Kτηματολόγιο: Ο ανένδοτος της Κρήτης και η εκστρατεία κινητοποίησης αμέσως μετά το Πάσχα

Kτηματολόγιο: Ο ανένδοτος της Κρήτης και η εκστρατεία κινητοποίησης αμέσως μετά το Πάσχα

Πώς το νησί τρενάρει την κτηματογράφηση της χώρας - Με νομοθετικές ρυθμίσεις θα αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες αντιρρήσεις

ktimatologio_
Να ξεκολλήσει από τα χαμηλά ποσοστά κτηματογράφησης την Κρήτη θα επιχειρήσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης και η διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου, επιστρατεύοντας υπουργούς, βουλευτές, συμβολαιογράφους και μηχανικούς του νησιού.

Η Κρήτη είναι περιοχή της χώρας που δεν έχει υπακούσει στο κάλεσμα των δηλώσεων κτηματογράφησης τρία χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος, με αποτέλεσμα όλοι οι νομοί -πλην Λασιθίου- να εμφανίζουν πολύ χαμηλά ποσοστά δηλώσεων κάτω από 35%. Ακολουθούν η Κέρκυρα και η Θεσπρωτία, δύο περιοχές όμως για τις οποίες λόγω προσφυγών στις μελέτες, η κτηματογράφηση ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο και τελευταία έχει ανεβάσει ρυθμούς που αν συνεχιστούν, θα προσπεράσουν την Κρήτη που οι δηλώσεις ξεκίνησαν το 2021.

Την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υπήρξε έκτακτη σύσκεψη, παρουσία βουλευτών του νησιού προκειμένου να εμπεδωθεί στα μέλη του κοινοβουλίου και τους εκπροσώπους τους ότι οι προθεσμίες τελειώνουν και ότι στα τέλη Νοεμβρίου του 2024 ολοκληρώνεται ο μεγάλος και πολύχρονος κύκλος της συλλογής δηλώσεων για την κτηματογράφηση όλης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης