεν θα του ζητά τόκο λιγότερο από 4,7%. Ασύμφορο! Κουρεμα αποκλείεται. Αρα; έρχεται χρεωκοπία. Ειτε οικουμενική για να πέσουν τα ασφάλιστρα επιτοκίου κι άλλο.

mantis

για να δείξουν ότι πέτυχαν το στόχο, θα δανειστουν και με 5,7% και με 6,7% και με 7,7%. τί τους νοιάζει; εμείς θα πληρώσουμε και αυτοί θα πουλήσουν σανό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

eurogroup_arthro

«Τελεσίγραφο» από τους δανειστές, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 

1
gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.