«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την επιμήκυνση» λέει ο Σόιμπλε

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την επιμήκυνση» λέει ο Σόιμπλε

Για «χρησμό καφετζούς» κάνει λόγο ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφαν Κάμπετερ

Ξέσπασμα του  Βγενόπουλου για το γήπεδο
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την επιμήκυνση» λέει ο Σόιμπλε
Σωρεία δηλώσεων προκάλεσε την Τετάρτη η αποκάλυψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι το θέμα της επιμήκυνσης έχει «κλειδώσει».

Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι δεν αναγνωρίζει τη δήλωση του κ. Στουρνάρα, τονίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν έχει καμιά ενημέρωση για το εν λόγω ζήτημα.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν η Ελλάδα έχει λάβει διετή παράταση για τους στόχους του δημοσιονομικού προγράμματός της» δήλωσε σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε παρέπεμψε για άλλη μια φορά στην έκθεση της τρόικας από οπού, όπως είπε, θα φανεί αν η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο.

«Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας και στη συνέχεια να εξεταστεί από το Eurogroup» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.
Κλείσιμο

Από την πλευρά του ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφαν Κάμπετερ έκανε λόγο για «χρησμό καφετζούς».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε την Τετάρτη και ο προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στην ομιλία του προς τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν την Ελλάδα να έχει λάβει διετή παράταση είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος στην έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει συμφωνία για διετή παράταση» είπε ο κ. Ντράγκι.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ίδιας τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν, ο οποίος μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD είπε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση να δοθεί διετής παράταση στην Ελλάδα.

«Αν δίναμε διετή παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αυτό θα σήμαινε πως τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης θα έπρεπε να δώσουν περισσότερα χρήματα», πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης