Bild: Σε 5 χρόνια στείλαμε στην Ελλάδα 88 φορτηγά με 40 τόνους χαρτονομίσματα έκαστο!

Bild: Σε 5 χρόνια στείλαμε στην Ελλάδα 88 φορτηγά με 40 τόνους χαρτονομίσματα έκαστο!

Η εφημερίδα υπολόγισε το συνολικό ποσό που έχει δοθεί ως βοήθεια στην Ελλάδα και το απεικόνισε με φορτηγά γεμάτα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

«Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα "Bild" με αφορμή την συμπλήρωση των πέντε χρόνων από την προσφυγή της Ελλάδας στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας που κάνει μία αποτίμηση του συνολικού κόστους από την υπαγωγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης, η Ελλάδα έχει επιβαρύνει το ταμείο των δανειστών της με το ποσό των 215,7 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία πενταετία, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Η γερμανική εφημερίδα επιστρατεύει και τη γνωστή ειρωνική της διάθεση για να απεικονίσει την μεταφορά των χρημάτων από τους δανειστές μέχρι την χώρα μας μ΄ ένα γράφημα κατά το οποίο 88 φορτηγά, 40 τόνων το καθένα, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Μάλιστα η εφημερίδα "Bild" σπεύδει να διευκρινίσει ότι, εάν τα χαρτονομίσματα ήταν των 50 ευρώ, τα φορτηγά που θα επιστρατεύονταν θα ήταν τα διπλάσια.Το σχετικό δημοσίευμα απεικονίζει επίσης τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο όταν ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι η χώρα μπαίνει στο Μνημόνιο. Η εφημερίδα Bild, υπενθυμίζοντας παλαιότερη δήλωση ειδικού σε θέματα οικονομίας από το κόμμα των "Ελεύθερων Δημοκρατών" FDP" σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο», υποστηρίζει ότι ο Γερμανός πολιτικός τελικά επιβεβαιώθηκε.

«Τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα ο δανειστές μας για την Ελλάδα, από την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης έως σήμερα, είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να μεταφερθούν με 88 φορτηγά, βάρους 40 τόνων το καθένα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:

«Στις 23 Απριλίου του 2010, μία Παρασκευή, ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο (ένα μικρό νησί με 550 κατοίκους) ανακοίνωσε στους Έλληνες ότι, δεν μπορούν πλέον να αποπληρώσουν το χρέος τους κι ότι χρειάζονται οικονομική στήριξη από την Ε.Ε. Τότε, όπως είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έρθουν δύσκολοι καιροί, μία νέα Οδύσσεια», όπως γράφει η "Bild". Μάλιστα, ο ειδικός σε θέματα οικονομίας του γερμανικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Φρανκ Σέφλερ, είχε προειδοποιήσει για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα δηλώνοντας στην γερμανική εφημερίδα. "Η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο". "Τελικά", όπως επισημαίνει η "Bild", "αποδείχθηκε ότι ότι η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα γιγαντιαία οικονομική βοήθεια. Μέχρι σήμερα, οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στη χώρα της κρίσης πάνω από 215,7 δισεκατομμύρια ευρώ με πακέτα στήριξης", επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: "
«Εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ απορρόφησε η Αθήνα από τις Βρυξέλλες κατά το πρώτο πακέτο στήριξης ,με τα κράτη μέλη της Ε.Ε να δίνουν στη Αθήνα 52,9 δισεκατομμύρια ευρώ και και το ΔΝΤ 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά το δεύτερο πακέτο στήριξης η Αθήνα έλαβε το ποσό των 130, 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας "EFSF". To ΔΝΤ συνέδραμε το ποσό των 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ». 

ΣΧΟΛΙΑ (101)

Αγύριγο κεφάλι

Ερώτηση προς Bild : Από αυτές τις ..."ΚΑΡΑΒΙΕΣ" χρημάτων που λέτε ότι στείλατε στην Ελλάδα, πήρε ο απλός Έλληνας ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ παραπάνω από αυτά που σύμφωνα με τον νόμο είτε σαν μισθωτός είτε σαν συνταξιούχος ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ; ΟΧΙ! Πήγανε στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ και στους ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ αυτά τα λεφτά, με ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ και διάφορες φωτογραφικές ονομασίες. Εσείς -ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ- με αυτά τα χρήματα ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την αυτοδιάθεση αυτού του λαού, ΑΜΕΣΩΣ μετά την ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ από αυτόν του προηγουμένου ΔΑΝΕΙΟΥ-ΑΓΟΥΣ που δώσατε όταν ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ η Χώρα το 1830 και μετά από λίγο ΕΠΙ Χαριλάου Τρικούπη, όταν την ΠΤΩΧΕΥΣΑΤΕ επίτηδες και τότε, για να την έχετε ΕΣΑΕΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ και ΔΟΥΛΟ τον λαό της, ώστε ΠΟΤΕ να μην μπορεί να σηκώσει ΕΛΕΥΘΕΡΟ κεφάλι και να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία του. Αυτοί ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ Κοπρίτες!.. ΕΞΑΓΟΡΑ ΧΩΡΑΣ και ΛΑΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Επομένως ήσαν και πολύ ΛΙΓΑ γι αυτό τον λόγο που τα δώσατε.

@

Πήγαν στις τράπεζες; Ξέρεις να κινείται τίποτα, καμιά οικονομία, καμιά χώρα, μισθοδοσίες, δάνεια, καλό κλίμα κλπ, χωρίς τράπεζες;

Η τριτη αποστολη εγινε προσφατα επι Τσιπρα

Οπως εγραψε αλλη εφημεριδα γιατι ο δημοσιογραφος πηγε απο περιεργεια να μαθει λεπτομεριες, οι χρματοαποστολες εγιναν με αεροπλανα προς την Αθηνα. Η τριτη αποστολη εγινε κατα την διαρκεια που ο Στουρναρας ειναι στην ΤτΕ. Ρωτησαν το Βενιζελο που επιβεβαιωσε οτι δεν εγιναν οταν οι γερμανοτσολιαδες ηταν στην εξουσια. Ο θειος Μαριος φαινεται δε θα στειλει αλλα αεροπλανα και γι αυτο γδυνουν τα αποθεματικα απο παντου.

@

λακίστικο το άρθρο της Bild. Με τέτοια άρθρα, γίνεται η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία.

V for Vienneta

88 φορτηγά έστειλαν οι Γερμανοι, ενα δικαστικό κλητήρα σε παπάκι θα τους στειλουμε να παραδώσει το εξώδικο που θα λέει οτι δηλώνουμε πτώχευση και Λε Πουλ Φραου Μερκελ

sotiris

Ποσους τονους χρυσο πηραν απο τα ενεχηροδανειστειρια στην Γερμανια?

Πρόβλημα νοήματος

Από ορθογραφία και από σύνταξη δεν βγάζει νόημα, sorry...

KIPOUROHAKER

ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΣΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Απάντηση

Με 1% επιτόκιο, δεν πρέπει να είναι και πολλά. Θα μπορούσαν να τα δανείζουν αλλού εισπράττοντας πολύ υψηλότερο επιτόκιο.

@KIPOUROHAKER 24/04/2015 21:00

Αν 215,7 δις ευρώ αντιστοιχούν σε 88 φορτηγά, τότε οι τόκοι που επιστρεψαμε στη Γερμανία από 2010 έως 2014 αντιστοιχουν σε... ένα τρίκυκλο μηχανάκι.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ....

ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΦΟΒΟ" ΤΟΥ GREXIT ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ... ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ..... ΚΟΝΤΕΥΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΣ............ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΜΕΝΑ EURO GROUP ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ .... ΑΝ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΚΙΟΛΑΣ........... ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑΑΑΑ............ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ... ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ.......... ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ?????

Ναζίδες το νου σας

Μιλούν οι Ουνοι που το μονο έδωσαν στην ανθρωπότητα ειναι το Νταχαου και το Αουσβιτς. Δανεικα τοκογλυφικά μας δώσατε με υποθήκη τα ασημικά μας. Οι Σαμαροβενιζελοι με τη σβάστικα στο περιβραχιόνιο υπέγραψαν, οχι ο Λαος. Γερμανοί και Γερμανοτσολιαδες πάρτε δρομο απο την Ελλαδα .

Ενωμένη Ευρώπη

Τα έχεις πολύ μπερδεμένα στο μυαλό σου. Α, και πρόσεχε, αν πας στη Γερμανία και ζωγραφίσεις κάπου το σήμα των ναζί (αγκυλωτός σταυρός), τότε πας φυλακή, είναι ποινικό αδίκημα. Το ίδιο κι αν κάνεις ρατσιστικά σχόλια, π.χ. εναντίον των Εβραίων ή κατά των Πακιστανών. Ή αν πεις το όνομα Χίτλερ. Όλοι οι ναζιστές και οι ρατσιστές της Γερμανίας είναι φακελωμένοι από την αστυνομία. Καθόλου φιλικό κλίμα δηλαδή για τους ακραίους, που στη δικιά μας κοινωνία αφθονούν. Γι αυτό και οι απανταχού φτωχοί και εξαθλιωμένοι της υφηλίου ονειρεύονται να πάνε στη δημοκρατική, πολυεθνική και πολυπολιτισμική Γερμανία. Ίσως επίσης δεν έχεις ακούσει για τα κοινά χαρακτηριστικά της σημερινής Γερμανικής γλώσσας με τα αρχαία ελληνικά, για τον Μπετόβεν, Μπαχ, Σίλερ, Γκαίτε, Μαρξ, τη σχολή της Φραγκφούρτης, για τον Όιλερ και τον Γκάους, κλπ,,, κλπ.... πού να σου εξηγούμε τώρα.... Αν θες μπορείς βέβαια να τηλεμεταφερθείς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά θα βρεις στη σημερινή Ελλάδα πολύ περισσότερους "μάγκες" και εκπροσώπους της βίας και του ολοκληρωτισμού (ρατσιστές, ναζιστές, κομμουνιστές, σταλινικούς, κουκουλοφόροι, τρομοκράτες κλπ) στην Ελλάδα, παρά στην υπόλοιπη Ενωμένη Ευρώπη.

ΖΟΖΙ

ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 7000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΠΟΣΟ ΑΡΑΓΕ ΤΙΜΑΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ?

Μετανάστης

Αν θέλεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, πρέπει να κοιταχτείς στο καθρέφτη και να αναρωτηθείς ποιοί φταίνε για το θάνατο των 7000 που ανέφερες πιό πάνω.

Οι υπεύθυνοι της υπερχρέωσης

Μάλλον λες για τις ελληνικές κυβερνήσεις 1981-2011 που υπερχρέωσαν τη χώρα με τις σπατάλες τους...

τωρα τα χρειαζονται

αν βγει αυριο το τσιπρας και πει οτι επιστρεφουμε στη δραχμη θα πεσουν να τον φανε οι γερμανοι και φυσικα δεν θα τον αφησουν. εχετε ιδεα ποσα λεφτα βγαζουν (εβγαλαν τουλαχιστον) απο την Ελλαδα??? διεθνεις διοδος της ευρωπης εγιναν τα λιμανια μας. επεκταθηκε η γερμανια μεσω εμας. τουλαχιστον τριπλασια απο οσα μας εχουν δωσει εβγαλαν αλλα δεν θελουν αυτα τα θελουν ολα και προσπαθουν να το καταφερουν μεσω οικονομικης αφαιμαξης χεστηκαν για τις ανθρωπινες απωλειες. επιστροφη στη δραχμη εδω και τωρα τουλαχιστον θα ξεκινησουμε απο το μηδεν αναπτυσσομενοι ενω τωρα κατεβαινουμε κατω απο το μειον. φανταστειτε ενα τριτο μνημονιο μονο αυτο...οι λιγοστες ανοιχτες επιχειρησεις θα κλεισουν και ο κοσμος δεν θα εχει ουτε τα βασικα πλεον (που ηδη δεν εχουν αρκετοι). επιστροφη στην παραγωγη (γεωργια κτηνοτροφια) θα εχουμε φαγητο και θα κανουμε παλι εξαγωγη καπνου μιας και μας τα ειχαν απογορευσει η εταιροι μας για να μην εχουμε παραγωγη και να προσφερθουν να μας δανεισουν με το αζημιωτο. τελικα ειναι ενα στημενο σχεδιο ολο αυτο για να μας εξοντωσουν αλλα οχι αλα χιτλερ. μοντερνες μεθοδοι πλεον. για ολες αυτες τις αυτοκτονιες λογω χρεων θα παρουμε αποζημιωση αραγε???

Προπαγάνδα χειρίστου είδους ...........

Το άρθρο αυτό αποτελεί προπαγάνδα χειρίστου είδους που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη των αναγνωστών της εφημερίδας και το περιεχόμενό του είναι εντελώς ψευδές ! Τα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα από την τρόικα 240 δις πήγαν για να πληρωθούν τα ομόλογα των ευρωπαϊκών κυρίως τραπεζών οι οποίες με τον τρόπο αυτό απέφυγαν οι ίδιες τις ζημιές από μία ενδεχόμενη Ελληνική χρεοκοπία και τις φόρτωσαν στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων ! Αν τώρα πτωχεύσουμε θα υποστούν ζημιές και οι φορολογούμενοι των χωρών που μας δάνεισαν και κατά το ποσό που μας δάνεισε η κάθε μία χώρα ! Η αλήθεια είναι ότι ο Ελληνικός λαός υπεβλήθη σε μεγάλες θυσίες για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών τραπεζών και της ευρωπαϊκής οικονομικοπολιτικής ελίτ !Γι' αυτό και ο Ελληνικός λαός μόνο βάσανα είδε από την υποτιθέμενη ''διάσωση'' για την οποία οι Γερμανοί μας έχουν παραζαλίσει τα μέζεα !Αντί να μας πουν ευχαριστώ που εμείς μέχρι τώρα φορτωθήκαμε όλα τα βάρη της κρίσης και τα απέφυγαν αυτοί και επί πλέον κέρδισαν κιόλας από την κρίση , μας την λένε και από πάνω !..... Βέβαια δεν φταίνε μόνο αυτοί !Φταίνε και οι δικοί μας εδώ που ενώ έβλεπαν το παγόβουνο , δεν προσπάθησαν να το αποφύγουν αλλά έστριψαν το τιμόνι και οδήγησαν το πλοίο κατά επάνω του και μετά όλοι μαζί , ελληνική και ξένη ελίτ , κατηγορούσαν τον απλό Έλληνα που δεν γνώριζε το παραμικρό ότι έφταιξε αυτός για την κρίση και πρέπει να πληρώσει ! Ο ένας του έλεγε αρχικά ''Λεφτά υπάρχου '' και μετά για να δικαιολογήσουν την προσφυγή στην τρόικα του έλεγαν ''μαζί τα φάγαμε'' κ.τ.λ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.