ΗΠΑ: Στο 3,5% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο- Ξεπέρασε τις προβλέψεις

ΗΠΑ: Στο 3,5% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο- Ξεπέρασε τις προβλέψεις

Η έκθεση έρχεται με τις αγορές να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα αναφορικά με τη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής της Fed

plithorismos_us
Με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό, αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλότερος και πιθανότατα κρατά την Federal Reserve σε αναμονή με τα επιτόκια.

Ο ΔΤΚ, ένας γενικός δείκτης μέτρησης του κόστους αγαθών και υπηρεσιών σε ολόκληρη την οικονομία, αυξήθηκε κατά 0,4% για τον μήνα, ανεβάζοντας το ποσοστό πληθωρισμού 12 μηνών στο 3,5%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones προέβλεψαν αύξηση 0,3% και ύψος 3,4% σε ετήσια βάση, μεταδίδει το CNBC.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός ΔΤΚ επιταχύνθηκε επίσης κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ σημείωσε άνοδο 3,8% από πέρυσι, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις για 0,3% και 3,7%.

Η έκθεση έρχεται με τις αγορές να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα και τους αξιωματούχους της Fed να εκφράζουν επιφυλακτικότητα σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας έχουν επαναλάβει τις εκκλήσεις για υπομονή όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων, λέγοντας ότι δεν έχουν δει αρκετά στοιχεία ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή πορεία επιστροφής στον ετήσιο στόχο του 2%.

Κλείσιμο
Οι αγορές αναμένουν επί του παρόντος ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, ενώ αναμένονται συνολικά τρεις μειώσεις φέτος, σύμφωνα με την τιμολόγηση των προθεσμιακών αγορών. Αργότερα την Τετάρτη, η Fed θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι αξιωματούχοι σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που απειλούσε υπαλλήλους και «άδειαζε» καταστήματα

Έπαιξε 2 λεπτά και μετά έπεσε κάτω, λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης όπου πέθανε ο Μανώλης Γεωργιάδης


Τρία κορίτσια 4, 7 και 10 ετών οι νεκροί μετά την προσάραξη φουσκωτού με παράνομους μετανάστες στη Χίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης