Eurogroup: Τρεις οι προϋποθέσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Eurogroup: Τρεις οι προϋποθέσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, τόνισε ο Ντάισελμπλουμ – Απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από το ΕΤΧΣ ο Κλάους Ρέγκλινγκ 

Eurogroup: Τρεις οι προϋποθέσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
 
Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως πριν ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που θα λάβουν οι εταίροι της Ελλάδας ώστε να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος, στο πλαίσιο της απόφασης του Νοεμβρίου του 2012, η χώρα μας πρέπει να έχει  τηρήσει τις δεσμεύσεις στους όρους των μεταρρυθμίσεων, να έχει εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα και να προηγηθεί μια εκτίμηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.   
 
Ο πρόεδρος του Eurogroup επανέλαβε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να εξετάσουν το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά το καλοκαίρι ενώ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε πως οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων και η  επιμήκυνση των δανείων θα εξεταστεί πριν από το τέλος του χρόνου ενώ αναφορικά με την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε πως αυτά είναι ήδη πολύ χαμηλά, χαμηλότερα από αυτά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο να μειωθούν περισσότερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης