Αργότερα μέσα στην επόμενη εβδομάδα το Eurogroup

Αργότερα μέσα στην επόμενη εβδομάδα το Eurogroup

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup της 6ης Φεβρουαρίου μετατίθεται χρονικά για αργότερα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Αργότερα μέσα στην επόμενη εβδομάδα το Eurogroup
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup της 6ης Φεβρουαρίου μετατίθεται χρονικά για αργότερα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έλαβε την απόφαση αυτή, διαπιστώνοντας ότι τα κρίσιμα ζητήματα της διαπραγματευσης της Αθήνας τόσο με την Τρόικα για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης, όσο και με τις τράπεζες για το "κούρεμα" των ομολόγων παραμένουν ανοικτά.

Όπως έχει μεταδώσει από χτες το βράδυ το protothema.gr, η πίεση της Τρόικας ειδικά στο θέμα της περικοπής των μισθών, των επικουρικών συντάξεων καθώς και της άρσης της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ είναι έντονη (διαβάστε εδώ σχετικά
) και οι πολιτικοί αρχηγοί που θα συναντήσουν πιθανότατα αύριο τον πρωθυπουργό Λουκά Παπα΄δημο καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις.

Αβέβαιη θεωρούσε τη διεξαγωγή της έκτακτης σύσκεψης του Eurogroup τη Δευτέρα, για τη χορήγηση δεύτερου πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα, και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, τονίζοντας ότι προς το παρόν δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες διαδικασίες, μεταξύ των οποίων η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών της για το πρόγραμμα PSI.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί πρόσκληση ούτε έχει ανακοινωθεί (η έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υπάρξει ενημέρωση ότι θα διεξαχθεί η εν λόγω σύνοδος.

«Μια τέτοια σύνοδος -με θέμα την Ελλάδα- θα είχε νόημα, μόνο εάν είχαν ξεκαθαριστεί όλες οι παράμετροι…. Τα εν λόγω κριτήρια, όμως, δεν πληρούνται προς το παρόν, οπότε είναι παρακινδυνευμένο να μιλάμε για σύγκλιση συνόδου» συμπλήρωσε.

Το Eurogroup θα συνεδριάσει όταν θα υπάρξει συνολική συμφωνία στην Αθήνα, άφησε να εννοηθεί νωρίτερα από τις Βρυξέλλες και ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρέν, προσθέτοντας πως, όταν ξεκαθαρίσουν όλα τα στοιχεία, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενεργήσουν, άμεσα, έστω και χωρίς φυσική παρουσία.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα είναι εξαιρετικά περίπλοκες, αλλά υπάρχει ξεκάθαρη βούληση από όλες τις πλευρές να βρεθεί συμφωνία, σε εθελοντική βάση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης