Στις 200.000 ευρώ το όριο που βάζει η κυβέρνηση για την προστασία της α΄ κατοικίας

Στις 200.000 ευρώ το όριο που βάζει η κυβέρνηση για την προστασία της α΄ κατοικίας

Στις 270.000 ευρώ το δεύτερο όριο, σύμφωνα με την «Αυγή» - Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα

Στις 200.000 ευρώ το όριο που βάζει η κυβέρνηση για την προστασία της α΄ κατοικίας
Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προστατεύσει την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων στις συνομιλίες με τους δανειστές που ζητούν την σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών αποκαλύπτει η «Αυγή».

Στο νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δεχτεί μόνο ένα μικρό «κούρεμα» στα όρια που προβλέπονται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, χωρίς να πέσει κάτω από αντικειμενικές αξίες 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δεύτερο όριο που θέτει η κυβέρνηση βρίσκεται στις 270.000 ευρώ.

Παράλληλα, επιμένει στη σύσταση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα διαχείρισης που θα διαχειριστεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Μέχρι σήμερα από την εκποίηση ακινήτων και τους πλειστηριασμούς εξαιρείται η πρώτη κατοικία εφόσον η αξία της δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%. 

Προστατεύονται δηλαδή σπίτια με αντικειμενική αξία μέχρι 300.000 ευρώ για άγαμους, μέχρι 375.000 ευρώ για έγγαμους και μέχρι 450.000 ευρώ για τις οικογένειες με δύο παιδιά.

Κλείσιμο
Το ζήτημα καίει απόλυτα την κυβέρνηση, η οποία θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την προστασία της πρώτης κατοικίας ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων.  
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης