Βρετανία: Υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος

Βρετανία: Υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος

Το εμπορικό έλλειμμα της Βρετανίας το Μάιο υποχώρησε καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν με το μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο και πλέον ετών

Παραμένει στο «κόκκινο» με πωλήσεις στις τράπεζες
Βρετανία: Υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος
Το εμπορικό έλλειμμα της Βρετανίας το Μάιο υποχώρησε καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν με το μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο και πλέον ετών, παρουσιάζοντας άνοδο 7,8% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Κλείσιμο
Η στατιστική υπηρεσία (ONS) ανακοίνωσε πως το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών υποχώρησε στα 8,4 δισ. λίρες από 9,7 δισ. λίρες τον Απρίλιο. Το έλλειμμα του Απριλίου αρχικά είχε τοποθετηθεί στα 10,1 δισ. λίρες. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν μείωση του ελλείμματος στα 9 δισ. λίρες το Μάιο.

Οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν 25,7 δισ. δισ. λίρες από 23,8 δισ. λίρες τον Απρίλιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μεταβολή από την άνοδο κατά 9,5% που σημειώθηκε το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο του 2010. 

Η βελτίωση ήταν γενικευμένη καθώς οι εξαγωγές αυτοκινήτων, πετρελαίου, χημικών και αεροσκαφών αυξήθηκαν σημαντικά. Από τη μεριά τους οι εισαγωγές αυξήθηκαν μόλις 1,5%.

Το έλλειμμα στο πετρέλαιο υποχώρησε οριακά στα 1,1 δισ. λίρες από 1,2 δισ. λίρες. Το εμπορικό έλλειμμα με τις εκτός της Ε.Ε. χώρες υποχώρησε στα 3,9 δισ. λίρες από 5,1 δισ. λίρες.


Πηγή:www.capital.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης