Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Προβόπουλου - Τρόικας

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Προβόπουλου - Τρόικας

Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος επιμένει ότι οι συστημικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια έως έξι δισ. ευρώ - Αναβάλλεται, για μία εβδομάδα, η ανακοίνωση των τελικών ποσών που θα χρειαστούν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Προβόπουλου - Τρόικας
Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα έληξε η σημερινή συνάντηση που είχε το κλιμάκιο της τρόικας με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, με αποκλειστικό αντικείμενο τις κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Η διοίκηση της ΤτΕ παρέδωσε στους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς την έκθεση της Blackrock και των υπολοίπων δύο συμβουλευτικών εταιρειών της τράπεζας, οι οποίες έχουν υπολογίσει ότι οι επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ανέρχονται σε περίπου έξι δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
Η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνάντηση, δεν εξέφρασε συγκεκριμένη άποψη, καθώς θέλει να μελετήσει τα πορίσματα, αλλά και τις ανάγκες της κάθε τράπεζας ξεχωριστά.

Η διοίκηση της ΤτΕ, σε κάθε περίπτωση, επιμένει στην άποψη ότι οι συστημικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια έως έξι δισ. ευρώ. Οι συναντήσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Ως εκ τούτου, η ΤτΕ θα αναβάλει για μία εβδομάδα την ανακοίνωση των τελικών ποσών που θα χρειαστούν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

Το πιθανότερο είναι ότι θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης