ΔΝΤ: Εξετάζει περιορισμό δανεισμού προς ευρωζώνη

ΔΝΤ: Εξετάζει περιορισμό δανεισμού προς ευρωζώνη

Σχέδια για το πως θα προστατευτεί από πιθανές επισφάλειες καταστρώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σύμφωνα με πηγές της WSJ εξετάζει προτάσεις για τον περιορισμό των δανείων σε χώρες της ευρωζώνης... 

ΔΝΤ: Εξετάζει περιορισμό δανεισμού προς ευρωζώνη
Σχέδια για το πως θα προστατευτεί από πιθανές επισφάλειες καταστρώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σύμφωνα με πηγές της WSJ εξετάζει προτάσεις για τον περιορισμό των δανείων σε χώρες της ευρωζώνης. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η WSJ, η διοίκηση του ΔΝΤ φοβάται ότι η κρίση στην ευρωζώνη βρίσκεται σε ένα σημείο που θα μπορούσε να λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις. 
Κλείσιμο

Παρόλο που το ΔΝΤ έχει αντιμετωπίσει πολλές οικονομικές κρίσεις κατά το παρελθόν, όπως αυτές στην Ασία και την Λατινική Αμερική, δεν έχει διαχειριστεί ποτέ μια κατάσταση όπως αυτή που παρουσιάζει σήμερα η Ευρώπη. 

Πολλά μέλη του ΔΝΤ θέλουν να αποφύγουν την έκθεση υψηλού ρίσκου στην ευρωζώνη και σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ μια από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι η μείωση της βοήθειας που μπορούν να λάβουν οι χώρες του ευρώ. 

"Αν η Χ ή Ψ χώρα έρθει και ζητήσει μια τεράστια ποσότητα, αυτό θα περιέχει τεράστιο ρίσκο, οπότε πρέπει να σκεφτούμε εκ των προτέρων τι πρέπει να κάνουμε" δήλωσε ένας αξιωματούχος. 

Σύμφωνα με τον Domenico Lombardi, πρώην εκπρόσωπο της Ιταλίας στο ΔΝΤ, ο διεθνής οργανισμός επανεξετάζει το ποσοστό της  συμμετοχής του στα δάνεια των χωρών της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης