Πιθανή η χαλάρωση των κανόνων της Ε.Ε. για την Ισπανία

Πιθανή η χαλάρωση των κανόνων της Ε.Ε. για την Ισπανία

Ανάλογης μεταχείρισης δεν αποκλείεται να τύχει και η Γαλλία η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει βαθιές περικοπές για να πετύχει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος

Πιθανή η χαλάρωση των κανόνων της Ε.Ε. για την Ισπανία
Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν στην Ισπανία μεγαλύτερη ελευθερία για να πετύχει το στόχο μείωσης του ελλείμματος το επόμενο έτος -σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συζητήσεις- σε ένδειξη πως τείνουν να ενθαρρύνουν την απόκλιση από την αυστηρή, άκαμπτη εφαρμογή των κανόνων προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρει η The Wall Street Journal, η λιτότητα θα παραμείνει ο βασικός άξονας της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής. Ωστόσο η πιθανότητα παραχωρήσεων για την Ισπανία, υποδηλώνει πως οι κανόνες θα προσαρμοστούν σε ορισμένες περιπτώσεις, ούτως ώστε να ενσωματώνουν το γεγονός πως όταν μια οικονομία εισέρχεται σε φάση ύφεσης, το δημοσιονομικό της έλλειμμα συνήθως διογκώνεται.
Κλείσιμο

Ανάλογης μεταχείρισης δεν αποκλείεται να τύχει και η Γαλλία η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει βαθιές περικοπές για να πετύχει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος που έχει θέσει για το επόμενο έτος.

Πηγή capital.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης