3 "πράσινα" και υψηλής αισθητικής τουριστικά projects στη Μύκονο

3 "πράσινα" και υψηλής αισθητικής τουριστικά projects στη Μύκονο

Φιλοδοξία της εταιρείας Southrock που τα αναπτύσσει είναι να θεμελιώσει μια νέα, πρωτοποριακή επενδυτική φιλοσοφία. 

1168x656px_Masterplan_Agrari

Sponsored Content

Τρία μοναδικά, υψηλής ποιότητας, αισθητικής και περιβαλλοντικών προδιαγραφών τουριστικά projects αναπτύσσει στις περιοχές Αγράρι, Φωκός και Άγιος Ιωάννης της Μυκόνου η Southrock Asset Management, εταιρεία που ιδρύθηκε το 2021 από τον επιχειρηματία Γιάννη Δεληκανάκη. Το ύψος της συνολικής επένδυσης αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ και θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες άμεσες επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό.
Agrari_Main_Building
Αγράρι - κυρίως κτίριο
Η φιλοδοξία της εταιρείας είναι, με απαρχή τα επενδυτικά projects στη Μύκονο, και ιδιαίτερα το σημαντικότερο από αυτά τη μονάδα «Mystique Rock» στο Αγράρι, να θεμελιώσει μια νέα, πρωτοποριακή επενδυτική φιλοσοφία, που θα διαπνέει τα επόμενα βήματά της στη χώρα μας, η οποία διψά για επενδύσεις με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και υψηλές προδιαγραφές, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο τον φυσικό της πλούτο και τον πολιτισμό της χωρίς να προκαλέσει βλάβες στο φυσικό περιβάλλον.
Agrari_Villa
Αγράρι - βίλα
Η χαμηλή δόμηση, πλήρως ενταγμένη στο περιβάλλον, με πράσινη πιστοποίηση στο σύνολο των κατασκευών, με μοναδικά αρχιτεκτονικά, ποιοτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, είναι κάποια από τα κύρια στοιχεία της επένδυσης στο Αγράρι, η οποία χαρακτηρίζεται ακόμη από την πολύ χαμηλή επιβάρυνση στη φέρουσα ικανότητα του νησιού, καθώς θα αναπτυχθούν μόλις 150 κλίνες σε έκταση 193 στρεμμάτων.

Αυτό σημαίνει, στη γλώσσα των αριθμών, ότι στο Αγράρι θα αναπτυχθεί 12,5% λιγότερη δόμηση και 54% λιγότερη κάλυψη από τα επιτρεπόμενα για την περιοχή με βάση το Προεδρικό Διάταγμα της Ζ.Ο.Ε. Μυκόνου.

Αυτή η πολύ χαμηλή αναλογία κλινών ανά στρέμμα αποτελεί την επιτομή της αντίληψης της Southrock, η οποία έχει θέσει ως στόχο την προσέλκυση πολύ λίγων επισκεπτών υψηλότατου εισοδηματικού επιπέδου, ώστε να επιτύχει τα υψηλότερα δυνατά έσοδα με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο διάσημο ελληνικό νησί. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον, μεγιστοποιώντας τις θέσεις εργασίας και τα έσοδα ανά κλίνη, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την μικρότερη επιβάρυνση της φέρουσας ικανότητας των τουριστικών περιοχών.
Κλείσιμο
agios_ioannis
Άγιος Ιωάννης
Εάν μάλιστα συνυπολογιστούν η ένταξη των απαιτούμενων κατοικιών προσωπικού στη συνολική δόμηση του έργου, η ηλεκτροκίνηση εντός του συγκροτήματος, οι μονάδες αφαλάτωσης και βιολογικού καθαρισμού, καθίσταται προφανές ότι μειώνεται ακόμη περισσότερο η όχληση από τους επισκέπτες. Επίσης, προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες 6 αστέρων που θα προσφέρει η μονάδα θα απαιτήσουν τη δημιουργία 260 νέων εποχικών και μόνιμων θέσεων εργασίας, αριθμός αρκετά μεγάλος αναλογικά με τις υπό ανάπτυξη κλίνες.

Ίδια είναι η φιλοσοφία που διαπνέει το project «St. John Reserve» στον Άγιο Ιωάννη, το πιο περιζήτητο σημείο του νησιού, όπου η Southrock ανέλαβε να ανακαινίσει ένα συγκρότημα από επτά υπερπολυτελείς βίλες που εκτείνεται σε 8.010 τ.μ. δύο οικοπέδων, ανασχεδιάζοντας τις πισίνες και ενισχύοντας τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Phokos
Φωκός
Ομοίως και στον Φωκό, ένα σημείο απαράμιλλης ομορφιάς, σε μία έκταση 60 στρεμμάτων, όπου το project «Eclectic Eden» καθρεφτίζει τη Μύκονο μιας άλλης εποχής και ταυτοχρόνως, με σύγχρονες τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές, αποτελεί ένα πεδίο όπου πραγματώνεται πλήρως η ιδέα του περιβαλλοντικά φιλικού και ποιοτικά υψηλού τουριστικού προϊόντος, το οποίο αποδίδει στην τοπική κοινωνία δίχως να αλλοιώνει την αισθητική της, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και το περιβάλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης