«Μεταρρυθμίσεις ή έξοδος από το ευρώ»

«Μεταρρυθμίσεις ή έξοδος από το ευρώ»

Μετά τον Σόιμπλε «χτύπησε» και ο υπουργός Οικονομικών  του Λουξεμβούργου 

«Μεταρρυθμίσεις ή έξοδος από το ευρώ»
«Αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει πιστά όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, τότε ίσως να είναι καλύτερο να συνεχίσουμε 16 χώρες στο ευρώ». Με αυτή τη δήλωση περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Luc Frieden τη στάση που αναμένεται να κρατήσουν στο αυριανό eurogroup οι περισσότεροι Ευρωπαίοι υπουργοί απέναντι στην Ελλάδα.

Ο κ. Frieden μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει η χώρα μας στο κοινό νόμισμα εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα, καθώς σε άλλη περίπτωση «η Ελλάδα θα βγει από μόνη της από την Νομισματική Ένωση».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απείλησε με έξοδο της Ελλάδας από την Νομισματική Ένωση σε περίπτωση που οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας δεν δεσμευτούν εγγράφως για την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη αποφασίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο. Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα του protothema.gr.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το PSI που διεξάγονται στην Αθήνα ο  υπουργός Οικονομικών του Μεγάλου Δουκάτου που προβάλει ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως υπάρχουν ακόμα  λεπτομέρειες που δεν έχουν ξεκαθαριστεί και περιμένει τη συνεδρίαση του eurogroup για να λάβει γνώση για τις τελευταίες εξελίξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης