Το γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα

Το γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα

Η κάτω βουλή της Γερμανίας, η Μπούντεσταγκ, θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα και οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ είναι πεπεισμένοι ότι θα εγκριθεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος συντηρητικός βουλευτής....

Το γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα
Η κάτω βουλή της Γερμανίας, η Μπούντεσταγκ, θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα και οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ είναι πεπεισμένοι ότι θα εγκριθεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος συντηρητικός βουλευτής.

"Θέλουμε να το κάνουμε αυτό στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας", δήλωσε ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών.

Ο ίδιος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι είναι αισιόδοξος πως οι συντηρητικοί και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, εταίροι των συντηρητικών στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα συγκροτήσουν μια πλειοψηφία, διασώζοντας την Μέρκελ από την ταπείνωση να χρειαστεί να βασιστεί στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που υποστηρίζουν τη διάσωση και στους Πράσινους.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς ηγέτες των κύριων κομμάτων αύριο Τετάρτη το πρωί για το αποτέλεσμα της αποψινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι αναμένεται να εγκρίνουν την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.

Η γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση της Μπούντεσταγκ πριν εγκρίνει επισήμως μια απόφαση της ευρωζώνης για την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα βάσει του δεύτερου διεθνούς πακέτου αρωγής.

Την ίδια ώρα για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα θα ψηφίσουν η Ολλανδία και η Φιλανδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης