Χίος: Τρία κοριτσάκια 4, 7 και 10 ετών νεκρά μετά την προσάραξη φουσκωτού με παράνομους μετανάστες

Χίος: Τρία κοριτσάκια 4, 7 και 10 ετών νεκρά μετά την προσάραξη φουσκωτού με παράνομους μετανάστες

Ανάμεσα στους διασωθέντες οχτώ παιδιά με το μικρότερο να είναι μόλις 30 ημερών

xios-koritsakia-arthro
Τραγικός είναι ο απολογισμός από την προσάραξη φουσκωτής βάρκας που μετέφερε παράνομους μετανάστες στη Χίο καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε με τρία κορίτσια, ηλικίας 4, 7 και 10 ετών κατά δήλωση της μητέρας τους, να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν διασωθεί 16 άτομα ανάμεσα στα οποία οχτώ παιδιά με το μικρότερο να είναι ηλικίας μόλις 30 ημερών.

Ναυάγιο στη Χίο - Η στιγμή της μεταφοράς των σορών των νεκρών κοριτσιών


Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ξεκίνησε όταν τρεις μετανάστες - κατά πληροφορίες Αφγανοί - βρέθηκαν στην πόλη της Χίου σήμερα το πρωί και ενημέρωσαν τις αρχές για τα υπόλοιπα εγκλωβισμένα άτομα σε βραχώδη ακτή των Καρδαμύλων Χίου.

Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις του Λιμεναρχείου Χίου και του Λιμενικού Σταθμού των Καρδαμύλων ενώ έρευνα έγινε και δια θαλάσσης με τρία πλωτά και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού.

Από την  ενημερωση των διασωθεντων δεν αγνοείται άλλο άτομο

H ανακοίνωση του Λιμενικού για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Καρδαμύλων στη Χίο από συνολικά τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Ειδικότερα, τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου εντόπισαν τρεις (03) αλλοδαπούς, στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Χίου και τους παρέδωσαν στο Τ.Δ.Μ. Χίου. Εκεί δήλωσαν ότι είχαν φτάσει από την Τουρκία με λέμβο, στην οποία επέβαιναν και άλλοι αλλοδαποί και ότι η λέμβος είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλείσιμο
Αμέσως, ξεκίνησαν έρευνες από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διενεργήθηκαν από ξηρά περιπολίες από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Χίου και Καρδαμύλων καθώς και από στελέχη του Τ.Δ.Μ. της Χίου. Τις πρωινές ώρες σήμερα οι έρευνες συνεχίστηκαν με τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν ο εντοπισμός από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεκαεπτά (17) αλλοδαπών, εκ των οποίων τρία (03) ανήλικα κορίτσια χωρίς τις αισθήσεις τους, σε δύσβατο βραχώδες σημείο στην περιοχή ¨ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ¨. Απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος στο λιμάνι των Καρδαμύλων. Εν συνεχεία επτά (07) εξ αυτών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ¨ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ¨, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι τρεις (03) σοροί των ανήλικων απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ¨ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ¨, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Σε περαιτέρω έρευνα, εντοπίστηκαν δύο (02) ακόμα αλλοδαποί από στελέχη του Τ.Δ.Μ. Χίου και μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή Χίου.

Συνολικά διασώθηκαν δεκαεννέα (19) αλλοδαποί (7 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι) και ανασύρθηκαν τρεις (03) σοροί ανήλικων κοριτσιών. Κατά δήλωσή των διασωθέντων δεν αγνοείται άλλο άτομο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, για παράβαση του Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδο στον Ελλαδικό χώρο» και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση εισόδου στην ελληνική επικράτεια». Η λέμβος καταστράφηκε ολοσχερώς.



Ειδήσεις σήμερα:

Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια «εξορκισμού» - Σ' αγαπώ, είπε στη μαμά της πριν ξεψυχήσει

Η Ιωάννα Τούνη έκανε πλαστική επέμβαση στο στήθος - Η ανάρτηση από το νοσοκομείο

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που δήλωσαν στον Άρειο Πάγο ότι θα κατέβουν στις ευρωεκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης