Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ βλέπουν Ρουμπινί και Goldman Sachs

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ βλέπουν Ρουμπινί και Goldman Sachs

Οι πρώτες αντιδράσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα - Πολιτικό χάος βλέπει ο γνωστός οικονομολόγος...

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ βλέπουν Ρουμπινί και Goldman Sachs
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. 

Μέσω Twitter ο κ. Ρουμπινί σχολίασε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, αυξάνει την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, μέχρι το επόμενο έτος».

Παράλληλα σημείωσε ότι «μοιάζει με ένα διαλυμένο τρένο που οδηγείται μοιραία στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός οικονομολόγος.  
Κλείσιμο

«Η κόπωση από την λιτότητα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης συγκρούεται με την κόπωση διάσωσης στον πυρήνα της ευρωζώνης. Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρότερο από αυτό της Γαλλίας, καθώς οδηγεί σε χάος», συμπλήρωσε

«Η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο με σημαντικούς κινδύνους μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια. Η πολιτική αβεβαιότητα στην ευρωζώνη αυξάνεται δραματικά», προσέθεσε ο κ. Ρουμπινί.

Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε και ο οίκος Goldman Sachs. 

"Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών ενδέχεται να απομακρύνει κι άλλο την Ελλάδα από τον πυρήνα της Ευρώπης", αναφέρει σε σημείωμά της η Goldman Sachs.

Σύμφωνα με τον οίκο, η "ομιχλώδης" πολιτική κατάσταση έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για το ομόλογο ξένου δικαίου που λήγει στις 15 Μαΐου, τα νέα μέτρα του Ιουνίου, τις μεταρρυθμίσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. 

Το εκλογικό αποτέλεσμα ενισχύει την πολιτική αστάθεια θέτοντας έτσι σε κίνδυνο το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, σημειώνει ο οίκος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης