Η αγορά του yachting πυλώνας εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και η ελληνική εταιρεία που ξεχωρίζει

Η αγορά του yachting πυλώνας εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και η ελληνική εταιρεία που ξεχωρίζει

Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες με υψηλά εισοδήματα από όλο το κόσμο, αναζητούν κάθε χρόνο τη πιο exclusive εμπειρία yachting στις θάλασσες της χώρας μας αλλά και της Μεσογείου γενικότερα

yachting00
Sponsored content

Η χώρα μας θριαμβεύει με διαφορά και αποτελεί ναυτικό κόμβο παγκοσμίως. Η αγορά του yachting, έχει αποδειχθεί στρατηγικός πυλώνας, με τον κλάδο να συνεισφέρει σχεδόν τα διπλάσια έσοδα στην εγχώρια οικονομία, συγκριτικά με τον κλάδο της κρουαζιέρας. Η Ελλάδα, για το 2023, κατέγραψε μερίδιο στην παγκόσμια αγορά σκαφών αναψυχής, ύψους 27%, ενώ μόλις ένα χρόνο πριν το μερίδιο της στην αγορά άγγιζε το 24%. Ειδικά κατά τους θερινούς μήνες και το high season, που στη χώρα μας είναι από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, το μερίδιο αγοράς της χώρας μας για το 2023 άγγιξε το 32%, από το 29% που ήταν το 2022. Αυτό, καθιστά την Ελλάδα να κατέχει υψηλότερο μερίδιο στη αγορά, ακόμα και από χώρες όπως η Γαλλία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μερίδιο 19%, η Ιταλία (19%) κ.ά.

Η ελληνική εταιρεία Emperio Yachting Alliance, αποτελεί ένα success story στον κλάδο των σκαφών αναψυχής, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες της, κι έχοντας ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες της διεθνώς. Σε αυτή την ανταγωνιστική και διαρκώς αυξανόμενη αγορά, η Emperio, ξεχώρισε και μόλις μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας κατάφερε να αναβαθμίσει σημαντικά το στόλο της με εμβληματικά σκάφη καλύπτοντας σχεδόν όλα τα μεγέθη. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει πλέον τον 3ο μεγαλύτερο υπό διαχείριση στόλο σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα κι έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στην Ανατολική Μεσόγειο. Σκάφη της θα δει κανείς και στο Grand Prix του Μονακό, ή στη μαρίνα των Καννών, για το ομώνυμο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η ανάπτυξη της Emperio είναι εντυπωσιακή. Μετά από την επιτυχημένη στρατηγική συμφωνία με την καταξιωμένη διεθνώς στον κλάδο, Athens Yachts του κ. Σπύρου Γαλανάκη, η οποία αποτελεί την πρώτη Ελληνική εταιρεία που έγινε μέλος της MYBA, οι πωλήσεις της εταιρείας σε charters αυξήθηκαν κατά 300% αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των πελατών προς τις υπηρεσίες των δύο εταιρειών, τα yachts και τις εμπειρίες που διαμορφώνουν. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε και η επιχειρησιακή ομάδα της εταιρείας που αποτελείται από καταξιωμένους στο χώρο επαγγελματίες , η οποία διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον στόλο, με ποσοστό χρήσης ρεκόρ, της τάξεως του 99,6%, με μηδενικά laydown ή claims.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης