ΟΛΠ : Πάει στα δικαστήρια τους μεταφορείς εμπορευμάτων

ΟΛΠ : Θύελλα αντιδράσεων για την υπογραφή της σύμβασης με Cosco

O OΛΠ καταγγέλλει τους μεταφορείς ότι δεν τήρησαν τη συμφωνία για λήξη της αποχής 

Η διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ εξέδωσε την Παρασκευή το βράδυ την ακόλουθη ανακοίνωση:  

Όπως είναι γνωστό το λιμάνι του Πειραιά και κατ’ επέκταση η αγορά υφίσταται εδώ και καιρό τις επιπτώσεις από τις συνεχείς και αδικαιολόγητες απεργίες των εταιρειών οδικής μεταφοράς εμπορευματοκ

O OΛΠ καταγγέλλει τους μεταφορείς ότι δεν τήρησαν τη συμφωνία για λήξη της αποχής 

Η διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ εξέδωσε την Παρασκευή το βράδυ την ακόλουθη ανακοίνωση:  

Όπως είναι γνωστό το λιμάνι του Πειραιά και κατ’ επέκταση η αγορά υφίσταται εδώ και καιρό τις επιπτώσεις από τις συνεχείς και αδικαιολόγητες απεργίες των εταιρειών οδικής μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.  

Το σύνολο του εμπορικού κόσμου και η ΔΝΕ καταδίκασε ομόφωνα την εν λόγω αποχή των οδικών μεταφορέων που «κατά σύμπτωση» μάλιστα γίνεται παραμονές Χριστουγέννων.  

Η ΟΛΠ ΑΕ έχουσα πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που δημιουργούνται στον εμπορικό κόσμο και την αγορά ειδικά την παρούσα περίοδο, σε μια ύστατη προσπάθεια, χθες 13/11/2008 και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων – ΕΒΕΠ, Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ΔΝΕ, Σύλλογο Εκτελωνιστών – κατάφερε να συμφωνήσει με τους οδικούς μεταφορείς όρους παραλαβής και προώθησης των αγαθών που βρίσκονται στο λιμάνι, η παρατεταμένη παραμονή των οποίων έχει δημιουργήσει έμφραγμα στη λειτουργία του.  

Δυστυχώς, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε, για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα και μετά από 10 ώρες αναμονής, ότι η ανωτέρω συμφωνία δεν τηρείται από τις εταιρείες παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός από το πρωί σήμερα διέθεσε το σύνολο των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων για την εξυπηρέτηση των.  

Κατόπιν των ανωτέρω, ο ΟΛΠ υποχρεούται να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον των εταιρειών οδικών μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων, με σκοπό να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του και να απαιτήσει τις ζημιές που δημιουργούνται από την παράνομη και αδικαιολόγητη αποχή και μη τήρηση της συμφωνίας από τις εν λόγω εταιρείες.   

Πέρα των ανωτέρω, με τα σημερινά δεδομένα θα υποχρεωθεί περαιτέρω να προσαρμόσει τον προγραμματισμό εξυπηρέτησης αναμενόμενων πλοίων στη νέα διαμορφούμενη κατάσταση.  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bank0

Καταιγισμός  διαμαρτυριών των συνταξιούχων για την «πετσοκομμένη» 13η σύνταξη - Ακόμη και στο μισό είδαν μειωμένο το... προεκλογικό επίδομα αρκετοί δικαιούχοι - Καταγγέλλουν εμπαιγμό από πλευράς της κυβέρνησης - Μικτά τα χρήματα της παροχής που ανακοίνωσε ο Τσίπρας - Βέλη εκατέρωθεν με σποτ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις συντάξεις

57
oures_main01_-_Copy

Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6% - Μπαράζ διαμαρτυριών από τους συνταξιούχους

126
roma_syriza_espa

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, έγραψε στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης - Στόχος η ενίσχυση των Ρομά σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού

155
6e1b5df9fd4876e8f5cc8d4ff6409719_XL

Με μια «γενναία» επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Enel Green Power Hellas, η ελληνική θυγατρική του ιταλικού κολοσσού Enel Green Power, κατασκευάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μέγεθος, ισχύ και πολυπλοκότητα, που έχουν ποτέ κατασκευαστεί στην Ελλάδα.