Υποχωρεί το πετρέλαιο εν όψει συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν όψει συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Τεχεράνης και των έξι ξένων δυνάμεων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει νέα πτώση στις αγορές σήμερα

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν όψει συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Τα νέα έρχονται και από τα δύο μέτωπα. Από τη μια η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ. Και, από την άλλη, η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι προ τον θυρών.

Ως αποτέλεσμα αυτών είναι οι τιμές του πετρελαίου να σημειώσουν πτώση σήμερα, στα $56,84 δολάρια το βαρέλι για τις παραγγελίες του Αυγούστου, από $57,30 που ξεκίνησε την πρωινή διαπραγμάτευση. 

Η συμφωνία με το Ιράν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμα και στο παρά πέντε, και η άρση του εμπάργκο, θα προσθέσει σημαντικές ποσότητες πετρελαίου στην διεθνή αγορά (υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα).

Ενώ παράλληλα και η μειωμένη ζήτηση σε όλον τον κόσμο, και ιδίως στην τεράστια αγορά της Κίνας, πιέζουν ακόμα περισσότερο την τιμή του μαύρου χρυσού προς τα κάτω.

Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν τους αναλυτές να μιλούν για ακόμα χαμηλότερες τιμές, ενώ δεν αποκλείουν να φθάσει ή και να σπάσει προς τα κάτω τα $50 δολάρια το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης