Rafael : Απόβαση Κυπρίων με μισό δισ. ευρώ στο real estate της Βουλγαρίας

Rafael : Απόβαση Κυπρίων με μισό δισ. ευρώ στο real estate της Βουλγαρίας

Κόντρα στην κρίση που μαστίζει το real estate ετοιμάζεται να πάει ο κυπριακός όμιλος της Rafael Group, προγραμματίζοντας επενδύσεις συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ στην αγορά της Βουλγαρίας, την επόμενη τριετία.

Με τους Έλληνες επενδυτές να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το μέλλον των επενδύσεών τους στη γειτονική χώρα, η διοίκηση της  Rafael συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως μία από τι

Κόντρα στην κρίση που μαστίζει το real estate ετοιμάζεται να πάει ο κυπριακός όμιλος της Rafael Group, προγραμματίζοντας επενδύσεις συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ στην αγορά της Βουλγαρίας, την επόμενη τριετία.

Με τους Έλληνες επενδυτές να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το μέλλον των επενδύσεών τους στη γειτονική χώρα, η διοίκηση της  Rafael συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές των Βαλκανίων.

Το Rafael Group επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην παράκτια περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, διαθέτοντας 2.500.000 τ.μ γης εκ των οποίων τα 500.000 τ.μ έχουν ήδη εξασφαλίσει άδειες οικοδομής.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι η περιοχή βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, προς το παρόν δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη πτώση στις εμπορικές αξίες των ακινήτων αλλά όσο συνεχίζεται η οικονομική αβεβαιότητα προβλέπεται να υποχωρήσουν  κατά 10-15%.

Οι πρώτες οικιστικές αναπτύξεις

Έτοιμο είναι το πρώτο οικιστικό συγκρότημα της Rafael στην περιοχή του Μπουργκάς με 14 διαμερίσματα ενώ μέχρι την Άνοιξη θα ολοκληρωθεί και ένα μεγαλύτερο, συνολικής δυναμικότητας 146 πολυτελών διαμερισμάτων, συνολικής επένδυσης 16 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας κ. Χρίστο Βασιλείου, μέχρι στιγμής έχει προπωληθεί σε κύπριους και ρώσους αγοραστές το 65% των κατοικιών. Στα σκαριά είναι 11 ακόμα project τα οποία με βάση τους σχεδιασμούς της επιχείρησης θα υλοποιηθούν με joint venture και σε συνεργασία με θεσμικούς επενδυτές μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο παραθεριστικός οικισμός στο Μπουργκάς βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τον πετρελαϊκό αγωγό, σε μια παραθαλάσσια περιοχή όπου ο δήμος της πόλης προγραμματίζει και την κατασκευή μαρίνας. Η Rafael έχει επενδύσει επίσης στην περιοχή Σιλιστρά -κοντά στα σύνορα με την Ρουμανία- ενώ σύντομα ετοιμάζεται να διεισδύσει και στην αγορά της Σόφιας.

Ξυλεία και ΑΠΕ

Εκτός από το real estate, ο όμιλος διαθέτει εργοστάσιο ξυλείας υπερσύγχρονων προδιαγραφών στη Βουλγαρία, το οποίο αποτελεί και την πρώτη μπίζνα με την οποία διείσδυσαν στην Βουλγαρική αγορά οι κύπριοι επιχειρηματίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρεία έχει μισθώσει από την Βουλγαρική κυβέρνηση 7.000 στρέμματα δασικής έκτασης με σκοπό την ανάπτυξη αγροτουρισμού και υλοτομίας ενώ στους σχεδιασμούς της είναι και η επέκταση στην αγορά των αιολικών, φωτοβολταϊκών και υδροηλεκτρικών έργων.   

Ο ρυθμός ανάπτυξης στη Βουλγαρία ανέρχεται σε 6,2^% με την αναλογία ξένων επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ στο 19,8% και με φορολογικό συντελεστή  10%. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dragasakis_erg


Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει μέσω ΕΣΠΑ την «τρύπα» στις ελληνικές τράπεζες – «Υπάρχει πολιτική βούληση και δυνατότητα να επιταχύνουμε την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

volterra

Αποφασιστικά βήματα, από όλους τους φορείς της αγοράς αλλά και τους καταναλωτές, προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θεωρεί απαραίτητα ότι πρέπει να γίνουν ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra κ. Πάνος Νίκου.

EURO

Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6%, δηλαδή για κάθε €100 μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις η Eurobank θα εισπράξει €6 - Το πακέτο των NPEs υπεγράφη μεταξύ της Eurobank Ergasias Α.Ε. και των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management

12
energean

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι η μετοχή αναμένεται να συμπεριληφθεί στους δείκτες TA-Oil & Gas και TA-90 που απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index

1