Επιμένει ο Τόμσεν για μείωση αφορολόγητου και συντάξεων

Επιμένει ο Τόμσεν για μείωση αφορολόγητου και συντάξεων

Ζητάει από την Ελλάδα να προχωρήσει σε «επώδυνες πολιτικά και κοινωνικά μεταρρυθμίσεις» - Επιμένει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και παραδέχεται τις διαφωνίες στους κόλπους του ΔΝΤ

Αμετακίνητος στις θέσεις του εμφανίστηκε ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, ζητώντας από την Ελλάδα να προχωρήσει σε «επώδυνες πολιτικά και κοινωνικά μεταρρυθμίσεις», προκειμένου να κατορθώσει να επιστρέψει στο «δρόμο της διατηρήσιμης ανάπτυξης».

Παρουσιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τόμσεν υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει τις συντάξεις, καθώς και το αφορολόγητο όριο σε μισθωτούς και συνταξιούχους, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κλίμα φιλικό στην ανάπτυξη.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ κατά τη συζήτηση της συγκεκριμένης έκθεσης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου και αναγνώρισε ότι έχει γίνει πρόοδος και υπάρχει σύγκλιση των Ευρωπαίων με τις θέσεις του Ταμείου σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας του χρέους, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχει περιοριστεί το χάσμα, καθώς οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν να μειωθούν τα χρόνια που η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους παραμένουν διαφορές, καθώς το Ταμείο επιμένει ότι πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια.

Ο Πολ Τόμσεν επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας, ισχυρίστηκε όμως πως είναι αναγκαίο να προχωρήσει σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα της επιτρέψουν να επιτύχει μία πιο δίκαιη κατανομή των κοινωνικών δαπανών, δημιουργώντας ένα πιο φιλικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ωστόσο, ακόμη και με τις μεταρρυθμίσεις αυτές (συντάξεις, αφορολόγητο, άνοιγμα αγορών και ενίσχυση του ανταγωνισμού), όπως υποστήριξε, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, αν δεν προχωρήσει μία γενναία ρύθμιση του χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί διαχειρίσιμο-βιώσιμο (sustainable).

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τόμσεν παραδέχθηκε ότι, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, στην οποία συζητήθηκε η έκθεση του άρθρου 4 για την Ελλάδα, ορισμένα «στελέχη εξέφρασαν τη διαφωνία τους» στα ζητήματα που σχετίζονται με το χρέος.

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως κάποιοι χαρακτήρισαν ιδιαιτέρως συντηρητικές τις παραδοχές που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους. Ωστόσο, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, τούτο δεν είναι ασυνήθιστο, καθώς έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Αναφορικά με τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας του χρέους, ο κ. Τομσεν υποστήριξε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ρεαλιστικό να παραμείνει στο 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια και τούτο διότι, όπως υποστήριξε, η επίτευξη του στόχου αυτού δεν στηρίζεται σε διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά στη συμπίεση των κρατικών δαπανών, επιφέροντας αντι-αναπτυξιακές συνέπειες.

Ο ίδιος είπε ότι όσο το χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο, είναι πιθανός ο κίνδυνος να προκύψει μία νέα κρίση. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, αυτό δεν είναι κάτι που αφορά το μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. 

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΤΟΜΣΟΝ

Τι πάει να πει αφορολόγητο ρε;

Τάκης

Αυτόν τον Δανό οικονομικό δολοφόνο θα έπρεπε απο καιρό να τον είχε αναλάβει άλλο Υπουργείο!

Mike

Για ολα φταιει το κομματικο δημοσιο.Στον ιδιωτικο τομεα χυνεται αιμα και στο δημοσια παιρνουν ακομα εφαπαξ.Για να αμοιβεσαι κυριε πρεπει να παραγεις εργο που να αποδιδει κερδος.Καμοια γιατρεια αν δεν κοπει αυτη η ατωστη λογικη.Προσφατα ημουν παρων σε μια δικη .Προσπαθουσες να ακουσεις τη προεδρο και δε λειτουργουσαν τα μικροφωνα.Καμοια μεριμνα για τα αυτονοητα.Παρολαυτα οι υπαλληλοι του υπουργειου δικαιοσυνης μοσχοπληρωνοντε.Ενα απλο παραδειγμα του ακεφαλου κομματικου δημοσιου

Ι.Κάλφας Σουηδία

Ο Λύκος το χρώμα του αλλάζει αλλά ποτέ το χούι του. Ο Έλληνας έχει μάθει να ζει με την ψευτιά, κλεψιά, Προσποίηση. μύθους και τερατώδη κουτοπονηριά . Όλα αυτά τα ελαττώματα και κατορθώματα έχουν έναν και μοναδικό σκοπό να περνά καλά ο ίδιος εις βάρους άλλον. Ο Έλληνας πολλές φορές το παίζει βλάκας και προσποιείτε πως έχει απωλέσει την μνήμη του . Εγώ θα κάνω μια προσπάθεια να υπενθυμίσω στον έκαστο Έλληνα μερικά γεγονότα που ο ίδιος δεν θέλει να θυμάται. Ο Έλληνας ζούσε επι δεκαετίες με δανικά. Δανειζόταν και αγόραζέ σπίτια. εξοχικά. αυτοκίνητα, κρουαζιέρες, δεν πλήρωνε φόρους και συνταξιοδοτούνταν στα σαράντα. Όταν κλείσανε όπως πολλές φορές λέγει ο ίδιος οι κάνουλες δανδισμού των Ευρωπαϊκών χορών και οι δανειστές ζητούσαν και ζητούν τον ιδρώτα τους πίσω. Ο Έλληνας έβαλε η επιδίωξε να βάλει κόκκινες γραμμές που είχαν ως εξής. Οι δανειστές δεν θα μπορούσαν να διασπάσουν τις κοκόνες γραμμές για να πάρουν τα λεφτά τους από τους Έλληνες που είχαν ακίνητη περιουσία κάτω τον 500 000 είχαν ρευστό κατά άτομο 70000 στις τραπέζης και ένα ετήσιο εισόδημα κάτω των 50000 . Δεν πιστεύω πως η μνήμη του Έλληνα είναι τόσο κοντή και δεν θυμάται αυτές τις κόκκινες γραμμές. Μετέπειτα ψήφησε ο Έλληνας τρις φορές μέσα σε επτά μήνες έναν μυθολόγο να καταστρέψει όλη την Ευρώπη, αλλά συγχρόνως μετέπειτα από έρευνες και ακόμη ένα κόστος στους δανειστές διευκρίνισε πως δεν χρεώστα τίποτε σε κανέναν. Εξασκώντας το επάγγελμα του ονειροπόλου Ψήφησε ο Έλληνας και έστειλε έναν 92νο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να φέρει στο σαραντάχρονο συνταξιούχο 300-400 δις πολεμικές αποζημίωσης. Αφού απέτυχε ο 92νος στο έργο του τώρα ανέθεσε τις πολεμικές αποζημιώσεις στον Μητροπολίτη Δράμας που κόλλησε όλοι η υπόθεση προς το παρών μη ξέροντας σε ποιους θα χρεωθούν οι αποζημίωσης για την σφαγή τις Δράμας από τους Βουλγάρους και την καταστροφή του εμφύλιου με πυρπόλησης Εκκλησιών, Σχολίων, χωριών και δεν συμμαζεύεται. Τώρα ο πανούργος Έλληνας ονειροπόλος παρουσιάζει καθημερινός ένα άλλο σωτήριο μύθο. Ο σωτήρας λέγεται Σώρρας αυτός ο σωτήρας έχει 600 δις και τα μοιράζει σε όλους τους καταχρεωμένους Έλληνες απασχολώντας ακόμα και την Ελληνική αλλά ανύπαρκτη δικαιοσύνη. Οι τελευταίες κόκκινες γραμμές του Έλληνα είναι το αφορολόγητο που έχει τον ίδιο σκοπό, να απαλλάσσει τον Έλληνα από τους φόρους και να τους πληρώνει κάποιος άλλος.

Γιάννης

Φίλε Γιάννη από τη Σουηδία, έτσι τα βλέπω κι εγώ. Πιστεύω ότι η κρίση δεν θα ξεπεραστεί αν ο Έλληνας δεν αρχίσει να βλέπει και να λέει την αλήθεια. Η αγάπη μας και η ανοχή μας για το ψέμα είναι η αιτία που είμαστε εδώ

Μεταναστης

Αν ξερεις τοσο καλα Ελληνικα καλα εκανες και εφυγες Σουηδια.Φανταζομαι εκει θα εχεις βρει καλη δουλεια.

Π

Ο μέσος μισθός της ΔΕΗ είνάι ακόμα ,μετά από αρκετές μειώσεις στα 1700 ευρώ καθαρά, 3500 μεικτά χωρίς υπερωρίες και επιδόματα! Έχει άδικο ο Τόμσεν;

Θεε μου

Κανεις δεν μπορει να πετυχει να φτιαξει την κολομβια των βαλκανιων ,κανονικο κρατος ,ουτε ο θεος ο ιδιος.

dim

Αυτός ο άνθρωπος απέτυχε (ή πέτυχε κάτι μη επιθυμητό για τη χώρα μας) , το έχει σχεδόν ομολογήσει μόνος του, γιατί βγαίνει και μιλάει ? Δεν πρέπει κάποτε κάποιος κάπου να παραδέχεται την ήττα του ?

OrangeCats

Γατακια οπαδοι του πορτοκαλι αρχηγου.. Θα σα περιποιηθει ! Αυτον περιμενε το ΔΝΤ για την εκθεση.. Ξυπνατε !!!

mm

Δεν επιμένει να γίνουν αυτά. Επιμένει ότι άμα έχουν στο πρόγραμμα ντε και καλά αυτούς τους στόχους, πρέπει να γίνουν αυτά, γιατί αλλιώς το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί και θα έχει εκείνους τους στόχους θα αποτύχει.

Περικλής

Κάτω η γεροκρατεία, με τις μεγαλοσυντάξεις !!!!!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lignitis_deh

Τέσσερις ελληνικοί όμιλοι και οι Κινέζοι, προβλέπεται να εκδηλώσουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα κατά την α΄ φάση του διαγωνισμού που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

tourist

Σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι τουριστικές εισπράξεις στο πρώτο τετράμηνο του 2018, σημειώνοντας άνοδο κατά 7,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Την ίδια στιγμή, με διψήφιο ποσοστό της τάξεως του 11,5% κινούνται οι διεθνείς αφίξεις όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2018.

tsakalotoos-skia-new

Την ίδια ώρα η Κομισιόν «κουρεύει» κατά 4 δισ. τα υπερπλεονάσματα απ’ τα οποία η κυβέρνηση υπόσχεται παροχές ως το 2022 - Με το σταγονόμετρο η περιορισμένη ελάφρυνση του χρέους - Σε άτυπο «μνημόνιο» τα μέτρα στο διηνεκές - Αντιδρούν κράτη-μέλη στην εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ

31
komision_arthro

Τι αναφέρει η Έκθεση Συμμόρφωσης για την 4η αξιολόγηση που δημοσιοποίησε η Κομισιόν - Επιβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκαν και τα 88 προαπαιτούμενα - Παράλληλα με τις περικοπές μνημονεύεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός «επεκτατικού» δημοσιονομικά πακέτου μέτρων («αντίμετρα») υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων

51