«Κόβει» τα ενοίκια το υπουργείο Εργασίας

«Κόβει» τα ενοίκια το υπουργείο Εργασίας

Όλες οι υπηρεσίες πάνε στη Σταδίου - Το υπουργείο προσδοκά ετήσια εξοικονόμηση ποσού ύψους 522.520 ευρώ

«Κόβει» τα ενοίκια το υπουργείο Εργασίας
Tέλος στα μισθώματα πολλών κτιρίων θα βάλει έως το τέλος του χρόνου ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου.

Μετά την κατάργηση των θέσεων 12 συμβούλων, ο κ. Βρούτσης προχωρεί στη μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών του υπουργείου σε ένα κτίριο (της οδού Σταδίου) ώστε να αποφευχθούν οι πολλαπλές μισθώσεις κτιρίων.

Από τα πρώτα που θα εγκαταλειφθούν θα είναι το κτίριο της Οδού Πειραιώς όπου σήμερα στεγάζονται ο υφυπουργός και η γενική γραμματέας του υπουργείου καθώς και όλες οι υπηρεσίες της γενικής διεύθυνσης εργασίας.

Κλείσιμο
Mόνο από  την καταγγελία των μισθωτηρίων συμβάσεων σαράντα γραφείων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας  ανά την επικράτεια και την ελαχιστοποίηση των λειτουργικών δαπανών του ΟΕΚ οποίος βρίσκεται σήμερα σε καθεστώς εκκαθάρισης , το Υπουργείο προσδοκά ετήσια εξοικονόμηση ποσού ύψους 522.520 ευρώ.

Σύμφωνα με τις  εντολές που έχουν δοθεί για  αντιμετώπιση χρονιζόντων φαινομένων σπατάλης του δημοσίου χρήματος , οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΕΚ (γραφεία , αρχεία) μεταστεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια του οργανισμού.

Το οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη απόφαση  ανέρχεται σε 353.652 ευρώ, που ήταν το κόστος για τη μίσθωση των συγκεκριμένων γραφείων.

Επίσης επισπεύτηκε η παράδοση-παραλαβή του εξαώροφου κτιρίου, ετησίου μισθώματος 113.898 ευρώ,  στο οποίο στεγαζόταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΟΕΚ που ήδη έχει μεταστεγασθεί στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Πατησίων 37. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση, σε ιδιόκτητο κτίριο, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του ΟΕΚ όπου καταβάλλονταν ετήσιο μίσθωμα 35.172 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης