ΟΛΠ : Πάει στα δικαστήρια τους μεταφορείς εμπορευμάτων

ΟΛΠ : Θύελλα αντιδράσεων για την υπογραφή της σύμβασης με Cosco

O OΛΠ καταγγέλλει τους μεταφορείς ότι δεν τήρησαν τη συμφωνία για λήξη της αποχής 

Η διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ εξέδωσε την Παρασκευή το βράδυ την ακόλουθη ανακοίνωση:  

Όπως είναι γνωστό το λιμάνι του Πειραιά και κατ’ επέκταση η αγορά υφίσταται εδώ και καιρό τις επιπτώσεις από τις συνεχείς και αδικαιολόγητες απεργίες των εταιρειών οδικής μεταφοράς εμπορευματοκ

O OΛΠ καταγγέλλει τους μεταφορείς ότι δεν τήρησαν τη συμφωνία για λήξη της αποχής 

Η διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ εξέδωσε την Παρασκευή το βράδυ την ακόλουθη ανακοίνωση:  

Όπως είναι γνωστό το λιμάνι του Πειραιά και κατ’ επέκταση η αγορά υφίσταται εδώ και καιρό τις επιπτώσεις από τις συνεχείς και αδικαιολόγητες απεργίες των εταιρειών οδικής μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.  

Το σύνολο του εμπορικού κόσμου και η ΔΝΕ καταδίκασε ομόφωνα την εν λόγω αποχή των οδικών μεταφορέων που «κατά σύμπτωση» μάλιστα γίνεται παραμονές Χριστουγέννων.  

Η ΟΛΠ ΑΕ έχουσα πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που δημιουργούνται στον εμπορικό κόσμο και την αγορά ειδικά την παρούσα περίοδο, σε μια ύστατη προσπάθεια, χθες 13/11/2008 και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων – ΕΒΕΠ, Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ΔΝΕ, Σύλλογο Εκτελωνιστών – κατάφερε να συμφωνήσει με τους οδικούς μεταφορείς όρους παραλαβής και προώθησης των αγαθών που βρίσκονται στο λιμάνι, η παρατεταμένη παραμονή των οποίων έχει δημιουργήσει έμφραγμα στη λειτουργία του.  

Δυστυχώς, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε, για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα και μετά από 10 ώρες αναμονής, ότι η ανωτέρω συμφωνία δεν τηρείται από τις εταιρείες παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός από το πρωί σήμερα διέθεσε το σύνολο των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων για την εξυπηρέτηση των.  

Κατόπιν των ανωτέρω, ο ΟΛΠ υποχρεούται να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον των εταιρειών οδικών μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων, με σκοπό να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του και να απαιτήσει τις ζημιές που δημιουργούνται από την παράνομη και αδικαιολόγητη αποχή και μη τήρηση της συμφωνίας από τις εν λόγω εταιρείες.   

Πέρα των ανωτέρω, με τα σημερινά δεδομένα θα υποχρεωθεί περαιτέρω να προσαρμόσει τον προγραμματισμό εξυπηρέτησης αναμενόμενων πλοίων στη νέα διαμορφούμενη κατάσταση.  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia0

Νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα από 1.1.2020 - Διατήρηση του αφορολογήτου ορίου - Ηλεκτρονικές αποδείξεις για το 30% - Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% -Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% - Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου - Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική