Rafael : Απόβαση Κυπρίων με μισό δισ. ευρώ στο real estate της Βουλγαρίας

Rafael : Απόβαση Κυπρίων με μισό δισ. ευρώ στο real estate της Βουλγαρίας

Κόντρα στην κρίση που μαστίζει το real estate ετοιμάζεται να πάει ο κυπριακός όμιλος της Rafael Group, προγραμματίζοντας επενδύσεις συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ στην αγορά της Βουλγαρίας, την επόμενη τριετία.

Με τους Έλληνες επενδυτές να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το μέλλον των επενδύσεών τους στη γειτονική χώρα, η διοίκηση της  Rafael συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως μία από τι

Κόντρα στην κρίση που μαστίζει το real estate ετοιμάζεται να πάει ο κυπριακός όμιλος της Rafael Group, προγραμματίζοντας επενδύσεις συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ στην αγορά της Βουλγαρίας, την επόμενη τριετία.

Με τους Έλληνες επενδυτές να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το μέλλον των επενδύσεών τους στη γειτονική χώρα, η διοίκηση της  Rafael συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές των Βαλκανίων.

Το Rafael Group επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην παράκτια περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, διαθέτοντας 2.500.000 τ.μ γης εκ των οποίων τα 500.000 τ.μ έχουν ήδη εξασφαλίσει άδειες οικοδομής.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι η περιοχή βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, προς το παρόν δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη πτώση στις εμπορικές αξίες των ακινήτων αλλά όσο συνεχίζεται η οικονομική αβεβαιότητα προβλέπεται να υποχωρήσουν  κατά 10-15%.

Οι πρώτες οικιστικές αναπτύξεις

Έτοιμο είναι το πρώτο οικιστικό συγκρότημα της Rafael στην περιοχή του Μπουργκάς με 14 διαμερίσματα ενώ μέχρι την Άνοιξη θα ολοκληρωθεί και ένα μεγαλύτερο, συνολικής δυναμικότητας 146 πολυτελών διαμερισμάτων, συνολικής επένδυσης 16 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας κ. Χρίστο Βασιλείου, μέχρι στιγμής έχει προπωληθεί σε κύπριους και ρώσους αγοραστές το 65% των κατοικιών. Στα σκαριά είναι 11 ακόμα project τα οποία με βάση τους σχεδιασμούς της επιχείρησης θα υλοποιηθούν με joint venture και σε συνεργασία με θεσμικούς επενδυτές μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο παραθεριστικός οικισμός στο Μπουργκάς βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τον πετρελαϊκό αγωγό, σε μια παραθαλάσσια περιοχή όπου ο δήμος της πόλης προγραμματίζει και την κατασκευή μαρίνας. Η Rafael έχει επενδύσει επίσης στην περιοχή Σιλιστρά -κοντά στα σύνορα με την Ρουμανία- ενώ σύντομα ετοιμάζεται να διεισδύσει και στην αγορά της Σόφιας.

Ξυλεία και ΑΠΕ

Εκτός από το real estate, ο όμιλος διαθέτει εργοστάσιο ξυλείας υπερσύγχρονων προδιαγραφών στη Βουλγαρία, το οποίο αποτελεί και την πρώτη μπίζνα με την οποία διείσδυσαν στην Βουλγαρική αγορά οι κύπριοι επιχειρηματίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρεία έχει μισθώσει από την Βουλγαρική κυβέρνηση 7.000 στρέμματα δασικής έκτασης με σκοπό την ανάπτυξη αγροτουρισμού και υλοτομίας ενώ στους σχεδιασμούς της είναι και η επέκταση στην αγορά των αιολικών, φωτοβολταϊκών και υδροηλεκτρικών έργων.   

Ο ρυθμός ανάπτυξης στη Βουλγαρία ανέρχεται σε 6,2^% με την αναλογία ξένων επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ στο 19,8% και με φορολογικό συντελεστή  10%. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fiatpanda_3

Ο EuroNCAP συνεχίζει ακάθεκτος τις δοκιμές των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα. Τα οχήματα που υποβάλλει στα γνωστά crash test, πολλά. Πρόσφατα, όμως, τα αποτελέσματα ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς αυτοκινήτου στην Ελλάδα, προβληματίζουν…

roumeliotis

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως, λόγω των επιφυλάξεων του ΔΝΤ για την εμπλοκή του σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδα, ο τότε Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν κάλεσε μυστικά κυβερνητικούς εκπροσώπους της Γαλλίας και της Γερμανίας στην Ουάσιγκτον, ώστε να τους πείσει για την αναγκαιότητα άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

16
crisis_ar

Στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου 7μήνου έφθασε τον Απρίλιο το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους - Το 87% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 42% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο

8
o-proedros-tis-komision-zan-klont-giounker

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στην «Bild» είπε ότι έχει ευθύνη και ο ίδιος για το συγκεκριμένο γεγονός - Ξεκαθάρισε όμως ότι η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ

5