Χαρδούβελης: Η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα έως τα τέλη Ιουλίου

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα έως τα τέλη Ιουλίου

Συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ έως τα τέλη Ιουνίου

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα έως τα τέλη Ιουλίου
Διαβεβαιώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη, στην παρθενική του εμφάνιση σε Εurogroup ως υπουργός Οικονομικών, ότι η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ έως τα τέλη Ιουνίου.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Λουξεμβούργο, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ καλωσόρισε τον Γκ. Χαρδούβελη στο συμβούλιο, και όπως ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε τους ομολόγους του πως η ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα έως τις αρχές Ιουλίου.

"H Ελλάδα έχει πετύχει πολλά σχολίασε πάντως, προσερχόμενος στο Eurogroup, ο Γερμανός υπουργος Oικονομικών Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι "πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, καθώς η χώρα σε μόνιμη βάση πρέπει να παίρνει δύσκολες αποφάσεις οι οποίες συναντούν ισχυρές εσωτερικές πολιτικές αντιδράσεις".

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι για την Ελλάδα είναι διαθέσιμα 2 δισ. ευρώ, όμως όπως σημείωσε η εκταμίευση τους "εξαρτάται από την υλοποίηση των προαπαιτούμενων".

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης