LIVE

Κορωνοϊός

ΔΕΗ : «Φρένο» για το σπάσιμο, έξαλλος ο μάνατζερ! (UPD)

Παίρνουν μόνοι τους πίσω το κάρβουνο οι Γερμανοί

Το σπάσιμο της ΔΕΗ σε θυγατρικές καθώς και την εκκρεμότητα στη σύμβαση με την ΔΕΠΑ για την προμήθεια αερίου συζήτησε την Τετάρτη ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κι αν κρίνουμε από τον … εκνευρισμό του κατά την αποχώρηση, μάλλον δεν ενθαρρύνθηκε στους σχεδιασμούς του – για να το πούμε κομψά.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο μάνατζερ της ΔΕΗ ήταν κυριολεκτικά έξαλλος σ

Το σπάσιμο της ΔΕΗ σε θυγατρικές καθώς και την εκκρεμότητα στη σύμβαση με την ΔΕΠΑ για την προμήθεια αερίου συζήτησε την Τετάρτη ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κι αν κρίνουμε από τον … εκνευρισμό του κατά την αποχώρηση, μάλλον δεν ενθαρρύνθηκε στους σχεδιασμούς του – για να το πούμε κομψά.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο μάνατζερ της ΔΕΗ ήταν κυριολεκτικά έξαλλος στους διαδρόμους του υπουργείου, στο ασανσέρ και κατά την έξοδο προς επιβίβαση στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο! Έδωσε μια εικόνα ασυνήθιστη για αυτόν, ακόμη και σε φραστικό επίπεδο, σε βαθμό που όσοι διασταυρώθηκαν μαζί του να εξεπλάγησαν, για να μην πούμε ότι «κοκκίνισαν» με αυτά που άκουσαν!

Είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ έχει … απλωμένα ένα σωρό ζητήματα, από τα οικονομικά και τα περιβαλλοντικά της μέχρι το κοινωνικό τιμολόγιο και τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν με την ΔΕΠΑ για την προμήθεια φυσικού αερίου. Από όλα αυτά τα ζητήματα, κουβέντα στην χθεσινή συνάντηση έγινε ουσιαστικά μόνο για το τελευταίο και, προφανώς, μία διαπραγμάτευση δύο ελεγχόμενων μετοχικά από το Δημόσιο εταιρειών που μόλις ξεκίνησε δεν ήταν δυνατό να ανεβάσει στα ύψη … την πίεση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.

Αντιθέτως, μαθαίνουμε ότι από το υπουργείο μπήκε ένα σχετικό «φρένο» στον …ενθουσιασμό του κ. Αθανασόπουλου σε σχέση με τον διαχωρισμό των επιμέρους δραστηριοτήτων της ΔΕΗ σε θυγατρικές εταιρείες, πέντε συνολικά, με προτεραιότητα στην Μεταφορά και στην Διανομή.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο το ότι τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας συναντήθηκε με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για την οποία το «σπάσιμο» της επιχείρησης αποτελεί, κυριολεκτικά,  αιτία πολέμου. Πόσο μάλλον που και η ίδια η Ομοσπονδία έχει διαμηνύσει στην διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε κινήσεις, πριν λάβει και την δική της εμπεριστατωμένη μελέτη για το θέμα.

Και πόσο μάλλον που και το ζήτημα των νομικών, λειτουργικών, λογιστικών και ιδιοκτησιακών διαχωρισμών των δικτύων μεταφοράς και διανομής από τις παραδοσιακές καθετοποιημένες ενεργειακές επιχειρήσεις, όπως είναι η ΔΕΗ, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει σε κοινοτικό επίπεδο.

Αν λοιπόν ο κ. Αθανασόπουλος έλαβε το μήνυμα «μην βιάζεσαι» για ένα θέμα για το οποίο πραγματικά βιάζεται, σε ένα βαθμό η οργή του μετά την συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου μπορεί να εξηγηθεί…Στο υπουργείο ανάπτυξης πάντως εξέφραζαν χθες το βράδυ την έκπληξή τους για την εικόνα ενός έξαλου Αθανασόπουλου που τους μεταφερόταν ως αποτέλεσμα της συνάντησης με τον κ.Φώλια και άλλους παράγοντες. Και  αυτό γιατί , όπως χαρακτηριστικά λεγόταν, δεν έχει ληφθεί για ο θέμα οποιαδήποτε απόφαση αφού θα πρέπει να υπάρξει διάλογος με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές άρα και με τους συνδικαλιστές.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ΔΕΗ δεν διαψεύδει μόνο τα περί του κλίματος που χαρακτήρισε την συνάντηση Αθανασόπουλου- Φώλια, αλλά ακόμη και το ότι συζητήθηκε το θέμα του διαχωρισμού! Όλα αυτά όταν οι πλέον ΑΡΜΟΔΙΕΣ πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης παραδέχονται ότι το θέμα συζητήθηκε στην συνάντηση των δύο ανδρών.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

Με αφορμή αναφορές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Τάκη Αθανασόπουλου, από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Πράγματι χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα σχετικά με την Επιχείρηση. Το θέμα του Νομικού Διαχωρισμού δεν ήταν από τα θέματα της συνάντησης. Όμως, το θέμα αυτό έχει συζητηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης σε άλλες συναντήσεις τους μαζί με στελέχη της Επιχείρησης.  

Η συνάντηση ήταν – όπως πάντα – εποικοδομητική και σε εγκάρδιο κλίμα  

Σχετικά με τα ανακριβή δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι: «Πραγματικά δεν κατανοούμε σε τι εξυπηρετούν αυτά τα συχνά επαναλαμβανόμενα – και συνεχώς διαψευδόμενα – δημοσιεύματα για δήθεν κακές σχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τη Διοίκηση της ΔΕΗ».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης