Πόσο χαμηλά μπορεί να φθάσει το πετρέλαιο;

Πόσο χαμηλά μπορεί να φθάσει το πετρέλαιο;

Αδράνεια από τα κράτη-μέλη του OPEC σε ό,τι αφορά την ημερήσια παραγωγή τους μπορεί να “στείλει” ακόμη χαμηλότερα την τιμή πετρελαίου.

Πόσο χαμηλά μπορεί να φθάσει το πετρέλαιο;
Σύμφωνα με traders στην αγορά πετρελαίου του Λονδίνου, το πετρέλαιο μπορεί να “προσγειωθεί στα 60 δολάρια το βαρέλι, εάν ο OPEC δεν αποφασίσει να μειώσει την ημερήσια παραγωγή του, στη σύνοδο που πραγματοποιεί αυτήν την εβδομάδα στη Βιέννη.

Η τιμή του Brent έχει υποχωρήσει κατά 34% από τον Ιούνιο και έφθασε σε χαμηλό τεσσάρων ετών, στα 76,76 δολάρια στις 14 Νοεμβρίου, ενώ μπορεί να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο εάν ο OPEC δεν συμφωνήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής του κατά ένα εκατ. βαρέλια.

“Η αγορά θα θέσει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του OPEC και κατά πόσο πλέον μπορεί να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές πετρελαίου”, υποστηρίζει ο Daniel Bathe, στέλεχος της Lupus alpha Commodity Invest Fund.

Οι αναλυτές θέτουν υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο ο OPEC θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής του. Ο Bathe υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες είναι 50%-50%, ενώ ορισμένοι επενδυτές υποστηρίζουν ότι μείωση της ημερήσιας παραγωγής του καρτέλ κοντά στα 500.000 βαρέλια, δεν πρόκειται να ικανοποιήσει την αγορά.

Πηγή
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης