ΓΣΕΕ: Απεργία στις 10/12 – «Τοκογλύφοι οι τραπεζίτες!»

ΓΣΕΕ: Απεργία στις 10/12 – «Τοκογλύφοι οι τραπεζίτες!»

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων με κορύφωση 24ωρη απεργία στις 10 Δεκεμβρίου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ , πιέζοντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας για τα χαμηλά εισοδήματα που θα πληγούν περισσότερο από την κρίση.

Στην Ολομέλεια της διοίκησης που συνεδρίασε σήμερα ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κ. Πουπάκης τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων και εξαπέλυσε επίθεση κατά των τραπεζιτών τους οποίους κατηγόρησε ότι λειτουργούν “σαν επίσημοι

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων με κορύφωση 24ωρη απεργία στις 10 Δεκεμβρίου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ , πιέζοντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας για τα χαμηλά εισοδήματα που θα πληγούν περισσότερο από την κρίση.

Στην Ολομέλεια της διοίκησης που συνεδρίασε σήμερα ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κ. Πουπάκης τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων και εξαπέλυσε επίθεση κατά των τραπεζιτών τους οποίους κατηγόρησε ότι λειτουργούν “σαν επίσημοι τοκοκλύφοι, συνεχίζοντας μια καταχρηστική και άπληστη κερδοσκοπία , χωρίς στοιχειώδη κοινωνική υπευθυνότητα .”

Ανάμεσα στα μέτρα που πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για την ενισχυση των ασθενεστέρων είναι επίδομα 600 – 2.000 ευρώ  καθώς και επίδομα θέρμανσης 300 εως 800 ευρώ .

Το περιβόητο κοινωνικό πακέτο “επανέφερε” η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά , μετά την συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό επεσήμανε ότι συνεχίζεται η επεξεργασία δράσεων και πολιτικών για τη συγκράτηση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας . 

Η κ. Πετραλιά , απαντώντας σε ερώτηση για τη χορήγηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων , που έχει “ παγώσει “ λόγω οικονομικής δυσπραγίας του ταμείου , επανέλαβε ότι το εφάπαξ δεν κινδυνεύει και ότι το κράτος εγγυάται τις συντάξεις .

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

energean

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι η μετοχή αναμένεται να συμπεριληφθεί στους δείκτες TA-Oil & Gas και TA-90 που απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index

erikos-ntinan

Κατά πληροφορίες, στην κούρσα για την απόκτηση του νοσοκομείου συνεχίζει το ίδρυμα Ωνάση, που φέρεται και ο επικρατέστερος επενδυτής - Δεν υπέβαλαν τελικά δεσμευτικές προσφορές τα δύο ξένα fund που είχαν δείξει ενδιαφέρον

1
erga

Μεγάλες ανατροπές φέρνει η αδυναμία του ομίλου Καλογρίτσα να ανταποκριθεί στις εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος που έχει μειοδοτήσει, φέρνοντας στο προσκήνιο προσφορές αλλά και εταιρείες που ήταν δεύτερες ή ακόμη και τέταρτες κατά τη διαγωνιστική διαδικασία!

daneistes_arthro

Διήμερη επίσκεψη τεχνικών κλιμακίων στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα, για να φιλτράρουν από κοντά την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και τις κυβερνητικές προβλέψεις για το 2019 – Συνεχίζεται το παζάρι για συντάξεις και αντίμετρα